HEKLANJE

Kako se oporaviti od loših kreditnih ocjena – od danas

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit danas zauzima vrlo važno mjesto u životima većine ljudi. Dobar kreditni rejting neophodan je za mnoge stvari koje radimo svakodnevno, kao što je korištenje kreditne kartice, iznajmljivanje stana, kvalificiranje za financiranje velike kupnje robnih kuća ili kupnja automobila, da spomenemo samo neke.

Ako, iz bilo kojeg razloga, ne izvršite plaćanje vjerovniku na vrijeme ili propustite plaćanje, vaš vjerovnik to prijavljuje kreditnom uredu i to se dodaje vašem kreditnom izvješću. Ako to činite prečesto ili ne otplaćujete zajam, imat ćete loš kreditni rejting i nizak kreditni rezultat. Nakon što steknete lošu kreditnu ocjenu, mnoga će vam se vrata zatvoriti: nećete moći dobiti većinu vrsta zajmova, a bez kreditne kartice nećete moći kupovati putem interneta, unajmiti automobil ili učiniti mnogo toga druge stvari koje ste navikli raditi.



Iz tih je razloga važno da zaštitite svoj dobar kreditni rejting. Međutim, ako nesreća uzrokuje promjenu u vašim okolnostima i vaša kreditna sposobnost postane problem, trebali biste započeti popravak kreditne sposobnosti što je prije moguće.

Kako popraviti svoj kreditni rejting

Popravak kreditne sposobnosti obično je spor proces koji od vas zahtijeva da gradite svoj kreditni rejting malo po malo tijekom dugog vremenskog razdoblja. Iako biste mogli razmisliti o odlasku u renomiranu tvrtku koja nudi usluge popravljanja kreditne sposobnosti, sami možete učinkovito popraviti svoju kreditnu sposobnost.

Dobro mjesto za početak popravka vaše kreditne sposobnosti je da dobijete kreditno izvješće od kreditnog ureda i pažljivo ga pregledate ima li pogrešaka. Ako nema vidljivih pogrešaka, tada možete započeti popravak kreditne sposobnosti.

Najprije nabavite osiguranu kreditnu karticu i koristite je redovito, ali razumno. Plaćajte svoje mjesečne rate u cijelosti i na vrijeme. Osigurane kreditne kartice izdaju tvrtke koje obično opslužuju osobe s lošom kreditnom sposobnošću. Ove vrste kreditnih kartica obično zahtijevaju da date početni depozit jednak kreditnom limitu kartice. Na primjer, tvrtki dajete 500 USD za karticu s kreditnim limitom od 500 USD. Oni imaju pravo iskoristiti taj depozit protiv bilo kojeg salda koji predugo ostaje nepodmiren.

Koristeći ovu formulu, tvrtka koja izdaje kreditne kartice ne preuzima rizik jer nikada nećete dugovati više novca nego što oni drže kao vaš depozit. Zaštićene kartice također zahtijevaju godišnje naknade koje obične kreditne kartice ne zahtijevaju.

Korištenje osiguranih kreditnih kartica i plaćanje računa na vrijeme jedan je od najboljih načina da poboljšate svoj kreditni rejting. Razvijate povijest koja zajmodavcima pokazuje da svoje dugove shvaćate ozbiljno, a to je ono što zajmodavci žele od vas – da budete plaćeni u cijelosti i na vrijeme.



U vašu korist, plaćanje računa na vrijeme ne samo da pomaže u uspostavljanju dobre povijesti za vas, ono eliminira zakašnjele naknade i druge financijske kazne koje otežavaju plaćanje vaših računa.

Prednosti kolektivne kupovine

Možda se i sami pitate… Kolektivna kupnja, što je to, dovraga? Zapravo, nema tu previše. Kolektivna kupnja je jednostavno kupnja