HEKLANJE

Tučnjave u NBA

TEMU APP 100 E KUPON

Košarka je vrlo uzbudljiv sport za gledanje, a NBA košarka je među apsolutno najboljima. Utakmice s visokim pogocima i visoka zakucavanja—čak i način na koji vise u zraku kako bi izbili šut, sve to doprinosi uzbuđenju igre. No, ponekad se tijekom NBA košarkaške utakmice dogodi nešto što vi kao navijač ne možete kontrolirati. Ponekad igrači postanu toliko ljuti jedan na drugoga tijekom igre da stvari eskaliraju od jednostavne žestoke svađe do prave tučnjave šakama, na samom terenu. Ove tučnjave mogu čak toliko izmaknuti kontroli da se preliju na tribine, gdje su navijači.

Mnogi se ljudi pitaju kako te tučnjave započinju, a najčešće ih započne ekipa koja gubi. Iako je obično gubitnička momčad ta koja ih započne, ponekad je ona pobjednička. Pobjednički tim će se rugati drugom timu, uzrokujući da se poraženi tim naljuti i uzvrati takozvanim teškim faulom. Kao kad su se Ben Wallace i Ron Artest posvađali, a koja je brzo eskalirala. Mnogi drugi igrači također su bili uvučeni u tučnjavu. Najgore od svega je to što su u tučnjavi bili i navijači i tada je stvar postala jako opasna. Nekoliko NBA igrača je kažnjeno i suspendirano s određenog broja utakmica. Srećom, veliki sukobi poput ovog ne događaju se stalno, ali kada se dogode, obično su vrlo ozbiljni.



Nedavno su igrali Denver Nuggest i New York Nicks, a Denver je teško pobjeđivao Nickse. Dogodio se težak prekršaj na Nuggetsima koji je sve pokrenuo. Ova tučnjava prelila se i na tribine, no navijači su, srećom, ostali izvan ove. Ovi igrači, kao i oni koji su sudjelovali u drugoj tučnjavi, kažnjeni su novčano i suspendirani na određeni broj utakmica.

Dobro je proučiti što čini te igrače toliko ljutima da završe u užasnim i opasnim fizičkim obračunima. Pa, stres i pritisak vjerojatno su glavni uzrok tome. Igrači su pod ogromnim pritiskom da igraju dobro i pobijede u što više utakmica kako bi imali šanse osvojiti prvenstvo. Možda bi upravljanje ljutnjom i upravljanje stresom trebali biti obvezni tečajevi za sve NBA igrače kako bi spriječili i minimizirali te svađe.