HEKLANJE

10 tajni koje biste trebali znati prije licitiranja

TEMU APP 100 E KUPON

Da! Znate mnoga mrežna aukcijska mjesta.

Naravno, možda ste sudjelovali u nekim od nadmetanja.



Sljedeći put kada odlučite licitirati za proizvod ili uslugu, sjetite se ovih vitalnih tajni i savjeta za online aukcije.

1. Važno je znati vrijednost proizvoda koji planirate ponuditi. Proizvod je nov? Provjerite cijenu koju trgovci naplaćuju za to. Pomaže na dva načina, znat ćete izvornu cijenu i pomaže vam da platite puno manje od maloprodajne vrijednosti, ako je staro ili rekondicionirano.

2. Kako biste bili sigurni da ćete dobiti dobar proizvod, nabavite potpune informacije i sliku proizvoda od trgovca, ako su detalji nepotpuni na stranici.

3. Odlučite o maksimalnom ograničenju plaćanja i držite ga se kako ne biste završili uhvaćeni u ‘rat ponudama’ i na kraju platili više od stvarne cijene.

4. Uvijek je dobro provjeriti nekoliko aukcijskih stranica jer možete pronaći isti proizvod po mnogo nižoj cijeni na nekim nepopularnim stranicama jednostavno zbog manjeg broja kupaca na tim stranicama.

5. Zabilježite vrijeme početka i završetka dražbe. I vrijeme dostave također. To vam pomaže da izračunate vrijeme kada želite proizvod na određeni datum.

6. Plaćanja: Provjerite različite načine plaćanja koje nudi trgovac. Ako su čekovi i novčani uputnice prihvaćeni, kašnjenje u isporuci uvijek će biti odgođeno jer plaćanje mora biti jasno. Ako su kreditne kartice prihvaćene, provjerite imaju siguran poslužitelj.



7. Saznajte nudi li trgovac jamstvo ili jamstvo povrata novca prije ponude. Zasigurno ne želite biti zaglavljeni s proizvodom koji ne radi ili je nezadovoljavajući.

8. Uvijek dobro provjerite evidenciju trgovca, ako vam se nudi. Provjerite možete li naići na pritužbe prošlih kupaca.

9. Započnite dražbu rano kako biste drugima prenijeli poruku da ste zainteresirani za proizvod. Ako vas netko nadmaši, učinite isto. Uvijek imajte na umu svoje maksimalno ograničenje ponude.



10. Razlog da znate vrijeme licitacije – pomaže vam da licitirate u zadnji čas, pod pretpostavkom da drugi ponuditelji možda nisu pratili vrijeme licitacije