HEKLANJE

Kako odabrati poslovnu kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Kada pokrenete posao, isplaćivat ćete novac lijevo i desno za razne naknade i potrepštine potrebne da bi stvari krenule. Ako širite posao, vrlo vjerojatno ćete biti u istoj situaciji. Jedan od najboljih načina za rješavanje troškova vaše tvrtke, bilo da se radi o početnim troškovima ili tekućim incidentima koji se događaju, jest nabava poslovne kreditne kartice. S poslovnom kreditnom karticom imat ćete organizirano izvješćivanje o troškovima uz brz i jednostavan način plaćanja kupnje.

Odabir najbolje poslovne kreditne kartice zahtijeva malo više istraživanja nego pronalaženje one za osobnu upotrebu, ali vrijeme provedeno u edukaciji o kreditnim ograničenjima, kamatama i mogućnostima otplate dugoročno će se isplatiti.



Poslovna kreditna kartica ili poslovna kreditna kartica?

Korporativna kreditna kartica nema kamatu, ali zahtijeva mjesečnu ili godišnju naknadu za držanje kartice. Dobra je ideja pronaći korporativnu karticu za plaćanje koja nudi jedan račun za sve kartice za plaćanje na računu, jer ćete tako uštedjeti vrijeme i troškove ispisivanja višestrukih čekova za plaćanje troškova. Samo budite sigurni da ih zaposlenici koji imaju pristup karticama koriste samo u poslovne svrhe – a ako imate bilo kakvih pitanja o poštenju vaših zaposlenika, možda biste trebali dobiti detaljan popis za svaku karticu kako biste mogli pratiti korištenje svake osobe na mjesečnoj bazi.

Poslovna kreditna kartica nije toliko različita od osobne kreditne kartice. Poslovne kreditne kartice općenito imaju kreditni limit i minimalne mjesečne rate za plaćanje. Kada zajmodavci odlučuju hoće li poduzeću odobriti poslovni kredit ili ne, pogledat će kredit vlasnika poduzeća kao i kredit bilo koga drugog tko će imati dopuštenje za korištenje računa.

Procjena kamatnih stopa

Ako se odlučite za poslovnu kreditnu karticu umjesto poslovne kartice, obratite pozornost na kamatne stope svih kartica koje razmatrate. Iako promotivne stope koje vrište od 0% APR zvuče prekrasno, ne zaboravite provjeriti u što će se ta stopa promijeniti nakon što promotivno razdoblje završi. Kamata od 0% za šest mjeseci koja se kasnije mijenja na 29% nije tako dobra kao kartica koja nudi uvijek nisku kamatnu stopu od 8% ili tako nešto. Vaša druga mogućnost je nabaviti karticu s početnom ponudom i prije isteka vremenskog razdoblja prebaciti svoje stanje na novu kreditnu karticu s početnom ponudom od 0%. Sve ovisi o tome želite li se ili ne zamarati stalnom primjenom i prijenosom sredstava.

Ako ste se odlučili koristiti korporativnom kreditnom karticom, tražite karticu s mjesečnom ili godišnjom naknadom koja je razumna u usporedbi s iznosom potrošnje za koji vjerujete da ćete ostvariti s karticom. Također saznajte koje usluge kartica uključuje, ponekad je plaćanje veće godišnje naknade vrijedno novca u zamjenu za popuste u trgovinama uredskog materijala ili zrakoplovnim tvrtkama.

Razmislite o programima nagrađivanja



Mnoge poslovne kreditne kartice (i korporativne kartice što se toga tiče) nude programe nagrađivanja za korištenje njihove kartice. Putujete li puno zbog posla? Bilo bi logično da pogledate kreditne kartice koje nude nagrade u obliku zrakoplovnih milja, sniženih cijena zrakoplovnih karata, osiguranja od nezgode na putovanju ili najma automobila. Jeste li skloni redovito kupovati zalihe od određenog dobavljača? Postoje programi nagrađivanja koji zarađuju bodove ili vraćaju gotovinu za kupnje na određenim lokacijama, a to ima smisla za tvrtke koje ponavljaju kupnje s te lokacije. Zašto ne biste bili nagrađeni za potrošnju koju ionako morate učiniti?

Odaberite karticu, NE bilo koju

Odabir kreditne kartice za poslovnu upotrebu nije odluka koju treba donijeti olako, jer će kartica biti glavni čimbenik u iznosu novca koji ćete potrošiti za kupnju, lakoći praćenja poslovnih troškova i potencijalu zarade besplatni artikli ili povrat novca.



Načini za izbjegavanje bankrota

Postoji nekoliko dostupnih opcija ako ste u dugovima po kreditnoj kartici i ne želite proglasiti bankrot. Jedna je mogućnost dobivanje