HEKLANJE

Kako dobiti stambeni zajam s lošom kreditnom sposobnošću

TEMU APP 100 E KUPON

Uz fleksibilna plaćanja i uvjete, današnji hipotekarni zajmodavci nude širok izbor kreditnih proizvoda. Tko ima koristi? Često su to zajmoprimci s ne baš savršenom kreditnom sposobnošću.

Recimo da želite refinancirati svoju hipoteku ili podnijeti zahtjev za novi stambeni zajam, ali ste zabrinuti zbog svoje loše kreditne povijesti. Rješenje bi mogao biti takozvani loš kreditni stambeni kredit. Ovi hipotekarni zajmovi posebno su osmišljeni kako bi pomogli zajmoprimcima da brzo konsolidiraju dug, a istovremeno da njihova mjesečna plaćanja budu pristupačna. Najbolje od svega, ne morate imati besprijekornu kreditnu evidenciju da biste se kvalificirali.



Kako loša kreditna sposobnost utječe na vašu hipoteku?
Vaš kreditni rezultat igra ključnu ulogu u mnogim aspektima vašeg života, uključujući proces podnošenja zahtjeva za kredit. Zajmodavci pomno provjeravaju vašu povijest plaćanja svih prethodnih zajmova, stečajnih prijava i drugih financijskih čimbenika kada odlučuju hoće li odobriti vašu prijavu ili ne. Ako zajmodavac nije zadovoljan vašom kreditnom poviješću, možda ćete morati platiti veći predujam ili prihvatiti višu kamatnu stopu.

Srećom, stambeni zajmovi s lošom kreditnom sposobnošću namijenjeni su zajmoprimcima s ne baš savršenom kreditnom sposobnošću. Možete odabrati isplatno refinanciranje, koje vam omogućuje da svoju postojeću hipoteku zamijenite novom i dobijete dodatnu gotovinu. Mnogi vlasnici kuća koriste gotovinu kako bi eliminirali salda s višim kamatama kao što su računi kreditnih kartica. Samo upamtite: novac se izvlači iz vlasničkog kapitala vašeg doma i povlačenje će iscrpiti vaš udio u investiciji u dom.

Ista pravila vrijede za zajam za nekretnine. Poznati i kao “druga hipoteka”, ovi popularni zajmovi isplaćuju se u jednom paušalnom iznosu, uglavnom po fiksnoj stopi. Vlasnici kuća često koriste zajmove za kapital kako bi konsolidirali svoje neosigurane osobne dugove kao što su auto zajmovi, studentski zajmovi ili računi kreditnih kartica.

Kako mogu poboljšati svoj kreditni rezultat?
Otplata kreditnih kartica i podmirenje svih nepodmirenih zajmova sigurno će pomoći, ali ako imate povijest kašnjenja ili propuštanja plaćanja, to neće poništiti štetu preko noći. Poboljšanje vaše kreditne sposobnosti zahtijeva vrijeme, stoga nakon plaćanja dugova pokušajte dosljedno plaćati svoje račune na vrijeme.

Usput, ako uspoređujete ponude višestrukih zajmodavaca, ne morate se brinuti da će vaš kreditni rezultat dobiti više pogodaka ili negativno utjecati na vaš rezultat. Procjenitelji kreditne sposobnosti tretiraju višestruke upite o hipotekama kao jedan upit, pod uvjetom da su unutar vremenskog okvira od 45 dana. Samo budite sigurni da vaša usporedna kupnja pada unutar ovog vremenskog okvira.

Za točnu sliku svojih financija zatražite svoje kreditne rezultate od tri ureda i vidite gdje ste. Proučite svoje račune radi mogućih netočnosti ili znakova krađe identiteta. Vaši napori da osigurate lošu kreditnu sposobnost uvelike će se poboljšati kada budete mogli vidjeti što vide vaši zajmodavci.

Kratki vodič za aparatić za zube

Medicinska statistika kaže da su kod gotovo 50 posto ljudi zubi nepravilni, krivi ili neporavnati. Napretkom stomatologije, posebice grane ortodoncije