HEKLANJE

Kako legalno poboljšati svoju kreditnu evidenciju

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate povijest kašnjenja u plaćanju, neplaćenih računa ili računa poslanih na naplatu, vaša će kreditna evidencija biti oštećena. Loša kreditna evidencija daje vam nizak kreditni rezultat i otežava vam dobivanje potrebnog kredita ili zajmova za stvari koje su vam stvarno potrebne.

Vaša kreditna povijest



Gotovo sve što radite s kreditom, i dobro i loše, prijavljuje se agenciji za izvješćivanje kredita. Povijest kašnjenja u plaćanju ili neplaćanja uopće šalje se agencijama za kreditno izvješćivanje. Stečajevi, presude i založna prava također pronalaze put do vašeg kreditnog izvješća i štete vašem kreditnom rejtingu.

Dobra vijest je da se pozitivne informacije šalju i agencijama za kreditno izvješćivanje. Da biste pratili svoju kreditnu sposobnost, trebali biste pregledati svoje kreditno izvješće barem jednom godišnje. Možete ispraviti pogreške i očistiti sve pogrešne informacije koje bi mogle biti u vašem izvješću. Pregledajte svoje kreditno izvješće i ispravite pogreške.

Kako poboljšati svoj kreditni rejting

Ovdje su neki od najboljih načina da poboljšate svoj kreditni rejting:

Plaćajte račune na vrijeme. Zakašnjela plaćanja stvarno štete vašoj kreditnoj sposobnosti. Najbolje je plaćati cijeli iznos na kreditnoj kartici svaki mjesec. Ako ne možete, pobrinite se da barem platite minimalnu uplatu na vrijeme. Što više plaćate svaki mjesec, manje će vam se kamate naplatiti.

Nemojte prekoračiti svoj kreditni limit. Neke kreditne kartice omogućuju vam prekoračenje kreditnog limita. Obično vam naplaćuju dodatne kazne za to. Osim plaćanja kazni, prekoračenje limita šteti vašem kreditnom rezultatu. Tvrtkama koje dobiju vaše kreditno izvješće govori da ne obraćate pozornost na ograničenja svog računa. Ako ne prekoračite kreditni limit, nećete morati platiti penale. To vam omogućuje da prije platite dugovanje.

Otkažite neke od svojih kreditnih kartica. Imati mnogo kreditnih kartica može naštetiti vašem kreditnom rezultatu. Kada podnesete zahtjev za novi kredit, tvrtka provjerava vaše kreditno izvješće. Jedna od stvari koju traže je koliki su vaši kombinirani kreditni limiti i koliko dugujete. Kako se približavate svojim kreditnim ograničenjima, vaš kreditni rezultat pada. Podnošenje zahtjeva za puno kreditnih kartica smanjuje vaš kreditni rezultat. Jedna bankovna kartica i kreditna kartica za robnu kuću ili benzin je sve što vam stvarno treba. Otkažite ostale.



Posalujte izravno s vjerovnicima. Neke tvrtke (vjerovnici) kojima dugujete novac mogu biti spremne ukloniti negativne informacije koje su prijavili iz vašeg kreditnog izvješća ako platite dio ili sav novac koji im dugujete. Vjerovnici moraju izvijestiti o plaćanjima koja izvršite, ali nisu dužni ukloniti negativne informacije iz vašeg izvješća osim ako na to ne pristanu. Morat ćete razgovarati sa svakim vjerovnikom pojedinačno da vidite što su, ako išta, spremni učiniti.

Ako vjerovnik pristane ukloniti podatke iz vašeg izvješća u zamjenu za potpuno ili djelomično plaćanje, prije nego što platite, zatražite njegovo obećanje u pisanom obliku. Ako platite saldo, čak i bez ugovora, oni moraju ažurirati vaše kreditno izvješće kako bi odražavalo status plaćenog u cijelosti. Ako ste otpustili dugove u stečaju, te stavke još uvijek mogu biti uključene u vaše kreditno izvješće.

Izbjegavajte prijevare



Tvrtke za popravak kredita obećavaju da će poboljšati vašu kreditnu sposobnost. Također mogu obećati da će vam dati zajam ili kreditnu karticu. Navode vas da vjerujete da imaju posebne načine za uklanjanje negativnih informacija s vašeg kreditnog izvješća. Oni to ne čine.

Tvrtke za popravak kreditne sposobnosti nemaju posebne ovlasti poboljšati vašu kreditnu sposobnost. Ne postoji ništa što oni mogu učiniti za vas što ne možete učiniti sami. Njihovim plaćanjem ostavljate manje novca za plaćanje tekućih računa i prošlih dugova.

Zbog problema s tvrtkama za popravak kredita doneseni su strogi zakoni koji reguliraju njihovu djelatnost. Na primjer, moraju dostaviti pismeni ugovor koji možete otkazati u roku od pet dana. Ne mogu zahtijevati plaćanje unaprijed i sve obećane usluge moraju biti dovršene u roku od 90 dana. Također se moraju registrirati pri Ministarstvu pravosuđa i podnijeti jamčevinu od 100.000 dolara kod državnog tajnika. Budite svjesni da vrlo malo tvrtki za popravak kredita slijedi zakon.



Pregled plastične kirurgije

Ako razmišljate o operaciji da biste promijenili svoj izgled, trebali biste znati o plastičnoj kirurgiji s povijesnog i sadašnjeg stajališta.

Uvod u SEO

Što je optimizacija za tražilice (SEO)? Može se definirati kao proces kojim se povećava rang stranice u tražilicama za ključne