HEKLANJE

Kako se brže osloboditi duga

TEMU APP 100 E KUPON

Platite više od tražene uplate (izvršite dodatne uplate na način koji propisuju vaši zajmodavci – kako ne biste izgubili zbog računalnih grešaka, itd.) – prvo se usredotočite na svoj dug s najvišom stopom.

Dvotjedna plaćanja izvrstan su način da gotovo bezbolno platite dodatnu glavnicu – ako su vam isplate tjedno ili dva tjedna, ako nema uključenih naknada i ako poslujete s renomiranim rukovateljem novcem. Osoba koja plaća ˝ potrebne mjesečne uplate dva puta tjedno napravi ekvivalent od 13.051 plaćanja u prosječnoj godini. Osoba koja to učini prijevremeno otplaćuje zajam i plaća znatno manje kamate – posebno na hipotekarni zajam (osoba koja plaća ˝ otplatu dva puta tjedno može smanjiti 30-godišnju hipoteku za više od 7 godina i uštedjeti mnogo tisuća dolara u kamatama). Ako želite izjednačiti dvotjednu prednost, ali i dalje plaćati mjesečno, pomnožite svoju potrebnu mjesečnu uplatu s 13,05 i podijelite s 12. Plaćajte taj iznos svaki mjesec.



Prvo dug po najvišoj stopi. Ako imate nekoliko dugova, platite što više možete za svoj dug s najvišom stopom i minimalne potrebne uplate za ostale dugove. Dok otplaćujete jedan dug, dodajte iznos koji ste plaćali svom sljedećem dugu s najvišom stopom i tako dalje.

Često je ova tehnika mnogo djelotvornija i učinkovitija od refinanciranja – čak i po nižoj stopi.

Ako dobijete povišicu ili bonus, veći dio primijenite na dug koji imate. Već znate da možete živjeti bez dodatnog novca. Dobro ga iskoristite i povucite dio duga.

Ako imate priliku raditi nešto prekovremeno, iskoristite taj novac da otplatite svoj dug. Razmislite o prihvaćanju drugog posla kako biste zaradili nešto novca za otplatu duga na kreditnoj kartici.

Očistite svoje ormare i organizirajte rasprodaju u dvorištu ili prodajte na eBayu. Uzmite dobit i otplatite taj dug.

Izrežite svaki kut koji možete. Napravite ručak kod kuće i ponesite ga sa sobom na posao. Preskočite kavu, sok ili čokoladicu koju inače jedete svaki dan.

Bacite sitniš u staklenku na kraju dana. Svaki mjesec stavite novac u banku i njime otplatite svoj dug.



Izdrži još tjedan ili dva bez te frizure. Ne idite u kino (ili barem smanjite). Otkažite pretplatu na kabelsku televiziju.

Ako imate kućni telefon i mobitel, riješite ih se (ja sam svoj kućni telefon otkazao prije mnogo godina).

Razgledati. Siguran sam da možete pronaći načine da smanjite i uštedite dodatnih sto ili dvjesto dolara svaki mjesec. Iskoristi ovo da platiš taj dug i izađeš iz rupe.



HUAWEI P30 PRO MASKE

Veliki 6.47-inčni zaslon, prekrasan dizajn i kamera koja ostavlja bez daha glavne su hvale vrijedne karakteristike novog Huawei P30 Pro.

Vodič kroz crvene ruže

William Shakespeare napisao je riječi: „Što je u imenu? Ono što zovemo ružom/bilo kojim drugim imenom mirisalo bi jednako slatko.”