HEKLANJE

Kreditne kartice s lošom kreditnom sposobnošću

TEMU APP 100 E KUPON

Ako nemate savršenu kreditnu sposobnost, možda ste vidjeli oglase koji vam obećavaju kreditnu karticu bez obzira na vašu kreditnu povijest ili status posla. Većina ovih oglasa zapravo je za osiguranu kreditnu karticu, što može biti sjajan način da obnovite svoj kredit. Vaš kredit će možda trebati obnoviti ako imate povijest neplaćenih računa kreditne kartice, bankrota, povrata ili razvoda. Međutim, morate biti svjesni da postoje prijevare koje obećavaju kreditnu karticu osobama s lošom kreditnom sposobnošću, ali ih ne isporučuju.

Osigurana kreditna kartica



Mnogi ljudi ne znaju razliku između osigurane kreditne kartice i nezaštićene kartice. Glavna razlika leži u tome odakle dolazi novac kada kupujete. Neosigurana kreditna kartica standardna je kartica koju izdaje većina zajmodavaca. Posuđujete novac da platite svoje proizvode i usluge, a zatim vam je dopušteno vratiti zajmodavcu s kamatama putem računa kreditne kartice. Zaštićena kreditna kartica za osobe s lošom kreditnom sposobnošću zahtijeva početni polog za postavljanje. Polažete od dvjesto do dvije tisuće dolara na račun prije bilo kakve kupnje. Ono što kupite plaća se novcem na vašem računu. Dakle, imate kontrolu nad svojim kreditnim limitom s koliko gotovine stavljate unaprijed.

Nažalost, da biste otvorili račun za osiguranu kreditnu karticu, morate imati stotine, pa čak i tisuće dolara, koliko je potrebno za osiguranje kredita. Ovaj početni trošak čini je previsokom kreditnom karticom za ljude s lošom kreditnom sposobnošću, koji obično imaju vrlo strog proračun jer njihov dug zauzima većinu njihovog dodatnog prihoda. Zajedno s početnim pologom, možda ćete morati platiti naknade za prijavu ili postavljanje, a može vam se naplatiti naknada kada budete ulagali na svoj račun u budućnosti kako biste povećali svoj kreditni limit. Te se naknade prikazuju na računima vaše kreditne kartice.

Prijevare s kreditnim karticama

Postoje legitimne promocije za osiguranu kreditnu karticu, a možda ćete ih pronaći nekoliko na internetu ako potražite njihove ponude u uglednim bankarskim institucijama. Međutim, neke tvrtke pokušavaju namamiti potrošače da pozovu lažni broj. Telefonski broj naveden u oglasu nije besplatan, ali je broj 900 za koji će vam se naplatiti korištenje. Prevaranti bi vas mogli navesti da vjerujete da možete dobiti osiguranu kreditnu karticu čim nazovete navedeni broj. U ovim lažnim oglasima obično se ne spominju naknade za postavljanje, početni iznosi depozita, zahtjevi za ispunjavanje uvjeta ili računi za kreditne kartice, koji će biti veći od uobičajenih zbog godišnjih naknada i visokih kamata.

Kako prepoznati prijevaru

Ako vam netko ponudi jednostavan kredit bez kvalifikacija za dobivanje kreditne kartice, ta vam osoba ili tvrtka vjerojatno ne govori cijelu istinu. Svaki ugledni zajmodavac mora provjeriti vaše kreditno izvješće prije nego što vam ponudi kreditnu liniju. Ova mjera opreza je osobito istinita kada dajete kreditnu karticu za osobe s lošom kreditnom sposobnošću. Čuvajte se i pozivanja brojeva 900. Ovi brojevi nisu postavljeni da vam pruže uslugu. Postavljeni su kako bi tvrtki omogućili profit, a na vašem bi se telefonskom računu moglo prikazati naplatu do 50 USD za nekoliko minuta.