HEKLANJE

Kupnja isteklih domena za PR, funkcionira li i dalje?

TEMU APP 100 E KUPON

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci proveo sam neke eksperimente o domenama koje su istekle s PR-om kako bih vidio isplati li se uhvatiti ove istekle i izbrisane domene.

Moja ideja zašto bih želio koristiti istekle domene je ideja da su stare domene favorizirane od novih domena i da dobijem trenutni PR.



Pa sam krenuo pronaći obrisane domene s PR-om koje mogu registrirati. Jedna od karakteristika domena koje sam tražio bila je ta da domena još uvijek ima PR i da je još uvijek navedena na Googleu.

Ovdje neću spominjati stvarne domene jer moram kontrolirati rezultate i spriječiti ljude da stvaraju povratne veze na te domene.

Registrirao sam oko 4 domene, neke imaju PR2 i PR3. Neki imaju nekoliko stranica indeksiranih, neki imaju nekoliko tisuća. Također sam kupio nekoliko novih domena za svoje nove projekte.

Saznao sam da google rijetko posjećuje te domene pa ga moram pripremiti, ali s nekim svježim povratnim vezama. Nakon stvaranja povratnih poveznica na te domene, dvije su domene na kraju izgubile PR. Ove dvije domene imaju samo nekoliko stranica indeksiranih u googleu. U jednoj domeni napravio sam 301 trajno preusmjeravanje na novu indeksnu stranicu. Ova domena je zadržala svoj PR. Jedna ključna razlika koju ova domena ima u usporedbi s druge dvije je ta da ova domena ima tisuće stranica indeksiranih na Googleu.

U drugoj domeni napravio sam 301 i preusmjerio je na novu novu domenu. Rezultat je da se nova domena brže indeksirala i više stranica je indeksirano u usporedbi s drugom novom domenom koju sam registrirao u isto vrijeme. Međutim, PR je pao na 0.

Postoji i slučaj gdje sam napravio 301 redirect sa stare obrisane domene s PR-om i nikad nisam imao nikakve koristi od toga.

Zaključno, još uvijek postoje proturječni rezultati o kupnji izbrisanih/isteklih domena. Neki rade, neki ne. Međutim, čini se da djeluje…



a. Stare domene za brisanje sadrže promet s postojećih povratnih veza. Ako stara domena ima gomilu povratnih veza, još uvijek stvara nešto prometa.

b. Čini se da druge tražilice kao što su yahoo i msn nemaju predrasude prema isteklim/izbrisanim domenama.