HEKLANJE

Kazne za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Što se čini da se uvijek događa svaki put kada vam je teško podmiriti plaćanje kreditnom karticom? Dobit ćete penal. Čini se da se te naknade ili kazne uvijek događaju baš u trenutku kada ih najmanje trebate. Netko je jednom opisao bankara kao čovjeka koji će vam posuditi svoj kišobran, a zatim ga tražiti natrag čim počne padati kiša. Ovo se čini tipičnim za mnoge ljude koji se bave industrijama financijskih usluga.

Koji su razlozi zbog kojih vas pružatelj kreditne kartice može kazniti? Pa najčešći je da ne izvršite svoju minimalnu uplatu na vrijeme. Ovo je daleko kazna koju većina ljudi najviše mrzi i ona koja, čini se, pogađa kupce u najneprikladnijem trenutku. Postoje i druge kazne za kreditnu karticu koje se mogu dogoditi za različite administrativne prekršaje koje počinite, kao što je ispisivanje čekova kreditne kartice koji odskače ili prekoračenje limita vaše kreditne kartice.



Postoji niz razloga zašto možete počiniti jednu od radnji koje uzrokuju primjenu kazni za kreditnu karticu na vaš račun. Ako je to prvi put ili jednom, možda ćete moći nazvati svog davatelja kreditne kartice i zatražiti da se u ovom slučaju odrekne naknade. Vjerojatno će to učiniti samo ako ste već neko vrijeme njihov klijent i ako ste bili dobri u održavanju plaćanja ažurnim. Međutim, uvijek se isplati pitati jer mnogi davatelji kredita dopuštaju svojim zaposlenicima da jednom pokažu dobre volje klijentima.

Općenito je dobra praksa poduzeti maksimalnu pozornost kako biste izbjegli skupe kazne za kreditne kartice. Jedan od najboljih i najučinkovitijih načina za to je dogovoriti plaćanje kreditnom karticom trajnim nalogom ili izravnim zaduženjem. Očito je ovo prava opcija samo ako ste sigurni da imate dovoljno novca na svom bankovnom računu, jer ako nemate, ne samo da ćete dobiti kaznu od svojeg davatelja kreditne kartice, već ćete se vjerojatno suočiti s još jednom od svoje banke!

Međutim, ako si možete priuštiti barem svoju minimalnu uplatu svaki mjesec, a većina kupaca može priuštiti barem ovoliko, tada biste trebali razmotriti ovu opciju jer to znači da će vaš račun biti plaćen na vrijeme svaki mjesec i da se nećete morati brinuti o više nikada ne plaćate kaznu za kreditnu karticu.