HEKLANJE

Njega osjetljive kože

TEMU APP 100 E KUPON

‘Njega osjetljive kože’ vođena je nekoliko osnovnih pravila. No, čak i prije nego što se udubimo u pravila njege osjetljive kože, važno je razumjeti što je osjetljiva koža. Osjetljiva koža je ona koja ne može tolerirati bilo kakve nepovoljne uvjete (ekološke/druge) i koja se lako iritira u kontaktu sa stranim materijalima (uključujući proizvode za njegu kože). Zbog toga su neki proizvodi posebno označeni kao proizvodi za njegu osjetljive kože. No stupanj osjetljivosti može varirati od osobe do osobe (a ovisno o tome razlikuju se i postupci njege osjetljive kože).

Općenito, svi tipovi kože negativno reagiraju na deterdžente i druge proizvode na bazi kemikalija. Međutim, šteta općenito počinje nakon definiranog praga (ili razine tolerancije). Ova je razina tolerancije vrlo niska za osjetljive tipove kože, što dovodi do vrlo lakog i brzog oštećenja kože. Proizvodi za njegu osjetljive kože ili izbjegavaju potencijalne iritanse ili ih drže u vrlo niskim koncentracijama.



Evo nekoliko savjeta za njegu osjetljive kože:
1. Koristite samo proizvode za njegu osjetljive kože (tj. proizvode koji su označeni samo za njegu osjetljive kože). Također provjerite upute/napomene na proizvodu kako biste vidjeli postoje li određena ograničenja/upozorenja povezana s proizvodom).
2. Čak i unutar asortimana proizvoda za njegu osjetljive kože, odaberite onaj koji ima minimalno konzervansa, bojila i drugih aditiva
3. Nemojte koristiti tonike. Većina ih je na bazi alkohola i ne preporučuje se za osjetljivu kožu.
4. Nosite zaštitne rukavice prilikom pranja rublja ili drugog čišćenja temeljenog na kemikalijama. Ako ste alergični na gumu, možete nositi pamučne rukavice ispod gumenih.
5. Još jedan važan savjet za ‘njegu osjetljive kože’ je izbjegavanje pretjeranog izlaganja suncu. Nanesite losion za sunčanje prije izlaska na sunce.
6. Izbjegavanje izlaganja prašini i drugim zagađivačima također je važno za njegu osjetljive kože. Dakle, adekvatno se pokrijte prije izlaska.
7. Koristite hipoalergenu, nekomedogenu hidratantnu kremu kao proizvod za njegu osjetljive kože (ako ne postoji nijedna posebno označena kao proizvod za njegu osjetljive kože)
8. Koristite sredstva za čišćenje bez sapuna i alkohola. Očistite lice svaki put kad se vratite s boravka vani.
9. Nemojte trljati ili raditi piling prejako. Može uzrokovati crvenilo, pa čak i upalu.
10. Ne ostavljajte šminku predugo. Koristite hipoalergena sredstva za skidanje šminke.

Dakle, njega osjetljive kože uvelike se razlikuje od normalne njege kože. Njega osjetljive kože više znači biti pažljiv sa svojom kožom (kako u smislu proizvoda za njegu osjetljive kože tako i zaštite od okrutnosti okoline na koži).

Naučite domaće recepte za osjetljivu kožu.

Placenta privlačnosti

U filmu iz 2004., Tri krajnosti, kineska glumica Bai Ling podigla je obrve glumeći nelicenciranu babicu koja pravi okruglice od