HEKLANJE

Kako ojačati imunitet svoje bebe?

TEMU APP 100 E KUPON

S početkom prehlade, većina roditelja postavlja pitanje: kako pomoći djetetu da se manje razboli u hladnoj sezoni ? Kako ojačati imunološki sustav tako da se djetetovo tijelo odupire ogromnom broju virusa, bakterija i klica koje ga okružuju u bilo kojoj dječjoj skupini.
Moramo započeti s onim što svi moramo znati, ali često zaboravljamo: priroda nas je obdarila sposobnošću za borbu protiv zaraznih bolesti ! A ako beba nije bolesna više od 4 puta godišnje, ako nema pojačani umor, kao ni povećane limfne čvorove (cervikalni i aksilarni – mekani i potpuno bezbolni), nema povećane slezene, nema alergijskih reakcija na mnoge namirnice i nema disbakterioza (Ako se primijete takvi simptomi, potrebno je posjetiti imunologa.
Liječnik može dati zdrave savjete, jer je liječenje disbakterioze u djece prilično složen i težak proces) – imunitet djeteta je u redu! U ovom slučaju možete ga samo podržati: pokušajte učiniti da dijete provodi puno vremena na otvorenom, aktivno se krećite, nemojte jesti hranu koja sadrži konzervanse i boje. Oni nisu samo štetni, već i lišeni hranjivih sastojaka koji su toliko potrebni čovjeku koji raste!
Poželjno je da je beba dobivala samo prirodnu hranu (bolje je ako se proizvodi kupuju na tržištu, a ne u supermarketima. Uostalom, toliko je uvozne robe nepoznate kvalitete!). Treba paziti da hrana koju dijete jede podvrgne što manjoj toplinskoj obradi. Tako će tijelo dobiti najviše od hrane. Djetetu možete dati umjesto vode dobro poznatu infuziju šipka (200-300 grama bobica, 100 grama šećera na 1 litru vode). Omogućavajući češće hodanje bosih nogu (na ulici u toplo doba i kod kuće – tijekom cijele godine) – pomaže održavanju tijela u formi. Učinkovit način za jačanje imunološkog sustava je putovanje na more. Voda i sunce pomoći će vašoj bebi da se napuni tijekom cijele godine!
Nadamo se da će sve ove jednostavne informacije pomoći vašem djetetu da ostane zdravo i češće vas usrećuju svojim glasnim smijehom!