HEKLANJE

Kada vaš kreditni rezultat postane važan?

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li se ikada zapitali zašto vaš online zahtjev za kredit može biti odobren za 60 sekundi? Ili dobiti unaprijed kvalificirani auto zajam za automobil bez pitanja koliki su vaši prihodi? Ili zašto se vaše kamate na kredite razlikuju od kamata vaših prijatelja ili susjeda?

Vaše kreditno bodovanje je faktor koji utječe na sve gore navedeno. Vaša je odgovornost da imate dobar kreditni rezultat. Morat ćete ga upotrijebiti kako biste dobili najbolju dostupnu cijenu kada se prijavite za kredit.



Što je kreditna sposobnost?

Većinu vremena kreditni rezultat naziva se FICO rezultatom (Fair Isaac Corporation), to je broj temeljen na informacijama u vašem kreditnom dosjeu koji pokazuje kolika je vjerojatnost da ćete vratiti zajam na vrijeme, što je vaš rezultat viši, to je rizik manji ti si. Vaš kreditni rezultat izveden je od tri glavna kreditna ureda: Exprian, Equifax i TransUnion. Ova 3 glavna kreditna ureda sastavit će vaše kreditno izvješće na temelju informacija koje su pružile tvrtke koje su vam dale kredit u prošlosti. Na temelju podataka kao što su vaša povijest plaćanja, duljina vaše kreditne povijesti i vrsta kredita koji imate te iznosi dugovanja, kreditni uredi će generirati vaše kreditno izvješće. Na temelju vašeg kreditnog izvješća, bit će vam dodijeljen broj ili rezultati; ovaj broj će biti u rasponu od 300 do 850. Ovaj magični broj je vaš kreditni rezultat, što je veći broj to ste bolji.

Kada se vaš kreditni rezultat računa?

Vaš kreditni rezultat će igrati važnu ulogu kada se radi o primjeni zajmova ili drugih kredita, može vam uštedjeti značajne kamate ako imate dobar kreditni rezultat. Kada podnesete zahtjev za hipoteku, zajam za automobil, poslovni zajam ili kreditnu karticu, zajmodavac ili kreditna tvrtka procijenit će koliko ste rizični kao potencijalni zajmoprimac, što je viši vaš rezultat, to je manji rizik za zajmodavca i veća je vjerojatnost da ćete dobiti bolju kamatnu stopu za prijavu.

Ponudit će vam se relativno niska stopa ako je vaš kreditni rezultat iznad 700, a ako je vaš kreditni rezultat iznad 760, dobit ćete najbolje dostupne stope jer ste dužnik s najnižim rizikom pri ovom visokom kreditnom rezultatu. Zajam će vam biti odobren uz visoke stope ako je vaš kreditni rezultat ispod 600, a ako je vaš kreditni rezultat jako loš, možda uopće nećete moći posuditi.

Održavajte visoku kreditnu sposobnost

Sada znate koliko je vaš kreditni rezultat važan i kada postaje važan i možete ga koristiti kao alat za uštedu novca. Stoga je važno da svoju kreditnu sposobnost održavate na visokoj razini. Stvari koje možete učiniti kako biste povećali svoj kreditni rezultat uključuju:



  • Plaćajte svoje račune na vrijeme
  • Održavajte niska stanja na kreditnim karticama
  • Nemojte otvarati brojne nove kreditne kartice koje vam ne trebaju
  • Imajte kreditne kartice – ali upravljajte njima odgovorno

U sažetku

Kreditna ocjena nije samo broj, to je alat koji možete kontrolirati i koristiti za uštedu novca. To će postati važno kad god vam zatrebaju krediti i to je važan faktor koji treba uzeti u obzir od strane bilo koje financijske organizacije prije nego što odobre vaš zahtjev za kredit. Stoga održavajte svoju kreditnu sposobnost uvijek visokom.

Skuplja hrana je zdravija ili ne?

Skupljom hranom nikako ne bi trebali povezivati sa zdravom prehranom ili zdravijom hranom. Najvažnija odlika zdrave prehrane je raznolikost te