HEKLANJE

Povucite se u Aziju – i zašto

TEMU APP 100 E KUPON

Čitajući ovaj članak možda ćete shvatiti da bi najbolji dio vašeg života mogao biti u Aziji, a da je najbolje vrijeme sada.

Tema većine članaka o mirovini je najbolje mjesto za mirovinu u SAD-u. Međutim, prema AARP-u oko 80 posto Amerikanaca ne planira preseliti kada odu u mirovinu. Radite cijeli život i s otvorenim vratima za novi početak u mirovini, jednostavno ostajete u istom gradu, istoj kući, istoj rutini. Kvalitetniji život u mirovini mora postojati, a postoji! U današnje vrijeme sve više umirovljenika ne samo da se seli iz svoje kuće u drugi grad ili državu, već se seli i iz Sjedinjenih Država.



Posljednjih godina imam sve veći broj prijatelja koji mi pišu o mom životu u Aziji. Motivi koji stoje iza pitanja varirali su od političkog nezadovoljstva do financijskih. Mnogi problemi povezani su s visokim troškovima života, uključujući račune za grijanje i klimatizaciju, poreze, račune za namirnice, troškove benzina, račune za liječenje, zubarske usluge, račune za popravke doma i popis se nastavlja. Nema sumnje , troškovi života u SAD-u su svakim danom sve veći. Mnogi od onih koji mi pišu zapravo ne uživaju u svojim zlatnim godinama, već se samo snalaze. Ako ste u fazi planiranja mirovine ili ste sada u mirovini, to bi vas trebalo zabrinuti, jer je svaki dan dragocjen i trebali bismo uživati u životu punim plućima. Najbolje tek dolazi.

Putuj sa mnom drugim putem misli. Posljednjih 7 godina živio sam u mirovini u Aziji, u odmaralištu na plaži Pattaya, Tajland. Budući da ste turističko odredište, odmah zamislite područje s prekrasnim pogledom na zaljev, finim restoranima i obiljem zabave. To je više od toga. Toliko je lako kretati se gradom koristeći javni prijevoz da moj auto stoji na prilazu. Imamo moderne trgovačke centre, kino komplekse, lječilišta, fitness centre, golf terene, pa čak i IT centar sa 5 katova računala, mobilnih telefona i elektronike. Pattaya nema jednu, već dvije bolnice po međunarodnom standardu. Zdravstvena zaštita je pristupačna. Budući da je to turistički grad, tajlandsko osoblje u većini trgovina i restorana govori engleski, njemački, ruski i druge jezike. Jezik nije problem, ali učenje malo osnovnog tajlandskog je zabavno i korisno. Hollywoodski film s engleskim zvučnim zapisom, prikazan u visokotehnološkom kinu košta oko 2,50 dolara. Klimatizirani gradski autobus je 50 centi, privatni oko 25 centi. Obrok u baru s tajlandskom hranom košta oko 75 centi. Imamo klubove koji se sastaju tjedno gdje se strana zajednica može okupiti. Imaju otvorene forume na kojima novopridošlice u zajednici mogu postavljati pitanja. Upravo dani kratak prikaz predstavlja život stranaca u većini azijskih zemalja. Kvalitetan život bez stresa uz vašu mirovinu.

Zašto Azija? Zato što je Azija najuzbudljiviji, korisniku najprijatniji kontinent na svijetu. Luksuzni život za novčiće – ne samo “preživljavanje” na mirovini. Sjedinjene Države i Europa postaju gotovo nevjerojatno skupi za život i umirovljenje. Saznajte više o azijskim zemljama, koje zemlje uzeti u obzir za odlazak u mirovinu i zašto. Ako sredstva dopuštaju, isplanirajte praznični posjet nekoj od zemalja od interesa. Alternativno, internet je izvrstan izvor informacija. Također, možete se pridružiti internetskom blogu ili grupi i dobiti informacije i savjete od osoba koje već žive u inozemstvu. Kao što sam rekao na početku, najbolji dio vašeg života mogao bi biti u Aziji, a najbolje vrijeme je sada.

Zlatno pravilo

imam zlatno pravilo u odnosu na one koji su došli da igraju svoje ambicije, baciti otrov, izraziti samozadovoljan nezadovoljstvo, ili

Jastuci i pokrivači

Kukičani uzorci i boje Boemski stil često uključuje bogate, raznobojne uzorke i teksture. Za izradu kukičanih jastuka i pokrivača, odaberite