HEKLANJE

Korištenje vaše kreditne kartice dok ste na odmoru

TEMU APP 100 E KUPON

Cilj uštede novca na našim kreditnim karticama trebao bi biti nešto što bismo svi trebali raditi. To se može učiniti prebacivanjem vaše kreditne kartice na onu koja ima beskamatnu ponudu od 0% na prijenos stanja i kupnju ili jednostavno igranje igre s kreditnom karticom kao što je “stoozing”. Pojam stoozing koristi se za opisivanje prakse korištenja kreditnog limita koji ste dobili na kreditnoj kartici kako biste zaradili novac prijenosom salda na štedni račun s visokim kamatama.

Može biti puno jednostavnije uštedjeti novac bez prolaska kroz sve ove igre i prebacivanja s jednog izdavatelja kreditne kartice na drugog. Mnogi ljudi tijekom odmora koriste svoju kreditnu karticu za kupnju ili podizanje gotovine na bankomatu. Ovo je jedna upotreba kreditne kartice koju uvijek trebate izbjegavati.



Vaša će kreditna kartica imati mnogo različitih troškova kada se koristi u inozemstvu, što će se zbrajati na računu kada se vratite s putovanja. Mnogih od ovih naplata nećete ni biti svjesni, jer mnogi od nas niti ne shvaćaju da naplate postoje.

Svaka kupnja uključuje naknadu za inozemnu upotrebu…

Jeste li znali da vam se može naplatiti do 2,00 £ po transakciji na vašoj kreditnoj kartici za svaku transakciju koju izvršite ili 1,50 £ ako se radi o debitnoj kartici? Ovo je dovoljno loše, ali bi vam također mogle biti naplaćene kamate od trenutka kada ste obavili kupnju, iako vam se po povratku kući neće naplaćivati kamate do 59 dana. Dakle, ako ste kupili robu ili platili svoje obroke koristeći svoju kreditnu karticu kada ste prvi put stigli, tada, ovisno o tome koliko ste dugo bili odsutni, kamate su se već nakupile do vašeg povratka kući.

Svako podizanje gotovine s bankomata odmah se naplaćuje kamata…

Ako koristite karticu na bankomatu, mogli biste se suočiti s daljnjim troškovima, jer već znamo da nam se ovdje naplaćuje korištenje naših kreditnih kartica u rupi u zidu. Stoga će korištenje kartice na bankomatu na odmoru u stranoj zemlji biti puno skuplje i naplaćuje se na višoj razini nego transakcija kreditnom karticom u trgovini ili restoranu.

Najbolje što možete učiniti je kontaktirati izdavatelja vaše kreditne kartice i saznati kako stoji u vezi s troškovima koje naplaćuju prilikom korištenja vaše kreditne kartice u inozemstvu. Kada zbrojite detalje, vrlo lako možete otkriti da će putnički čekovi ili promjena gotovine u valutu mjesta u koje putujete biti puno jeftiniji i lakši za financije.

Zapamtite…



1) Izbjegavajte korištenje svoje kreditne kartice za podizanje gotovine s bankomata (odmah vam se naplaćuju kamate)
2) Svaki iznos koji napravite svojom kreditnom karticom naplaćuje se naknada za korištenje u inozemstvu (postoje iznimke)
3) Neki izdavatelji kreditnih kartica naplaćuju kamate na inozemne kupnje čim se izvrše.