HEKLANJE

Kako raditi linearne boje i druge funky tehnike boja

TEMU APP 100 E KUPON

Bojanje kose kod kuće posao je vrijedan milijune dolara, ali postoje neke usluge koje bojanje kose kod kuće ne može pružiti. Ove usluge uključuju nove i otmjene tehnike koje koriste stilisti za stvaranje prilagođenih stilova i izgleda. Ali ako znate kako izvoditi tehnike, možete ih raditi sami, a da ne morate kročiti u salon. Evo samo nekoliko najnovijih trendova boja u salonima i kako ih sami napraviti:

Rezanje



Rezanje je vjerojatno najlakša tehnika isticanja koju možete savladati kod kuće. Izgled je vrlo trendi i prepoznaje se po nekoliko krupnih pramenova oko lica ili u prednjem dijelu kose. Za korištenje ove tehnike na kosi, napravite 1, 2 ili 3 vodoravna razdjeljka na vrhu glave. Razdjelci bi trebali biti debeli ½” do ˝” i razmaknuti ne manje od 1” jedan od drugog.

Zatim nanesite boju na dio kose s razdjeljkom pazeći da kosu temeljito natopite. Ako to ne učinite, boja može biti neujednačena ili mrljasta. Nanesite prema uputama, isperite, šamponirajte i osušite.

Napojnice

Tipping je izvrsna tehnika bojenja ako imate kratku ili jako teksturiranu kosu. Sve što trebate učiniti je pomiješati odabranu boju prema uputama. Zatim prstima nanesite boju na zadnji ˝” duljine vaše kose. Upotrijebite češalj umočen u boju kako biste odabranim dijelovima kroja dodali dodatnu zanimljivost i boju. Najbolja mjesta za češljanje boje su šiške i gornji slojevi.

Linearno

Linearnu boju proslavila je Christina Aguilera. Dok je Christinina boja bila divlja i kontrastna, ova se tehnika također koristi u suptilnijim nijansama za stvaranje klasičnog izgleda. Za linearno bojanje kod kuće trebat će vam dvije različite boje kose s istim tonskim vrijednostima. Razlika u boji može biti samo nijansu ili dvije ili biti drastična.

Da biste započeli proces linearne boje, najprije trebate izraditi svoje razdjeljke. Započnite od okcipitalne kosti (najistaknutija kost u stražnjem dijelu lubanje) i počnite cik-cak od uha do uha. Cik-cakovi trebaju biti uski i duboki. Pričvrstite gornji dio kose na tjeme. Zatim nastavite s cik-cak razdjeljkom po obodu glave. Napomena: ne biste trebali imati punu liniju kose razdijeljenu oko prednjeg dijela lica i linije kose. Razdjeljak bi trebao ostaviti samo nekoliko pramenova kose tu i tamo.



Svojom tamnijom bojom nanesite boju na donji dio kose i donji dio kose oko lica. Nanesite svjetliju boju na cijeli gornji dio. Obraditi prema uputama.

Kao i kod svih tehnika boja, razdjeljci su ključni kada sami isprobavate ove trikove. Stoga, obratite dodatnu pozornost na svoje rastanke. Ako ne izgledaju dobro, popravite ih prije nanošenja boje.

Savjeti za šminkanje očiju

Kada je riječ o šminkanju očiju treba razmisliti i onda nanijeti jer oči govore više od riječi. Vrsta šminke koju

U0101 Izgubljena komunikacija sa TCM

U0101 označava “Izgubljena komunikacija sa TCM” (Transmisija kontrolni modul). Ova greška ukazuje na problem u komunikaciji između kontrolnog modula transmisije