HEKLANJE

Korištenje kreditne kartice s niskim kamatama

TEMU APP 100 E KUPON

Većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice imaju kreditne kartice s niskim kamatama. Obično to dolazi s kreditnom karticom s niskom kamatom ili bez nje na šest do dvanaest mjeseci. Povrh toga, ove jeftine kreditne kartice će na kraju besplatnog razdoblja prijeći na karticu s visokom fiksnom ili promjenjivom stopom. Ovo su izvrsne karte ako možete odigrati dug u određenom vremenu; ako ne možete onda će vas dugo koštati mnogo.

Dobre su i za neke kupovine. Recimo da vam se perilica ili sušilica pokvari, a popravak će koštati više nego zamjena. Ovu vrstu kreditne kartice možete dobiti za kupnju nove perilice i/ili sušilice u bilo kojoj trgovini koju želite, a zatim imate šest mjeseci da otplatite 300 – 500 USD umjesto najma ili čekanja.



S ovom vrstom kartice morat ćete biti voljni odstupiti od nje nakon što istekne vaše vremensko ograničenje, nakon toga stope su poput bezvrijednih kartica koje dobijete poštom, više od 18 posto kamata. Nekolicina će reći drugačije i bit će čak 10% ako imate savršen ili blizu savršenog kreditnog rejtinga. Ako ste propustili ili zakasnili u prošloj godini, mogao bi skočiti čak 25%.

Postoji nekoliko ljudi koji žele koristiti te kartice kao nositelji prijenosa računa. Zvuči dobro staviti dug od 5 do 30 tisuća dolara na te beskamatne kartice na šest mjeseci do godinu dana. Mnogo je nedostataka takvog načina razmišljanja. Ako mislite da sada plaćate previsoku kamatnu stopu, onda ako kasnite jedan dan s ovim karticama, odmah ćete se naći na kamati od 21-25%. Oni zarađuju na tome što vam nedostaje plaćanje ili kasnite s plaćanjem kako bi vam mogli oduzeti beskamatno plaćanje za ostatak vremenskog razdoblja.

To nas dovodi do načina na koji zarađuju. Kartica je beskamatna samo ako ne kasnite. Možete se javiti i dogovoriti po tim karticama, ali ono što nećete čuti je da će vam sljedeći mjesec odmah naplatiti kamatu, prekršili ste dogovor s njima. Dakle, vaša besplatna kartica sada ima 18 posto ili višu stopu ostatak razdoblja od šest mjeseci do jedne godine, što čini gotovo nemogućim dobiti pristojnu stopu na novu karticu.

Ove jeftine kreditne kartice ja nazivam karticama za bacanje. Iskoristite ih jednom za malu kupnju, a zatim ih izrežite i bacite. Imajte na umu da se čak i za malu kupnju ne možete stvarno dogovoriti ili zakasniti.

Ključ za uspješno korištenje ovih kreditnih kartica s niskom kamatnom stopom, bilo za predujam za novi automobil ili kupnju toplica, jest osigurati da su plaćanja unutar vašeg proračuna prije nego što ih stvarno upotrijebite. Ako uopće postoji bilo koji razlog da ne možete izvršiti tu mjesečnu uplatu na svoju kreditnu karticu s niskim kamatama, nemate sreće. Međutim, ako ste jedan od rijetkih sretnika koji mogu platiti na vrijeme za svoju novu kupnju, svakako uzmite karticu sada i nabavite stvari koje želite. Imajte na umu da će šest mjeseci ili dvanaest mjeseci napraviti veliku razliku, kao i da ćete moći izvršiti plaćanja. Ako je vaš kreditni rejting dobar, nema potrebe da odmah ostanete bez stvari koje želite.

Upotrijebite poveznicu u nastavku da biste usporedili različite kartice koje biste možda željeli imati. Pokušajte ne pretjerati; jedna po jedna karta trebala bi vam dobro doći. Dobivanjem jedne kartice svakih šest mjeseci u osnovi dobivate nešto iznad prosjeka za sebe ili svoju obitelj nekoliko puta godišnje.