HEKLANJE

Kako proračunati potrošnju kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Iako je nabava kreditne kartice puno lakša od pridržavanja proračuna, planiranje troškova kreditne kartice ključno je za sprječavanje strašnih posljedica korištenja kreditne kartice. To može proizaći iz činjenice da kreditna kartica nipošto nije mobilni bankomat. Međutim, to je sredstvo da vas izvuče iz hitne situacije kao što je kvar automobila ili za udobnost putovanja. Sljedeći savjeti za proračun pružit će vam sjajne uvide u mudro korištenje kreditne kartice.

Potrošite u okviru svojih mogućnosti



S kreditnom karticom ili bez nje, uvijek treba trošiti samo onoliko koliko si može priuštiti. Zapravo, trebali biste trošiti kao da nemate kreditnu karticu jer ćete na kraju dana morati vratiti ono što ste naplatili. Istina je da nikada ne biste trebali koristiti svoju kreditnu karticu za podmirenje računa za namirnice ili za utaživanje svojih potreba za kupnjom. Uz sve popuste i rasprodaje koje traže vašu pozornost, može biti neugodno znati da ćete za to platiti više zbog kamata na kreditne kartice.

Imajte dobar koncept kreditnog limita

Umjesto da na kreditno ograničenje gledate kao na iznos novca koji možete koristiti svaki mjesec, zamislite ga kao zajam koji morate otplatiti u roku od 30 dana. Zatim tablično izračunajte iznos kamata koje morate platiti ako odlučite podmiriti svoju otplatu u razdoblju od šest mjeseci. Na taj će način 7500 USD izgledati manje primamljivo, a kada stignu pozivi s ponudama viših planova kreditnog ograničenja, imat ćete razuma spustiti slušalicu.

Ne dopustite da vam se kredit akumulira

Morate biti odgovorni da biste posjedovali kreditnu karticu, ali srećom, postoje hitni slučajevi koji su neizbježni. U tom slučaju trebali biste podmiriti svoje račune za kreditnu karticu što je prije moguće. Morate biti samodisciplinirani u vezi s tim jer se kredit gomila, a kreditne kartice rade na složenim kamatama. Što duže odgađate otplatu, to više morate platiti.