HEKLANJE

Kako i zašto nam knjigovodstvveni servis može pomoći u poslovanju?

TEMU APP 100 E KUPON

Pitanje iz naslova je možda malo čudno postavljeno, ali dobro je s vremena na vrijeme obratiti pažnju na takve stvari koje se u svakodnevnom životu obično uzimaju zdravo za gotovo.
Knjigovodstvo je svakako temelj svakog poslovanja. To je sustav koji prati procese i promjene u poslovanju te ih bilježi. Na temelju tih podataka možemo rekonstruirati događaje i odluke koje smo donosili u poslovanju te ukoliko nam poslovanje krene silaznom putanjom, u knjigovodstvu možemo potražiti uzroke tog nepovoljnog položaja. Riješenje svakog problema zahtjeva nužno otkrivanje uzročnika problema kao što se i svaka dobra liječnička dijagnoza temelji na pravilnom otkrivanju uzročnika bolesti.
U poslovanju neuspjeh je bolest koje se treba riješiti i od koje treba ozdraviti, ali poslovanje umjesto doktora ima knjigovodstvo, zdrav razum i logiku, stručnjake i analitičare koji svojim znanjem, iskustvom i pravilnom odlukom mogu spasiti subjekta poslovanja katastrofalnih posljedica odnosno propasti.
Naravno poslovne knjige i vođenje istih imaju svoje norme, načela, kodekse i pravila po kojima se ispunjavaju, a knjigovodstvo i računovodstvo su svakako važni faktori čitavog gospodarstva. Cilj knjigovodstva je prikupiti podatke o promjenama u poslovanju i sve nastale promjene, neovisno bile one vezane za imovinu, kapital, obaveze, prihode, rashode i dobiti, zabilježiti u poslovne knjige kronološkim slijedom. Prema tim podacima se utvrđuje poslovni uspjeh poduzeća i nudi se bolja optimizacija, nadzor i kontrola nad određivanjem dopuštene količine rashoda u odnosu prema ostvarenim prihodima.
Na kraju krajeva, knjigovodstvo, direktno ili indirektno pridonosi procesu kalkulacije cijene, troškova kupnje i nabave materijala, robe, usluga ili dugotrajne imovine i sastavlja temeljita financijska izvješća iz informacija koje dobija analizom knjigovodstvenih postupaka. Knjigovodstvo je važno i zakonom vezano vođenje knjiga koje je obvezno upotrijebiti čak i u neprofitnim organizacijama poput udruga. Razvojem tehnologije, potreba za prikupljanjem informacija sve više raste, ali je zato obrada prikupljenih podataka i informacija lakša te im se može jednostavnije i brže pristupiti.

Počeo Prvi zaljevski rat

U ljeto 1980. godine Saddam Hussein optužuje Iran za kršenje Alžirskog ugovora i narušavanje iračkog suvereniteta plovidbom Shat el Arabom

Njega osjetljive kože

‘Njega osjetljive kože’ vođena je nekoliko osnovnih pravila. No, čak i prije nego što se udubimo u pravila njege osjetljive