HEKLANJE

Kako dobiti najbolju kreditnu karticu za povrat novca

TEMU APP 100 E KUPON

Vrlo popularna opcija ovih dana je kreditna kartica koja vam vraća gotovinu na neke kupnje koje obavite. Nekoliko kreditnih kartica vraća čak 5-10%. Ali prije nego što odete i nabavite jedan od ovih za sebe, morate znati neke stvari. Ovaj članak će vam dati nekoliko savjeta o tome kako napraviti pravi izbor kako biste dobili najbolje kreditne kartice za povrat novca.

Prva stvar koju morate zapamtiti je da je tvrtka koja izdaje kreditne kartice posao. Naravno – to ste znali. Ali to znači da vam ne daju sve što se čini. Oni to rade jer se od toga može zaraditi – na ovaj ili onaj način. Njihovi financijski planeri su dugo i pažljivo tražili kako ponuditi jednu stvar koja izgleda kao stvarno dobra ponuda, a još uvijek im donosi novac – puno toga.



Napast je pogledati obećani postotak i samo na temelju toga donijeti odluku. To je upravo ono što su htjeli da učiniš. U većini slučajeva, veći ponuđeni postotak znači da jednostavno dobivaju svoj novac natrag od drugih naknada. Evo nekih stvari na koje trebate obratiti pozornost kada se odlučujete za svoju kreditnu karticu s povratom novca.

Standardna kamatna stopa

Ovo je iznos kamata koji ćete platiti ako ne otplatite saldo svaki mjesec. Može varirati između oko 12% pa sve do 32%. Mnoge isplativije kreditne kartice imaju veće kamate. Dakle, ako ne planirate plaćati saldo svaki mjesec, sigurno ćete htjeti uzeti u obzir ovu brojku.

Stanje potrebno za kvalificiranje za povrat gotovine

Neke kreditne kartice s povratom novca na sebi imaju uvjet da morate imati stanje na kartici kako biste se kvalificirali za nagradu. Urednu stvarčicu koju su spremili negdje da uzmu natrag ono što daju. Pazi na ovaj. Ako plaćate 23% kamate na saldo, a oni vama plaćaju 5% – jeste li stvarno u prednosti? Ne, ne stvarno. Način da dobijete najbolju kreditnu karticu s povratom gotovine jest da budete sigurni da imate karticu s niskim kamatama i da je možete otplaćivati svaki mjesec – a opet dobivate i nagrade!

Cap Cash Back

Neke kartice imaju maksimalni iznos gotovine koji možete primiti u godini – koji se naziva ograničenje. To bi moglo biti dobro za vas ako ne kupujete koje bi vam donijele prekoračenje gornjeg iznosa. Ali ako mnogo kupujete, tada ćete htjeti dobiti povrat gotovine kreditnom karticom bez ograničenja.



Predmeti koji ispunjavaju uvjete za povrat novca

Mnoge kreditne kartice s povratom novca vratit će vam gotovinu samo za hranu, lijekove i gorivo. Druge kartice imaju različite postotke koji se odnose na te stvari, a zatim još jedan postotak, obično 1%, koji će ići na druge vaše kupnje.

Postotak potreban za tu razinu povrata gotovine



Neke kartice imaju različite razine kupnje potrebne kako bi se dobio puni postotak gotovine koji je obećan. Na primjer, na kreditnoj kartici s 5% povrata gotovine, možete dobiti samo 2% ako kupujete manje od 1000 USD mjesečno. Zatim se može dodati još 1% za kupnje u ukupnom iznosu do 2499 USD, a punih 5% može se dati samo za kupnje koje premašuju taj iznos.

Najbolje kreditne kartice za povrat gotovine su one koje će vam najviše koristiti u vašoj konkretnoj situaciji. Karta koja je dobra za nekog drugog možda nije najbolja za vas. Bilo bi dobro utvrditi koliko koje vrste artikala kupujete (osobito hrane, lijekova i plina) svaki mjesec i koliko biste mogli staviti na određenu kreditnu karticu prije donošenja konačne odluke . Zatim, pažljivom usporedbom potrošača – trebali biste moći pronaći svoje najbolje kreditne kartice za povrat novca.

Plaćanje računa na vrijeme

Koliko mjesečnih računa dobivate? Možete imati račun za hipotekarni kredit, plaćanje automobila, grijanje, struju, plin, telefon, televiziju, a to čak