HEKLANJE

Kontracepcijske pilule, trudnoća i akne – potpuni vodič s uputama

TEMU APP 100 E KUPON

Akne se prvi put pojavljuju tijekom adolescencije, kada se razina hormona počne povećavati. Ova iznenadna fluktuacija hormona uzrokuje pretjerani rad žlijezda lojnica. Počinju stvarati povećane razine takvih ulja koja na kraju postaju začepljena unutar žlijezda. Kad ulja ne mogu pobjeći, nastaju akne!

Stoga se podrazumijeva da kada postoji fluktuacija u razinama hormona u tijelu, to može potaknuti povećanje proizvodnje lojnog ulja i stoga povećava vjerojatnost izbijanja akni. Kod žena, akne su česte dok uzimaju kontracepcijske pilule, a također i kad zatrudne.



Korištenje kontracepcijskih pilula za kontrolu akni

Žene koje uzimaju kontracepcijske pilule i koje primjećuju da im se akne pogoršavaju, trebale bi razgovarati o situaciji sa svojim liječnikom. Različite vrste oralne kontracepcije imaju različite razine hormona, a jedna od nuspojava neke kontracepcije je povećanje akni. Prelazak na drugu marku može vratiti akne pod kontrolu.

Svaka žena koja je zdrava i ima najmanje 15 godina, koja je dobila menstruaciju i koja je odlučila početi koristiti oralnu kontracepciju može sa svojim liječnikom razgovarati o dobivanju recepta za kontracepcijske pilule. Postoji nekoliko marki koje pomažu u čišćenju akni, ali samo je jednu do sada odobrila FDA za liječenje akni, a to je Ortho Tri-cyclen.

Važno je napomenuti da bi uzimanje kontracepcijskih pilula kao načina liječenja akni trebalo biti posljednja alternativa, nakon što su sve druge mogućnosti liječenja akni pokušane bez uspjeha. Kontracepcijske pilule imaju nuspojave i moraju se uzimati točno onako kako je propisano da bi bile učinkovite.

Akne tijekom trudnoće

Žene koje su ostale trudne također često prijavljuju porast akni. Mnoge se promjene događaju unutar ženskog tijela u nastojanju da se pravilno pripremi tijelo za rastući fetus. Dva glavna ženska hormona koja djeluju u tijelu svake žene su progesteron i estrogen. Progesteron je više androgen od estrogena, što u osnovi znači da je sličniji hormonima koji se nalaze u muškaraca. Povećani progesteron tijekom trudnoće može uzrokovati da lojne žlijezde proizvode više lojnih ulja nego što je normalno i to je ono što može uzrokovati izbijanje akni.

Ako je moguće, najbolji način za rješavanje akni tijekom trudnoće je shvatiti da je to kratkotrajan problem koji će obično nestati nakon rođenja djeteta. Ako to nije moguće, raspravite svoje mogućnosti s dermatologom koji ima iskustva u radu s pacijenticama tijekom njihove trudnoće. Nakon što prouči vašu situaciju, dermatolog će moći predložiti opcije liječenja koje će vas učiniti zadovoljnijim svojim izgledom, a koje neće naštetiti vašoj bebi.



Održavanje okretnog momenta

Važnost redovitog održavanja motora za optimalan okretni moment Kada je u pitanju održavanje vozila, posebna pažnja treba biti posvećena motoru

Odijevanje u trudnoći

Drage moje, stil odijevanja si jednostavno morate iskombinirati. Jedan od stilova je naravno sexy stil, znači ostajete i dalje u