HEKLANJE

Jeste li financijski spremni za hitan slučaj?

TEMU APP 100 E KUPON

Malo planiranja sada može vam pomoći u rješavanju prirodne katastrofe ili druge hitne situacije.

Mnogi Amerikanci usredotočili su se na svoju potrebu da budu spremni u slučaju nužde. Međutim, vrlo malo njih uzima u obzir financijsku spremnost u svojim planovima. Od čuvanja kutije za evakuaciju s važnim dokumentima do otvaranja računa s hitnim sredstvima, priprema sada može biti razlika između financijske sigurnosti i financijske krize.



Ovi jednostavni savjeti financijskih stručnjaka iz Union Bank of California mogu pomoći svima da se financijski pripreme za prirodnu katastrofu:

• Provedite inventuru kućanstva

Napravite kućni inventar za predmete značajne vrijednosti i pronađite originale važnih financijskih i obiteljskih dokumenata. Pohranite izvorne dokumente u vodootporne vrećice u sef ili izdržljivu “evakuacijsku kutiju”, a fotokopije na sigurno mjesto. Koristite CD za sigurnosnu kopiju ključnih dokumenata na vašem računalu. Ako je praktično, pohranite kopije kod prijatelja ili rodbine koji žive izvan tog područja.

• Upoznajte svoje police osiguranja

Saznajte koje vrste gubitaka pokriva osiguranje vaših iznajmljivača ili vlasnika kuće. Pitajte svog osiguravajućeg agenta ili financijskog planera o dodatnom pokriću za poplave, potrese, kućne urede i skupocjene predmete. Čuvajte kopije svojih polica na sigurnom mjestu zajedno s drugim važnim dokumentima.

• Držite gotovinu dostupnom

Držite najmanje 300 dolara u gotovini kod kuće na mjestu gdje možete brzo doći u slučaju iznenadne evakuacije. Novac bi trebao biti u malim apoenima radi lakšeg korištenja.



• Napravite i održavajte popis kontakata za hitne slučajeve

Držite popis važnih kontakata za hitne slučajeve, uključujući izravne članove obitelji, liječnike, medicinske ustanove, brojeve vaše banke, agenta osiguranja i tvrtke, odvjetnika i financijskog planera/savjetnika. Brojevi kreditnih kartica 1-800 mogu vam pomoći da brzo dohvatite podatke o računu.

• Imajte hitni štedni račun



Ovaj račun bi trebao biti odvojen od bilo kojeg drugog računa i sadržavati dovoljno novca da pokrije najmanje tri do šest mjeseci životnih troškova.

“Iz posljedica nedavnih prirodnih katastrofa naučili smo da financijska spremnost nije uvijek na prvom mjestu”, rekao je izvršni potpredsjednik Union Bank Ronald Kendrick. “Slijedite ove smjernice kako biste bili financijski zaštićeni vi i vaša obitelj.”