HEKLANJE

Skuplja hrana je zdravija ili ne?

TEMU APP 100 E KUPON

Skupljom hranom nikako ne bi trebali povezivati sa zdravom prehranom ili zdravijom hranom. Najvažnija odlika zdrave prehrane je raznolikost te optimalan unos svih hranjivih tvari. A to podrazumijeva raznolikost kroz unos različitih vrsta voća i povrća, kvalitetnog mesa i ribe, mliječnih proizvoda i dosta vode. Današnje moderno doba, ostavlja vrlo malo vremena za kuhanje i pripremanje svakog obroka posebno. Tako da se vrlo često gotovo svi hranimo loše i nekvalitetno. Nedostatak vremena i ubrzani način života, najčešće dovodi to toga da jedemo nezdravo ili na brzinu. Sva ta brza hrana koju kupimo usput pri odlasku na posao ili kada se vraćamo sa posla, obiluje zasićenim mastima koje našem organizmu čine jako loše. Takve masti se ukoliko ih ne potrošimo tokom dana, talože u našem tijelu i tada govorimo o debljini i pretilosti. Ukoliko k tome pridodamo konzumiranje kave, cigareta, alkoholnih pića ali i gaziranih sokova, svakako ćemo pridonijeti debljanju. Na takav način pospješujemo razvoj mnogih bolesti od koje neke u konačnici dovode do smrti ili kroničnog oboljenja. Zdrava prehrana je pokretač našeg tijela, gorivo koje nam treba svakodnevno, tako da je vrlo važno da je ona raznolika i kvalitetna. Nekada su naše bake ili prabake, jele brojnu visokokaloričnu hranu, hranu koja im je osiguravala energiju za cijeli dan. Iako od doba kada su naše bake živjele, stvari i načini života su se drastično promijenili. U njihovo vrijeme takva hrana im je bila potrebna za svakodnevni teški fizički rad u polju, dok se danas moderne žene i muškarci rijetko kada mogu pohvaliti da su radili neke teške fizičke poslove. Današnji poslovi najčešće su vezani za cjelodnevno sjedenje u uredu i sa vrlo malom ili gotovo nikakom fizičkom aktivnosti.
Zato i žene i muškarci današnjice, bi se trebali baviti nekim sportom ili nekom aktivnosti, barem dva do tri puta tjedno. Na taj način ćemo pomoći našem tijelu sagorjeti sav višak hrane koji smo unjeli u njega. Pravilna hrana uz tjelovježbu dovoljni su preduvjeti za zdravlje i vitalnost. Zdravu prehranu nikako nebi smjeli povezivati sa skupoćom, jer sa takvom prehranom pomažemo našem organizmu da ostane vitalno i u pozne godine života. Pri odabiru kvalitetnih namirnica, uvijek bi trebalo obraćati pažnju i na količinu. Jer ukoliko unosite mnogo hrane, količinski puno, nikakve koristi neće biti od zdrave hrane jer će ona i dalje rezultirati debljinom i taloženjem sala u tijelu. Tako da mit o zdravom a skupom – ne stoji. Uvijek je bolje pojesti kvalitetan komad ribe uz dodatak salate nego bilo koje jeftino meso u velikim količinama. Svi oni koji žele zdravo se hraniti, uvijek bi trebali to imati na umu. Što se tiče voća i povrća naše podneblje obiluje sa njim. Odlične jabuke, kruške, višnje, jagode…. i svo drugo voće, uvijek možete jesti sezonski kako voće dolazi, i uvijek imati kvalitetan unos voća i povrća kroz cijelu godinu. Kvalitetna prehrana ne podrazumijeva konzumaciju nekih vrsta povrća koji rastu samo u dalekim zemljama.
Nama je naša zemlja dovoljna, jer ona obiluje sa brojnim namirnicama koje su izrazito kvalitetne. Najbolje voće i povrće je jesti ono koje nije prskano. Ovo je grana poljoprivrede koja u našoj zemlji u zadnjih nekoliko godina dolazi do izražaja. Ekološki uzgojeno voće i povrće, odlične je kvalitete i puno svih nutritivnih i hranjivih vrijednosti. Ukoliko vam netko kaže da je zdrava hrana skupa, slobodno mu recite sve ove činjenice, da jednoga dana napokon skinemo sa naših leđa mit da je zdrava hrana i skupa. Iako ćete i neku namirnicu danas platiti malo više, unos takove namirnice dugoročno će u našem organizmu činiti dobro, i spriječiti nas od raznih oboljenja koje u konačnici mogu dovesti do pogubnih posljedica. Budite zdravi i sretni, a sve to možete postići konzumacijom zdrave hrane, koja ojačava kosu i nokte, poboljšava ten, ojačava kosti i mišiće, pospješuje pravilni rad svih naših organa i u konačnici dobivate dugoročnu vitalnost i zdravlje – koje nema cijenu, zar ne????

Visa kreditne kartice

Visa. Jasno je da je jedna od najpoznatijih kompanija za kreditne kartice, simbol Visa poznata u cijelom svijetu. U ponudi