HEKLANJE

Kako otkazati kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vam je jedna od vaših kreditnih kartica dosadila ili je jednostavno ne koristite, možda je pravo vrijeme da tu karticu otkažete. Međutim, otkazivanje kartice može biti nezgodno, jer tvrtka očito želi da ostanete kod njih. Ako slijedite ove jednostavne korake, otkazivanje kartice može biti bez problema i neće utjecati na vašu kreditnu sposobnost:

Isplati to



Očito, prva stvar koju trebate učiniti prije nego što možete otkazati karticu je isplatiti stanje. Iako može biti teško zaustaviti trošenje na kartici, najbolje je prvo podmiriti stanje. To će znatno olakšati otkazivanje i nećete snositi nikakve kazne kada to učinite. Ako pokušate otkazati karticu dok još uvijek imate saldo, kartičarska kuća bi vam mogla podići kamatu do maksimuma dok vi ne otplaćujete saldo.

Nazovite kreditnu tvrtku

Nakon što ste podmirili dugovanje, prvi korak u otkazivanju vaše kartice je da telefonom obavijestite kartičnu tvrtku o svojoj želji za otkazivanjem. Broj izdavatelja vaše kartice obično se nalazi na vašem izvodu ili na poleđini kartice. Kada nazovete da otkažete, očekujte da će vas tvrtka pokušati uvjeriti u suprotno.

Poslušajte njihovu ponudu

Kada otkažete svoju karticu, kreditna tvrtka bi vam mogla ponuditi novi ugovor kako bi vas zadržala kao klijenta. Mogli bi vam ponuditi nižu kamatnu stopu ili neke druge pogodnosti kao što je nadogradnja na platinastu karticu. Ako je ponuda dobra, razmislite trebate li odustati. Ako se pokušavate riješiti karata, možda se možete riješiti još jedne. Međutim, ako ponuda izostane, bez oklijevanja otkažite svoju karticu. Ako ste doista odlučili otkazati tu karticu iz bilo kojeg razloga, učinite to.

Napisati pismo

Nakon što ste otkazali svoju karticu, trebali biste pisati kartičarskoj kući i obavijestiti ih da želite da vaše kreditno izvješće pokaže da ste dobrovoljno otkazali karticu. Ako vaše kreditno izvješće samo pokazuje da ste zatvorili račun, drugi bi zajmodavci mogli pomisliti da ga je tvrtka zatvorila, a to će naštetiti vašem kreditnom rezultatu.



Provjerite svoje izvješće

Pričekajte otprilike mjesec dana nakon slanja pisma, a zatim zatražite kopiju svog kreditnog izvješća. Želite da se vidi da ste otkazali račun. Ako izvješće kaže ‘closed by vjerovnik’, onda morate učiniti nešto po tom pitanju jer će se to loše odraziti na vas. Ponovno nazovite kartičnu tvrtku da im kažete pogrešku i pošaljite još jedno pismo, zajedno s kopijom originalnog pisma. Morate to učiniti jer je vaša odgovornost provjeriti je li vaše izvješće ispravno

Kada ne otkazati



Ako pokušavate poboljšati svoj kreditni rezultat, možda bi bilo loše zatvoriti račune. Ako imate neiskorišteni kredit, to izgleda bolje nego da ste iskoristili veći dio kredita. Na primjer, ako imate £5,000 iskorištenog kredita i £8,000 ukupnog kredita, rješavanje jedne kartice od £2,000 znači da koristite £5,000 od £6,000 kredita. Ovo izgleda kao da ste više zaduženi nego kad imate besplatni kredit. Međutim, ako znate da morate zatvoriti račun kako biste izbjegli njegovu potrošnju, otkazivanje kartice je dobra opcija.

Host web stranice u vlastitom gradu

Dobro optimizirana web stranica igra ključnu ulogu u bilo kojoj strategiji marketinga tražilice (SEM). Usluge optimizacije za tražilice pomoći će