HEKLANJE

Kratak sažetak interneta

TEMU APP 100 E KUPON

Poput uvodnog čina za predstavu, telegraf, telefon i radio sudjelovali su u uvođenju svjetskog interneta. Internet je bez problema preuzeo i srušio mnoga predviđanja o tome hoće li biti uspješna ili ne. Nema granica i ne obraća pozornost na međunarodna ograničenja ili zemljopisne položaje. Odmah ste povezani s mnoštvom tvrtki i ljudi diljem svijeta.

Sa svojim počecima koji sežu prije gotovo 50 godina, JCR Licklider s MIT-a zabilježio je prvi opis komunikacije koja se može izvesti putem umrežavanja. Između njega i mnoštva drugih pojedinaca s briljantnim naprednim razmišljanjem, začeta je ideja o internetu.



Prva e-pošta pojavila se ranih 1970-ih kao način na koji programeri međusobno komuniciraju. Do sredine 1980-ih internet su koristili razni programeri i istraživači, a isprobale su ga i mnoge računalne tvrtke. Konačno je dobio ime u listopadu 1995.

Internet je postao vitalni dio današnje ekonomije. Mnoge tvrtke to smatraju kritičnim dijelom svojih svakodnevnih aktivnosti. Pojedinci se na njega oslanjaju za svoju komunikaciju s vanjskim svijetom. Mogu se platiti računi, izvršiti istraživanje domaće zadaće, pročitati knjige, obaviti božićna kupovina, preuzeti glazba i uspostaviti osobni odnosi putem njihovog pristupa internetu.

Iako se možda ne čini tako, internet se uvelike promijenio u posljednja 2 desetljeća od svog nastanka. Kroz dijeljenje datoteka, daljinsku prijavu, dijeljenje resursa i elektroničku poštu, definitivno je držao korak s brzom računalnom industrijom. Ne očekujte ništa drugo u budućnosti.