HEKLANJE

Kako napraviti pjenušavu kupku s jeftinim sastojcima

TEMU APP 100 E KUPON

Luksuz namakanja u vrućoj kupki za mnoge je žene odličan lijek za smanjenje stresa. Dodavanjem određenih mirisa, pjenušave kupke i eteričnih ulja u vodu za kupanje možemo stvoriti potpuno opuštajuće iskustvo ili se ponovno energizirati, ovisno o proizvodima koje koristimo.

Nažalost, mnogi proizvodi za kupanje dostupni na tržištu prožeti su jakim kemikalijama koje mogu iritirati našu kožu ili čak izazvati infekcije. Morate paziti što kupujete i zapravo pažljivo istražiti izbor proizvoda.



Alternativni izbor je da sami napravite proizvode za kupanje. Kombinacijom lako dostupnih sastojaka i izbora eteričnih ulja, vaša pjenušava kupka pomoći će poboljšati mekoću vaše kože, pomoći u smanjenju stresa i pridonijeti vašem mentalnom zdravlju i dobrobiti.

Koji sastojci čine domaću pjenušavu kupku?

Pogledajmo neke od sastojaka koje ćete koristiti za pripremu vlastite domaće formule za pjenušavu kupku.

Destilirana voda – destiliranu vodu možete kupiti u većini trgovina mješovitom robom. Prednost korištenja ove vrste vode u odnosu na običnu vodu iz slavine je u tome što su iz nje uklonjeni klor, svi minerali i druge nečistoće.

Tekući glicerin – Ovo je bistra, gusta tekućina koja se ekstrahira iz životinjskih masti i biljnih ulja, a nusproizvod je proizvodnje sapuna. Svrha mu je povećati vlažnost i mekoću te pomaže stvaranju mjehurića.

Kastiljski sapun – Ova vrsta sapuna izvorno se proizvodila od maslinovog ulja, iako se mogu koristiti i druge vrste ulja, kao što su: kokosovo, bademovo, konopljino i jojobino.

Eterična ulja – Postoji mnogo ulja koja imaju različite namjene pa ćete morati istražiti ovo područje. Za umirujući miris isprobajte ulja poput lavande, ružinog drveta, sandalovine, kamilice i smirne. Neka od eteričnih ulja koja vam mogu pomoći da se osjećate energično i pomlađeno su ulje eukaliptusa, zelene metvice, paprene metvice i limuna. Ulja koja su posebno dobra za omekšavanje kože uključuju bademovo i kokosovo ulje.



Jednostavan recept za pjenušavu kupku

Ovdje je vrlo brz i jednostavan recept koji svatko može napraviti. Nakon što ste izmiješali smjesu ulijte u nelomljivu bocu. Budući da nema nikakvih kemijskih sastojaka za očuvanje, vjerojatno bi se moglo reći da svoju pjenušavu kupku možete čuvati jedan do dva mjeseca.

1 litra tople destilirane vode
1 komad kastiljskog sapuna, naribanog
2 oz tekućeg glicerina
3 do 4 kapi eteričnog ulja po izboru



Pomiješajte vodu i naribani sapun dok se sav sapun ne otopi. Za to je najbolje koristiti toplu do vruću vodu, jer pomaže da se sapun brže otopi. Dodajte glicerin i eterično ulje lagano promiješajte. Ovo je sigurno za korištenje i za djecu.

Pjenušava kupka za zimske mjesece

Svi znamo koliko može biti nesretno dobiti prehladu ili gripu. Ovdje je prekrasan recept za pjenušavu kupku u kojoj se možete kupati kada ste bolesni jer eukaliptus može pomoći vašem tijelu u borbi protiv simptoma prehlade i smanjiti začepljenost.



6 kapi ulja eukaliptusa
3 kapi ulja zelene metvice
3 kapi ulja paprene metvice
1 litra destilirane vode (zagrijane)
1 komad kastiljskog sapuna. (4 oz. bar), naribano
4 unce tekućeg glicerina

Pomiješajte vodu i naribani sapun dok se sapun ne otopi. Dodajte preostale sastojke, lagano promiješajte i spremite u nelomljivu bocu.

Žene su poznate po tome što su uvijek u pokretu i stavljaju zdravlje svih drugih na prvo mjesto. Samo zapamtite, također je važno da brinete o sebi. Dopustiti si da se opustite dio je te brige. Priprema vlastite domaće pjenušave kupke s omiljenim eteričnim uljima odličan je način za to. Sada idite i pronađite taj roman koji ste željeli pročitati, uzmite onu izvrsnu umirujuću kupku i otopite stres dana.

Zašto koža stari?

Kao i kod svih naših tjelesnih organa, koža stari prema programiranju gena. To se naziva unutarnje starenje. Suha koža, staračke

Suđenje Saddamu Husseinu

19. listopada 2005. počelo je suđenje Sadamu Husseinu. Njemu i sedmorici njegovih poručnika sudilo se za ubojstvo više od 140