HEKLANJE

Kako smanjiti bore i izgledati godinama mlađe

TEMU APP 100 E KUPON

Želite li smanjiti te zabrinjavajuće sitne bore na licu i ponovno izgledati mladoliko? Evo nekoliko korisnih savjeta.

Kako budete u godinama, određeni problemi će se pojaviti, a jedan od njih su bore. Mogu se pojaviti oko očiju, čela, obraza i vrata. Možete postati prilično depresivni kada se pogledate u ogledalo. Ohrabrite se, ima odgovora.



Možda ne možete zaustaviti vrijeme u koračanju, ali možete ublažiti znakove procesa starenja i izgledati bolje nego ikad. Evo što se događa i nekoliko prijedloga koje treba slijediti.

Zašto se pojavljuju bore?

Kako osoba stari, koža prolazi kroz značajne promjene. Unutarnji sloj kože počinje se stanjivati i stanice se počinju sporije dijeliti. Masne stanice počinju se smanjivati ili odumirati ispod dermisa.

Mreža kolagenih vlakana i elastina koja čine neku vrstu skele za površinski sloj počinje popuštati i odmotati se. Koža tada gubi elastičnost. Sklon je opadanju i stvara brazde.

Žlijezde koje izlučuju ulje i znojnice atrofiraju, a koža ne može zadržati vlažnost. Zbog toga postaje suha i ljuskava. Stalni izrazi lica tvore karakteristične bore. Gravitacija pogoršava situaciju i pridonosi nastanku spuštenih kapaka i vilice. Također, obrve se sklone pomicanju prema gore kako netko stari, možda zbog bora na čelu, a koža ima manju sposobnost obnavljanja pa rane sporije zacjeljuju.

U igri su i druge sile zbog kojih vaša koža pati, kao što su:

1. Sunce oštećuje kolagena vlakna i uzrokuje nakupljanje abnormalnog elastina. Proizvode se metaloproteinaze ili enzimi koji su u stanju popraviti većinu oštećenja, međutim, upravo to ponavljanje procesa obnove koji se provodi uvijek iznova uzrokuje probleme s kožom.



2. Sunčevo UV zračenje potiče oksidaciju. To također dovodi do razvoja kožnih abnormalnosti.

3. Pušenje cigareta uzrokuje zadebljanje i fragmentaciju elastina, smanjuje cirkulaciju i količinu kisika koja se opskrbljuje kožom, te dovodi do manjeg stvaranja kolagena i smanjenog sadržaja vode u koži. Na kraju, pušenje ugrožava sposobnost kože da se brani od slobodnih radikala koji uzrokuju uništavanje stanica.

4. Zagađenje zraka – Ozon može biti problem za kožu. Može uzrokovati gubitak vitamina E u koži koji je vitalni antioksidans.



5. Brzi gubitak težine – To može uzrokovati fine bore jer smanjuje volumen masnih stanica koje omekšavaju lice. To će uzrokovati opuštanje kože.

6. Nasljedstvo – Možda ste naslijedili neke karakteristike kože od svojih roditelja.

Bore su najuočljiviji znakovi starenja. Kako se tkiva spuštaju, te linije tvore neku vrstu platna prekrivenog pukotinama različite dubine. Kako vrijeme prolazi, one se produbljuju i dopiru do dermisa. Kako dermis gubi elastičnost, postaje mlohav što dovodi do stvaranja izraženijih bora dubine preko 0,05 mm.



Evo normalnog napredovanja bora koje karakterizira dobna skupina:

20-25 – Okomite bore na čelu, pa čak i između obrva možda su već vidljive. Fine bore na vanjskim rubovima očiju još nisu uočljive.

25-40 – U epidermisu, bore se počinju produbljivati. Dubine su manje od 0,0005 mm. Nastaju zbog površinskog isušivanja kože kao i usporavanja stanične obnove.

40-50 – Fine bore oko usana, bore oko nosa, bore uz nos i linija između obrva počinju se produbljivati. Koža gubi elastičnost, a konture lica nisu manje izražene.

50 i više – Lučenje hormona prestaje s pojavom menopauze, a to ubrzava proces starenja. Površina kože počinje se modificirati, a međubore se zamjenjuju sve dubljim brazdama.

Što ste stariji, to imate više bora. Ovu štetu možete svesti na najmanju moguću mjeru dobrom njegom svoje kože.

Tretmani za njegu kože protiv starenja: evo nekoliko obećavajućih tretmana za opuštenu kožu. Postoje neke nove kreme protiv bora i lokalni losioni, kao što su Avotone ili Revitol, koji sadrže prirodne sastojke koji mogu pomoći u smanjenju ovog problema. Na primjer:

1. Argireline – ovo je sigurnija alternativa Botoxu. Ne dobiva se iz nikakve otrovne tvari, već iz prirodnih aminokiselina. Ovaj element opušta napetost lica jer može smanjiti prekomjerno oslobađanje neurotransmitera koji su također poznati kao kateholamini. Zbog toga mišići lica postaju napeti. Ako vam mišići nisu napeti, oni ne doprinose nastanku bora. Također, može usporiti degeneraciju elastina i kolagena do koje inače dolazi starenjem.

2. Dermox SRC – ovo je posebno ispitani serum koji pomaže u kontroli bora, pojačava sintezu kolagena i obnavlja površinu kože.

3. DMAE – pokazalo se da ovaj antioksidans može djelovati kao sredstvo za stabilizaciju stanične membrane. Jača temelj kože od elastina i kolagena, čini stanice duljim i pomaže u izbjegavanju dehidracije stanica. Također može pomoći u zacjeljivanju ožiljaka, što uključuje ožiljke od akni, i pomaže u ispiranju prekomjernog lipofuscina iz stanica kože smanjujući staračke pjege.

Kako možete smanjiti fine linije i bore?

Postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste smanjili bore koje već imate i smanjili pojavu u budućnosti. To uključuje:

•Klonite se sunca
•Izbjegavajte pušenje
• Koristite vrlo dobru topikalnu kremu protiv bora
•Pij puno vode
•Jedite puno povrća i voća
• Vježbajte

Slijedeći ove korake redovito, poduzimat ćete važne radnje koje će vam pomoći u održavanju mladolikog izgleda dok ćete istovremeno smanjiti početak starenja kože.

Mliječni put do ljepote

Godinama je kozje mlijeko glavna namirnica u većini kultura. Nutricionistički je superiorniji od kravljeg mlijeka jer sadrži više hranjivih tvari,