HEKLANJE

Vodič za početnike za osobne zajmove

TEMU APP 100 E KUPON

Osobni zajam sveobuhvatan je pojam za bilo koji zajam koji nema ograničenu svrhu. Osobni zajmovi vrlo su popularni među ljudima zbog svojih jedinstvenih prednosti i fleksibilnosti u strukturi zajma. Osobni zajmovi dostupni su iz različitih izvora kao što su banke, privatni zajmodavci i kartičarske kuće. Sada je dobivanje osobnog zajma lak zadatak budući da je online zahtjev za zajam i odobrenje zajma znatno pomoglo smanjiti zadatak uključen u obradu zajma. Međutim, vrijeme obrade malo će se razlikovati ovisno o vrsti osobnog zajma.

Osobni zajmovi dostupni su u većini kategorija kao što su osigurani, neosigurani, vlasnički zajmovi, zajmovi za refinanciranje i zajmovi do isplate. Iako će se horizonti većine zajmova međusobno presijecati, osobni zajmovi općenito se kategoriziraju u osigurane i neosigurane zajmove. Osigurani osobni zajmovi temelje se na kolateralnoj sigurnosti bilo koje vaše imovine. Home equity zajam također se može smatrati osiguranim osobnim zajmom. Osigurani osobni zajam ne predstavlja nikakav rizik za zajmodavce i oni su blaži u pogledu odredbi i uvjeta. Možete uživati u nižim kamatnim stopama i produženom rasporedu otplate koristeći osigurani osobni zajam.



Mnogi zajmodavci spremno nude i neosigurane osobne zajmove. Neosigurani osobni zajmovi imaju jedinstvenu prednost brze obrade budući da ne uključuju nikakvu procjenu imovine i potrebno je samo manje dokumentacije. Neosigurani osobni zajam ne predstavlja nikakav rizik za zajmoprimce, jer ne zahtijeva nikakvu kolateralnu sigurnost, ali zajmodavci su strogi u pogledu uvjeta jer riskiraju svoj iznos. Neosigurani osobni zajmovi mogu biti karakteristični za kratko vrijeme izvršenja jer će zajmodavac biti u želji da vrati novac. Međutim, rizik uključen u neosigurane osobne zajmove nadoknađuje se naplatom visokih kamatnih stopa. Zajmovi kreditnom karticom i zajmovi do isplate mogu se smatrati vrstama neosiguranih osobnih zajmova.

Kriteriji za podnošenje zahtjeva za osobni zajam uključuju zaposlenje najmanje posljednja tri mjeseca i dokaz o prihodima. Kredit nije značajan kriterij za osobne zajmove, a neki su zajmodavci spremni ponuditi osobne zajmove i osobama s lošom kreditnom sposobnošću. Međutim, kamatne stope loših osobnih kredita su znatno visoke.

Osobni zajam može vam poslužiti za bilo koju svrhu, bez obzira radi li se o potrebi ili luksuzu. Općenito se osobni zajmovi koriste za podmirenje troškova kao što su poboljšanje doma, vjenčanje, kupnja vozila ili bilo kojeg uređaja, obrazovanje djece, estetska kirurgija, luksuzni odmor ili troškovi pogreba. Najcjenjenija upotreba osobnog zajma je za konsolidaciju duga, što vam čak može pomoći da poboljšate svoj kreditni rezultat ako uspješno slijedite raspored otplate.

Međutim, odabir osobnog zajma mora biti pažljivo odabran. Zabrinjavajuća će svakako biti visoka kamatna stopa. Štoviše, godišnje postotne stope varirat će ovisno o zajmodavcima, a neki zajmodavci mogu uključivati skrivene troškove osim uobičajene naknade za obradu. Međutim, intenzivno pretraživanje tržišta i usporedba više zajmodavaca pomoći će u donošenju inteligentne odluke o osobnom zajmu. Dobar kredit također vam može pomoći da dobijete osobni zajam s maksimalno isplativim stopama.

Osobni zajam koristan je financijski instrument za rješavanje novčane krize u hitnim slučajevima. Međutim, morate biti sposobni učinkovito upravljati otplatom kredita.

Mike Stern

Jedan od vodećih gitarista srednje generacije, rođen je u Bostonu 1953. gdje je i pohađao Berklee College of Music. Početak