HEKLANJE

Kreditni uredi usvajaju novi sustav bodovanja kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Tri glavna ureda za potrošačke kredite u SAD-u nedavno su izradila novi sustav bodovanja koji će financijskim institucijama dati dosljedniju procjenu kreditne sposobnosti podnositelja zahtjeva.

Tri agencije — Equifax, Experian i Transunion — predstavile su novi sustav pod nazivom “VantageScore”. Novi sustav bodovanja odmah će se koristiti za izvješćivanje bankama, zajmodavcima i kartičarskim kućama, a bit će dostupan potrošačima kasnije tijekom godine.



To znači da umjesto da tvrtke pružaju tri različita skupa procjena — često sasvim različite — bit će mnogo manje varijacija unutar dosjea podnositelja zahtjeva. Sve tri tvrtke koristit će iste formule kako bi došle do svoje kreditne procjene.

Glasnogovornik grupe rekao je da će rezultati biti “gotovo isti u sve tri nacionalne tvrtke za izvještavanje”.

Ali grupe za zaštitu potrošača nisu impresionirane novim sustavom. Budući da je jedan od najvećih problema s kreditnim bodovanjem — zastarjele informacije — neće biti riješen ovim promjenama. Novi sustav će i dalje raditi s istim sirovim financijskim podacima kao i prije. A ti su podaci općenito prožeti pogreškama i zastarjelim informacijama, pa nije vjerojatno da će biti točniji.

Fico rezultati, koje mnogi koriste u hipotekarnom poslovanju, ostat će nepromijenjeni. Sustav Fico razvila je prije više od 20 godina tvrtka Fair, Isaac Corp. iz Minneapolisa.

Kreditna kartica može biti prednost vašem životnom stilu, ali ako se njome ne rukuje pažljivo, može postati problem, osobito ako smatrate da je toliko praktična i jednostavna za korištenje da gubite kontrolu nad svojom potrošnjom.

Ovaj kratki vodič pomoći će vam da shvatite kako možete koristiti svoju kreditnu karticu tako da radi u vašu korist, a ne protiv vas.

Prednosti



Kreditna kartica može:

1. Ponudite besplatno korištenje sredstava, pod uvjetom da uvijek u cijelosti plaćate svoj iznos na vrijeme.
2. Biti praktičniji za nošenje od gotovine.
3. Pomoći vam da uspostavite dobru kreditnu povijest.
4. Omogućite prikladan način plaćanja za kupnje obavljene na Internetu i putem telefona.
5. Dajte vam poticaje, kao što su nagradni bodovi, koje možete iskoristiti.

Nedostaci



S druge strane, kreditne kartice mogu:

1. Košta mnogo više od drugih oblika kredita, poput kreditne linije ili osobnog zajma, ako ne plaćate na vrijeme.
2. oštetiti svoj kreditni rejting ako vaša plaćanja kasne;
3. Omogućuju vam da nagomilate više duga nego što možete podnijeti;
4. Imaju komplicirane odredbe i uvjete;

Što je kreditna kartica?



Kreditna kartica je više od običnog komada plastike, ona je prije svega fleksibilan alat za plaćanje prihvaćen na 30 milijuna lokacija diljem svijeta, a ako se saldo kartice isplaćuje svaki mjesec, tada se ne naplaćuju kamate na obavljene kupnje, tako da, u biti , kratkoročni kredit se odobrava bez plaćanja kamate od strane potrošača.

Među brojnim značajkama nudi:

1. Pristup neosiguranom kreditu (nije potreban kolateral za naplaćene iznose)
2. Beskamatno plaćanje od trenutka kupnje do kraja obračunskog razdoblja
3. Trenutačno plaćanje kupnji, što omogućuje trenutni primitak robe i usluga
4. Pristup 24/7
5. Zaštita od prijevare

Međutim, prije nego što odlučite koristiti svoju kreditnu karticu, pažljivo razmotrite sve čimbenike i odvagnite ih u odnosu na svoje osobne potrebe i vrijednosti.

Što je s kontrolom kreditnih kartica?

Mudro rukovanje novcem i kreditnim karticama talent je s kojim se malo nas rađa. Ali to je vještina koja se lako može naučiti. Mjesto za početak je s proračunom.

Što je proračun?

To je jednostavno organiziran način upravljanja vašim financijama, u osnovi, daje vam cjelokupnu sliku o tome odakle vaš novac dolazi, kada dolazi i kako se troši. Proračun bi trebao biti fleksibilan, mijenjati se u skladu s vašim okolnostima.

Zašto proračun?

Određivanje proračuna pomaže nam u postizanju kratkoročnih ciljeva kao što je plaćanje mjesečnih računa na vrijeme; također je za dugoročne financijske ciljeve poput kupnje kuće, automobila, plaćanja školovanja,
vjenčanje ili praznik. Kada preuzmete kontrolu nad svojim financijskim poslovima, sigurniji ste u budućnost.

Proračun je ključ financijske kontrole. Daje vam “polaroid sliku” o vašem financijskom stanju i kamo idete.

Savjeti za kontrolu kreditnih kartica

Upotrijebite kreditnu karticu s niskim ili besplatnim provizijama i uštedite na godišnjoj naknadi koju naplaćuju neke tvrtke.

Svojim kreditnim karticama naplaćujte samo ono što možete u cijelosti otplatiti kada račun stigne.

Možda nećete toliko koristiti svoju kreditnu karticu ako počnete vjerovati da morate otplatiti cijeli dug na kraju svakog mjeseca.

Dobar način da smanjite iznos koji plaćate na kreditnoj kartici je da potražite karticu s nižom kamatnom stopom. Mnoge financijske institucije sada nude barem jednu od ovih vrsta kartica.

Imajte na umu da kada uzmete predujam u gotovini na svojoj kreditnoj kartici, kamata se počinje akumulirati odmah, a ne na datum dospijeća računa za vašu kreditnu karticu.

Također imajte na umu da ako plaćate samo minimalnu mjesečnu otplatu, možda se nikada nećete riješiti duga.

Zaključak

Glavna prednost posjedovanja kreditne kartice je praktičnost, ali ako niste dobri u planiranju proračuna i upravljanju svojim financijama, pretjerano korištenje kreditnih kartica može vas ostaviti s dugom koji je vrlo teško vratiti.

Podizanje stražnjice

Operacija plastične kirurgije poznata kao podizanje stražnjice, plastika bedra ili ekscizijska lipektomija bedra postupak je koji se bavi nizom problema

Koliki je vaš IQ kose?

Kako njegujete svoju kosu? Koji proizvodi za kosu odgovaraju vama? Ako ne znate, niste sami. Nedavna anketa o njezi kose