HEKLANJE

Kamatne stope kreditnih kartica 101

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, upravo ste otvorili omotnicu koja je sadržavala sjajni komad plastike s vašim imenom. Sjajno … banka ili financijska institucija upravo vam je dala kreditnu liniju! Prije nego što ga počnete radosno prevlačiti po bilo kojoj blagajni, odvojite vrijeme i pročitajte ovaj članak da biste razumjeli kamatne stope na kreditnim karticama.

Kreditna kartica je ovlaštenje za trošenje novca tvrtke koja ju je izdala, u zamjenu za obećanje da ćete ih vratiti u budućnosti, što se zove datum dospijeća plaćanja. Ovaj datum je zapisan na mjesečnom izvodu vaše kartice zajedno s ukupnim troškom stavki koje ste kupili za taj mjesec (nepodmireni dug). Korisnici pametnih kreditnih kartica plaćaju ukupno nepodmireno stanje na datum dospijeća plaćanja. Međutim, možda postoje slučajevi kada to nećete moći. Tijekom tog razdoblja kartičarska kuća vam uz naknadu dopušta da posudite novac na dulje vrijeme, do datuma dospijeća plaćanja sljedećeg mjeseca. Ova naknada se obračunava na temelju kamatne stope kreditne kartice.



Izdavači kreditnih kartica obično navode APR (godišnji postotak) kao “kamatnu stopu” za korištenje svoje kartice. No, to nije posve točno. Kada ne platite ukupni nepodmireni dug, na njega se obračunavaju kamate, koje se nazivaju mjesečnom periodičnom stopom (jednako je APR/12). Ovo se dodaje neplaćenom iznosu i postaje nepodmireni dug za sljedeći mjesec. Svakog mjeseca se periodična stopa primjenjuje na sav nepodmireni dug. Taj se proces naziva složena kamata. Dakle, ukupni iznos kamate je efektivna godišnja stopa (EAR), koja je zapravo veća od godišnje kamatne stope. Ovo je PRAVA kamatna stopa kreditne kartice. Posavjetujte se s http://www.abcguides.com/creditcards/cci_faq.htm#interest za ilustrirani primjer rasprave iznad.

Početna stopa je kamatna stopa koju nudi kartičarska kuća na ograničeno razdoblje (recimo 1. godina korištenja kartice). To je obično vrlo nisko, ponekad 0% da bi vas privuklo da se prijavite. Nakon ograničenog vremena, EAR će biti tekuća kamatna stopa. Obavezno provjerite ovo prije prijave.

Također, pitajte je li vaša stopa fiksna ili varijabilna. Fiksna kamatna stopa se ne mijenja iz mjeseca u mjesec. Promjenjiva kamatna stopa mijenja se mjesečno, na temelju neke industrijske stope (na primjer, Fed Rate ili Prime Rate) iz koje se izračunava vaša stopa (vaša stopa je 5% + Fed Rate). Dugoročno je možda pametnije odabrati karticu s fiksnom kamatom.

Sada kada ste bolje razumjeli kamatne stope na kreditnim karticama, još uvijek je pametno mjesečno podmirivati ukupno nepodmireno stanje. Inače, plaćajte samo ono što si možete priuštiti, kao da nemate kreditnu karticu.

Zlatni rudnik mogućnosti

Softversko rješenje CRM (upravljanje odnosima s kupcima) GoldMine postoji već duže vrijeme. Zapravo, postoje toliko dugo da je njihova web

Adsense dobar ili loš?

Često sam razmišljao o ovom pitanju? Evo mojih osnovnih misli o složenoj temi. Većina web stranica koje posjećujem ima pokrenut