HEKLANJE

Kako poboljšati nizak kreditni rezultat

TEMU APP 100 E KUPON

Imate li nizak kreditni rezultat?

Ako je vaš kreditni rezultat ispod 700, možda se ne kvalificirate za neke od najboljih kamatnih stopa na kreditne kartice, zajmove ili hipoteke. To znači da samo ako imate kreditni rezultat od 695, umjesto 725 (samo primjer), možete na kraju platiti tisuće više kamata na bilo koji novi kredit koji vam se odobri, što možete izbjeći poduzimanjem samo nekoliko jednostavnih koraka za povećanje svoj kreditni rezultat prije podnošenja zahtjeva za novi osobni zajam, auto zajam ili hipoteku. Uvriježeno je mišljenje da je kreditna ocjena od 720 ili viša idealna.



Kako poboljšati nizak kreditni rezultat

Ako imate nedavni bankrot, povrat imovine, ovrhu, propuštena ili zakašnjela plaćanja… trebat će vam vremena da vratite svoj kreditni rezultat nakon takvog udarca. Ako ste u ovoj poziciji, u međuvremenu samo budite sigurni da posuđujete “u okviru svojih mogućnosti” (iako ćete možda imati problema s dobivanjem odobrenja za bilo koji novi kredit) i nemojte se previše naprezati. Nastavite plaćati svoje račune na vrijeme i vratit ćete se na put podizanja kreditne sposobnosti.

Ako plaćate svoje račune na vrijeme, nemate nedavni bankrot i nemate propuštena plaćanja ili naplate u evidenciji, pogledajte stanje svoje kreditne kartice. Obično ćete željeti zadržati svoj omjer duga i kreditnog limita, na računima vaše kreditne kartice, ispod 25%. Ako dugujete više od 25% svog ukupnog kreditnog limita na svojim kreditnim karticama, razmislite o isplati.

Primjer: ako imate kreditnu karticu s ukupnom kreditnom linijom od 10.000 USD, a stanje na kartici iznosi 2.500 USD, dugovali biste 25% svoje ukupne kreditne linije na toj kartici.

Također imajte na umu da, čak i ako svaki mjesec otplaćujete saldo svoje kreditne kartice, kreditnim uredima još uvijek može biti prijavljeno da imate saldo na toj kartici. Ovisno o tome u koje doba mjeseca izdavatelj vaše kreditne kartice izvješćuje kreditne urede, oni će navesti vaš saldo na dan kad ga prijave. Međutim, većina (ako ne i sve) kreditnih institucija svjesna je toga, tako da to općenito nije nešto oko čega treba brinuti.

Previše otvorenih računa kreditnih kartica

Također, previše otvorenih računa kreditnih kartica može biti loša stvar. No, ako već imate nekoliko otvorenih računa kreditne kartice u dobrom stanju, nemojte ih otkazati, dodana “dobra” kreditna povijest može pomoći vašem kreditnom rezultatu. Ako ustanovite da imate previše otvorenih računa kreditnih kartica i odlučili ste otkazati neke od njih, svakako otkažite posljednje otvorene račune. Držite najstarije račune otvorenima. Što je duža vaša povijest plaćanja na računu, to će vaša kreditna sposobnost biti bolja.



Pokušajte ne otvarati nove račune kreditnih kartica koji nisu potrebni. Općenito, kad otvorite novi kreditni račun, to će malo smanjiti vašu kreditnu ocjenu, barem na kratko vrijeme.

Način na koji upravljate svojim “revolving kreditom” (računima kreditnih kartica) veliki je faktor u određivanju vaše kreditne sposobnosti.

Novootvoreni kreditni računi



Obično će vaš kreditni rezultat imati blagi udarac zbog novootvorenih kreditnih računa kao što su kreditne kartice, auto zajmovi ili hipoteke. Za koliko će se bodova smanjiti vaš rezultat ovisi o tome koliko ste se puta prijavili za kredit posljednjih mjeseci.

Međutim, ovo smanjenje je samo privremeno, vaš bi rezultat trebao ponovno porasti nakon još nekoliko mjeseci plaćanja na vrijeme. Obično se o tome ne treba brinuti, osim ako niste podnijeli mnogo zahtjeva za novi kredit u kratkom vremenskom razdoblju. To davateljima kredita može značiti da se počinjete prenaprezati (prijavljujete se za previše kredita) ili da vam je kredit odbijen i nastavljate pokušavati s drugim zajmodavcima nadajući se drugačijem rezultatu.

Kratka kreditna povijest?



Ako imate vrlo kratku kreditnu povijest (duljina vremena u kojem ste koristili kredit), to također može biti razlog zašto imate nizak kreditni rezultat. Nastavite plaćati svoje račune na vrijeme i slijedite dobro sveukupno kreditno upravljanje, i budite uvjereni – s vremenom – vaš će rezultat rasti!

Nemate kreditnu povijest?

Ako nemate nikakvu kreditnu povijest, vaš će kreditni rezultat najvjerojatnije u početku biti nizak. Možete započeti podnošenjem zahtjeva za kreditnu karticu u pokušaju utvrđivanja svoje kreditne povijesti ili ako pokušavate dobiti kredit za automobil, ali niste imali sreće s odobrenjem zbog kratke kreditne povijesti (ili bez kreditne povijesti ), možete zamoliti nekoga u koga imate povjerenja da vam pomogne tako da zajedno s vama potpiše zajam.

Ovo su samo 2 od načina na koje možete započeti uspostavljanje svoje kreditne sposobnosti, ali vjerojatno 2 najčešća načina. Kada vam bude odobren vaš prvi kreditni račun, svakako platite svoje račune na vrijeme i bit ćete na putu prema boljem kreditnom rezultatu!

Vaša zasluga i vaša prava

Ponekad se događaju stvari koje mogu uzrokovati kreditne probleme: privremeni gubitak prihoda, bolest, čak i pogreška računala. Rješavanje kreditnih problema