HEKLANJE

POVIJEST MLIJEČNE KUPKE – Kako pripremiti jednu za sebe i vašeg partnera.

TEMU APP 100 E KUPON

Mliječne kupke:

Povijest mliječne kupke počinje s Kleopatrom, koja je u antici bila poznata po svojoj blistavoj ljepoti. Pričalo se da je ova ljepota nastala zbog toga što se kraljica kupala u mlijeku s mirisom meda, lavande ili ružinih latica. Neki izvori čak sugeriraju da su se jagode i maline povremeno koristile za mirisanje njezine kupke. Rečeno je da je Kleopatrina lađa bila toliko mirisna na latice ruže da je Marko Antonije osjetio miris prije nego što je vidio samu lađu. Nije napretek uzeti u obzir činjenicu da je Kleopatra vjerojatno dijelila kupke s oba svoja ljubavnika – Cezarom i Antonijem. Znanost je potvrdila legendu o Kleopatrinoj ljepoti, pokazujući da kupanje u mlijeku opušta tijelo i omekšava kožu, a rani znanstvenik Pitagora prvi je prepoznao pozitivne učinke.



Recept za mlijeko za kupanje sličan Kleopatrinom je sljedeći:

Sastojci:

1/4 šalice mlijeka u prahu
1/4 šalice tekućeg meda
Jedna žličica ulja jojobe
4 kapi eteričnog ulja ruže
5 kapi eteričnog ulja pačulija
5 kapi eteričnog ulja sandalovine

U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i dodajte u toplu vodu za kupanje. Za stvaranje ambijentalnog okruženja zapalite svijeće (koristite ružu, pačuli ili sandalovinu za najbolji učinak) i/ili zapalite tamjan istih mirisa.

Bath-Sheba:

Još jedna od najpopularnijih ljubavnih priča koja se temelji na kupanju je priča o ljubavnoj aferi kralja Davida s Bat-Šebom. Počelo je kad ju je vidio kako se kupa na svom krovu; prizor ga je očarao i on se zaljubio u nju gotovo trenutno, a kasnije se oženio njome. Njihov sin bio je kralj Salomon. Legenda je ponekad uljepšana, s pjesnicima koji detaljno opisuju žar i predlažu bezbroj dodataka vodi u kojoj se kupala – nekoliko različitih od onih koje je Kleopatra navodno koristila.

Mirisi za kupanje:



Stari Grci povezivali su lijepe mirise s božanskim. Jedan posebno lijep ritual uključivao je uranjanje golubova u mirisnu vodu. Golubovi su zatim pušteni, prskajući vodom okupljene kao prikaz blagoslova božice ljubavi, Afrodite.

U rimsko doba, Neron je u svojoj Zlatnoj palači izgradio posebne kanale koji bi izlijevali aromatičnu vodu, dok je ujedno posipao tepihe ružinim laticama (neki kažu da je to naučio od veze između Marka Antonija i Kleopatre).

Napoleon Bonaparte i njegova supruga Josephine često su koristili mirise kako bi poboljšali atmosferu, a kupke su koristili kao senzualni prikaz romantičnog interesa. Priča se da je Josephine voljela mošus, dok je Napoleon više volio ružmarin. Uistinu, na Svetoj Heleni, koristio je svoju kadionicu do dana svoje smrti.



Dodatna razmatranja:

Za opuštajuću, senzualnu atmosferu često može pomoći priprema boce šampanjca ili crnog vina. Crveno vino posebno je kompatibilno ako se koristi tamjan od sandalovine ili ulje za kupanje. Održavanje slabog osvjetljenja, korištenje svijeća ako je moguće, naglašava atmosferu. Lagana pozadinska glazba također može biti od velike pomoći.

www.romance4millionaires.com.au



Prije kupnje

Kupnja kuće ako imate lošu kreditnu sposobnost zahtijeva malo više posla. Prije nego što počnete tražiti dom, shvatite koliko si

Imate li financijsku fobiju?

Sa stalno rastućom razinom osobnog duga koji se prijavljuje, zajedno s rekordnim brojem stečajeva i insolventnosti, nikoga ne iznenađuje da