HEKLANJE

Kako izbjeći visoke kamate na vašoj kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji razdoblje odgode poziva za kreditni rok – to je razdoblje unutar kojeg možete platiti svoj račun bez naplate kamata. Obično je potrebno razdoblje od 25-30 dana prije nego što kamate krenu. U posljednje vrijeme većina kompanija koje izdaju ukidaju ovo razdoblje odgode i umjesto toga nude nisku fiksnu kamatnu stopu. Sada se postavlja pitanje – što je bolje između razdoblja počeka i niske fiksne kamatne stope?

Bit će malo teško dati jedan odgovor koji će svima biti naklonjen. Neki radije plaćaju svoje račune u cijelosti unutar normalnog razdoblja odgode. Za ovu skupinu ljudi poček će biti bolji. Bilo bi preporučljivo da kupuju kartice za razdoblje odgode i izbjegavaju kartice bez razdoblja odgode.



Neke banke zaračunavaju kamate od dana kada obrade vaš račun za plaćanje kada koristite svoju karticu da biste dobili gotovinu. Ako inače plaćate svoj račun u cijelosti, ipak morate kupiti karticu koja nudi vrlo niske kamatne stope plus razdoblje odgode, ako želite izbjeći troškove kamata na svom računu. Međutim, za one koji obično imaju saldo svaki mjesec, niska kamatna stopa će biti dobra za njih. Ako ste u ovoj skupini, možete čak kupovati za institucije koje povremeno nude kartice bez naknade za prvu godinu.

Većina tvrtki koje izdaju često nudi “premium” kreditne kartice kao što su “goldcards” i Premier VISA. To su otmjene kartice koje dolaze s pogodnostima putnog osiguranja i dodatnom zaštitom u slučaju gubitka ili krađe kartice. Ove institucije rijetko će koristiti visoke godišnje naknade za usluge kojima ćete biti podvrgnuti kao svoju marketinšku točku. Stoga je preporučljivo čuvati se ovih kartica. Nema razloga za plaćanje tako visokih naknada za usluge. Zapravo se nije isplatilo ako možete imati nižu kamatu ili karticu s počekom.