HEKLANJE

Kako provjeriti kreditna izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna izvješća – što je na njima i kako provjeriti svoje

Poduzeća u Sjedinjenim Državama kupuju više od dvije milijarde kreditnih izvješća svake godine. Budući da trenutačno u zemlji živi manje od 300 milijuna ljudi, to znači da prosječna odrasla osoba treba provjeriti svoja kreditna izvješća otprilike jednom svaki drugi mjesec. Pa ipak, samo je mali postotak Amerikanaca ikada pogledao vlastita kreditna izvješća. Pregledavanje vaših kreditnih izvješća najmanje dvaput godišnje nužno je u današnje elektroničko doba, i iako možda nije uvijek besplatno, pristup vašim kreditnim izvješćima mnogo je lakši i jeftiniji nego što je bio u gotovo bilo kojem trenutku u povijesti.



Što je kreditno izvješće?

Postoje tri glavna kreditna ureda u Sjedinjenim Državama. To su Equifax, Experian i TransUnion. Ove tri tvrtke su konkurenti i stoga ne dijele informacije jedna s drugom. Kao rezultat toga, vaše kreditno izvješće za Equifax može se znatno razlikovati od vašeg kreditnog izvješća za Experian, a vaše TransUnion izvješće može se još uvijek razlikovati. Ponekad je to dobro – ako samo jedna od kreditnih agencija prijavi lošu povijest, na primjer. Ali češće nego ne, to je glavobolja, budući da barem jedno od vaših kreditnih izvješća mora sadržavati neke netočne, negativne informacije.

Što je u vašem kreditnom izvješću?

Iako svaka od tri kreditne agencije bilježi nešto drugačije informacije, ovo je osnovni popis onoga što ćete pronaći u svakom od svojih kreditnih izvješća: Vaše ime i ime Vašeg supružnika. Gdje živite, gdje radite i gdje ste živjeli (i radili). Vaš broj socijalnog osiguranja, broj telefona i datum rođenja. Popis vaših kreditnih računa i kada ste platili svoje račune – na vrijeme, s kašnjenjem, s kašnjenjem više od 30 dana, s kašnjenjem s više od 60 dana itd. Koliko ukupno kredita imate na raspolaganju. Jeste li i kome podnijeli zahtjev za kredit u proteklih šest mjeseci. Koje su tvrtke zatražile i dobile vaše kreditno izvješće. I konačno, zastrašujuće “javne evidencije” – stečajevi, ovrhe, povrati imovine, sudske presude, osude i porezna prava.

Koliko dugo informacije ostaju u vašem kreditnom izvješću?

Pozitivne informacije ostaju na vašem kreditnom izvješću na neodređeno vrijeme, što je dobra stvar. Većinu negativnih informacija treba izbrisati nakon sedam godina, s izuzetkom određenih vrsta bankrota, koji mogu ostati u vašem izvješću deset godina. Ako jednom od vaših kreditnih izvješća nedostaju pozitivni podaci ili sadrži negativne informacije koje su starije od sedam godina, obratite se odgovarajućem kreditnom uredu. Adrese njihovih web stranica navedene su na kraju ovog članka.

Kako dobiti kopije svojih kreditnih izvješća



Obično ćete možda morati platiti svoja kreditna izvješća. Naknade koje kreditni uredi mogu naplatiti razlikuju se ovisno o državi, ali maksimum je 9,50 USD. Više informacija možete saznati ako posjetite pojedinačna mjesta triju ureda: equifax.com, experian.com i transunion.com.

Zato samo naprijed i učinite to sada! Saznajte koji je vaš rezultat, to bi moglo utjecati ili uništiti vašu financijsku budućnost.

Iskreno,



James
http://www.CC-Yes.com

Ti nisi moj otac

Tanya je u grupu došla s velikim problemom. Voljeni muž, zajedno dugi niz godina. Bez djece. I nema neke posebne