HEKLANJE

Njega kože – što su laseri?

TEMU APP 100 E KUPON

Laseri se sada mogu čuti u svakom kontekstu njege kože. Kad god pomislite na bilo koji zahvat na koži, pomislite na laser, kada pomislite na uklanjanje dlačica, opet na laser. Što su laseri? Kako su tako učinkoviti? Dopusti nam da saznamo.

Laseri – što je to?



Puni naziv lasera je – Pojačanje svjetlosti stimuliranom emisijom zračenja. U laserima svjetlost ima jednu valnu duljinu i ne raspršuje se. Možete fokusirati ovo svjetlo visoke energije na bilo koji objekt. Ako noću upalite svjetiljku, svjetlo će se raspršiti u krug. U laseru se to ne događa. Svjetlost putuje pravocrtno bez ikakvog raspršivanja i nosi vrlo visoku energiju.

Njega kože – Kako se koriste laseri?

Laseri se koriste zbog svoje visoke energije i sposobnosti fokusiranja. Izvodeći lasersku resurfacing lica, kirurg može preciznom kontrolom spaliti sloj po sloj kože. Budući da laser spaljuje kožu, nema krvarenja i kontrola oblikovanja je vrlo precizna. Liječnici laserima mogu ukloniti mnoga površinska oštećenja.

Oštećenje kože i laseri-

Laseri se koriste za tretiranje mrlja, mrlja izazvanih suncem i bora različite dubine kao što su ‘vrane šape’, pušačke bore, neujednačena pigmentacija i mnoge druge aberacije na licu. Neablativni laseri koriste se za poticanje rasta kolagena u dermisu i vraćaju vam pun izgled. Laseri su različitih vrsta i prije podvrgavanja bilo kakvom tretmanu morate saznati više o laseru koji će se koristiti na vama, njegovim nuspojavama ako ih ima te iskustvu i sposobnosti kirurga koji će provoditi tretman. u laserskom liječenju sposobnost kirurga vrlo je važna za postizanje rezultata.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.