HEKLANJE

Koliko pažnje posvećujemo rasvjeti u svom životnom prostoru?

TEMU APP 100 E KUPON

Da bismo stvorili ugođaj doma u vlastitu životnom prostoru potrebno je mnogo truda i ulaganja, a velik dio koji otpada na to čini i svjetlo. Stoga rasvjeti u domu treba pridati zasluženu pozornost jer osim što je sušta suprotnost mraku važna je kako zbog ugođaja na koji njome uvelike možemo utjecati i zbog same količine svjetla koju ćemo njome osigurati.
Da bismo osvijetlili prostor doma na raspolaganju imamo bezbroj rasvjetnih tijela, od stropnih i zidnih do onih samostojećih i ugradbenih. Počevši od možda najpopularnijeg među njima, stropnog lustera ili popularne plafonjere svjetlost ćemo bez sumnje osigurati cijeloj prostoriji. Na tržištu možemo pronaći razne modele ove vrste rasvjetnog tijela, od jednostavnih visilica i stropnih lampi pa sve do raskošnih primjeraka s dizajnerskim potpisom.
No, ukoliko želimo postići poseban ugođaj, ali i dodatno obogatiti prostor, svjetlost u istom možemo postići i strateškim postavljanjem lijepih samostojećih ili pak stolnih lampi čiji je izbor također golem. Jer osim funkcionalnosti ova vrsta rasvjetnog tijela dati će prostoru i dekorativnu notu.
Bezbroj malih, stropno postavljenih ili možda u mračnim kutovima u elemente ugrađenih, halogenih svjetiljki jednako dobro će služiti svrsi, baš poput u nizu zidno postavljenih lampi ili pak onih koje će osvjetljavati gazište stepeništa. Jer kada je riječ o rasvjeti igra svjetla i sjene posebna je priča koja itekako može utjecati na izgled vašeg doma.
Uz sve navedeno ne treba zaboraviti ni na sijalice pa prilikom izbora obratite pozornost na maksimalnu jačinu istih koje rasvjetno tijelo tolerira. Zahvaljujući uporabi štednih žarulja koje su gotovo u potpunosti iz uporabe izgurale one klasične, njihova minimalna potrošnja koja zauzvrat daje maksimalnu rasvjetu odgovarat će i velikoj većini rasvjetnih tijela bez obzira na eventualna spomenuta ograničenja.
Kada govorimo o rasvjeti eksterijera svemu navedenom treba pridodati i veliki izbor solarnih lampi koje energiju crpe izravno od sunca. I bi svjetlo!
Više o rasvjeti i opremi za dom na jeftinije.hr