HEKLANJE

Kako biti sigurni da nećete nasjesti na prijevaru s kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Prevaranti s kreditnim karticama moraju poboljšati svoju igru i postaju sve domišljatiji s prijevarama koje pokušavaju izvesti. Kao vlasnik kreditne kartice u Ujedinjenom Kraljevstvu morate biti oprezni i biti ispred igre. Morate biti u tijeku sa svim različitim vrstama prijevara s kreditnim karticama koje bi prevaranti mogli isprobati na vama. U tom pogledu imamo prilično sreće u Ujedinjenom Kraljevstvu jer je većina britanskih prijevara s kreditnim karticama već pokušana drugdje, posebice u Sjedinjenim Državama.

Slijedi nekoliko općih savjeta koji će vam pomoći da ne nasjednete na prevaranta:



Telefonski pozivi za krađu identiteta

Nikada ne dajte broj svoje kreditne kartice nikome tko vas nazove tražeći te podatke osim ako niste sigurni da je poziv pravi. Trenutačno brojni prevaranti pokušavaju natjerati vlasnike kreditnih kartica u UK-u da im daju bitne informacije o njihovim kreditnim karticama ‘hladnim’ pozivom i tražeći te pojedinosti na pretpotvrdi da je na kartici izvršena prijevara. Ako sumnjate u istinitost poziva, recite pozivatelju da ćete mu uzvratiti telefonski poziv, a zatim samostalno provjerite broj koji trebate nazvati.

Trebate moje osobne podatke?

Nikada ne odgovarajte na e-mail u kojem se od vas traže osobni financijski podaci. Uvijek imajte na umu da banke i davatelji kreditnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu nikada neće tražiti te informacije od vas u e-poruci jer su potpuno svjesni opasnosti e-pošte prijevare od krađe identiteta.

E-pošta za krađu identiteta

Nikada nemojte kliknuti na poveznicu u e-poruci ako niste sigurni u autentičnost pošiljatelja e-pošte. Sve više prevaranata dolazi do vitalnih osobnih podataka o vlasnicima kreditnih kartica tako što ih nagovaraju da kliknu na poveznice e-pošte i ispune lažne online obrasce.

Pažljivo odložite svoj izvod



Nikada ne bacajte izvod po kartici u kantu za smeće. Možda je teško povjerovati, ali poznato je da prevaranti s kreditnim karticama nisu skloni provjeravanju tuđeg smeća da vide jesu li bacili vitalne financijske informacije koje se mogu upotrijebiti za prevaru. Ako stvarno želite odložiti stare izvode kreditnih kartica, svakako ih stavite kroz stroj za uništavanje u uredu.

Preuzmite kontrolu nad situacijom

Nikada ne ostavljajte svoju kreditnu karticu bez nadzora. Danas se sve transakcije kreditnim karticama mogu izvršiti putem čipa i PIN-a. Ne postoji niti jedan razlog zašto biste ikada morali ispuštati svoju kreditnu karticu iz vida. Ako vam prodavač kaže da morate nešto provjeriti, recite im da to moraju učiniti pred vama.



Borba protiv prijevara s kreditnim karticama odgovornost je svakog korisnika kreditne kartice u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ako možemo pomoći u smanjenju troškova davateljima kreditnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu za gubitke nastale prijevarom, uštede bi trebale preći na nas kao korisnike kreditnih kartica. Međutim, još važnije je da ako korisnik kreditne kartice u Ujedinjenom Kraljevstvu može pokazati da niste postupili na način koji bi smanjio šanse da budete prevareni, tada bi vas mogao smatrati odgovornim za dio gubitaka koji su nastali kao rezultat tog ponašanja. Stoga uvijek ostanite oprezni i svjesni svake prijevare koju bi prevaranti s kreditnim karticama u Ujedinjenom Kraljevstvu mogli isprobati na vama.

Aluminijske portalne dizalice

Prikladno premještanje glomaznih ili teških predmeta s jednog mjesta na drugo može biti izazovan čimbenik pri upravljanju sigurnim i učinkovitim