HEKLANJE

Krađa identiteta – tako ozbiljan stalni problem.

TEMU APP 100 E KUPON

Nedavno su kompromitirani osobni podaci naših veterana. Oko 26,5 milijuna imena u bazi podataka je ugroženo. To znači da bi mogli postati žrtve krađe identiteta.

Godine 2005. prosječni gubitak koji su doživjele žrtve krađe identiteta iznosio je više od 6.000,00 dolara prema studiji koju je dovršio Javelin Strategy & Research. Naveli su da je žrtve koštalo otprilike 400 dolara za uklanjanje netočnih podataka, zatvaranje ili promjenu računa njihovih kreditnih kartica i kompletiranje sve potrebne dokumentacije.



Postoje brojne tvrtke koje pomažu onima u rješavanju problema s krađom identiteta. Oni rade dio ili većinu posla na podnošenju policijskih izvješća i prikupljanju relevantnih informacija, uključujući telefoniranje. Provjerite sa svojom bankom, kreditnom unijom, osiguravajućim društvom, osiguranjem automobila, kao i osiguranjem vlasnika kuća i iznajmljivača da vidite postoji li vozač na vašoj polici koji će platiti uslugu. Postoji nekoliko tvrtki koje nude usluge izravno javnosti.

Provjerite informacije na www.consumer.gov/idtheft/ za relevantne informacije koje će vam pomoći. Predlažem da prije problema provjerite dostupne izvore, uključujući svoje vjerovnike. Iako je oprez s podacima o kreditnoj sposobnosti razborit izbor, trebali biste biti spremni u slučaju da imate problem