HEKLANJE

Kreditna kartica za povrat gotovine – sviđa se mnogima

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od najpopularnijih programa nagrađivanja kreditnih kartica dostupnih danas je kreditna kartica s povratom novca. Oni će vam dati gotovinski rabat pri svakoj kupnji. Najbolje kreditne kartice s povratom gotovine sviđaju se mnogima i čak ne bi uključivale godišnje naknade i kamatnu stopu od 0% do 15 mjeseci. Zamislite da ostvarite trenutni popust svaki put kada obavite kupnju na svojim kreditnim karticama za povrat novca. Ovisno o tome gdje kupujete, te bi uštede mogle doseći znatan iznos.

Povrat novca



Najosnovnija korist od kreditne kartice za povrat gotovine je vaš rabat pri svakoj kupnji. Većina tvrtki daje 1% rabata na sve kupnje. Međutim, neki programi će dati do 5% rabata na takve kupnje kao što su namirnice, kupnje u drogerijama, a posebno benzin. Ionako morate potrošiti te iznose novca, pa zašto ne biste dobili rabat za to? Međutim, postoje uštede izvan onoga što smo ovdje spomenuli.

Štednja

Evo primjera. Recimo da tijekom mjesec dana potrošite 500 USD u trgovini, 100 USD u ljekarni i 150 USD na punjenje goriva u automobil. Vaša ukupna potrošnja tijekom ovog mjeseca bila bi 750 USD. Ako dobijete 5% povrata za ove vrste kupnji s vaše najbolje kreditne kartice s povratom novca, možete uštedjeti 37,50 USD. Da morate trošiti ovoliko svaki mjesec, uštedjeli biste 450 USD. Drugim riječima, uštedjeli ste polovicu mjesečnih troškova tijekom cijele godine, i to samo zato što ste odabrali korist od kreditne kartice s povratom novca.

450 USD je prilično super…ali trebam li se stvarno promijeniti?

Ne biste mogli primijetiti malu razliku od 1% ili čak 5% na vašoj kreditnoj kartici s povratom novca; ali tijekom određenog razdoblja, vaše kreditne kartice s povratom gotovine mogle bi vam zapravo donijeti novac… postupno povećavajući svoje gnijezdo. Na neki način, svaki put kada kupujete namirnice, stavljate novac na svoju štednju.

Ako možete otplaćivati svoj dug svaki mjesec i ne trebate karticu s nultom ili niskom kamatnom stopom, kreditne kartice s povratom gotovine mogu vam poslužiti. Vaš povrat novca bi čak pokrio vaše isplate kamata – neka vam jadni upravitelji novca isplate. Ako ne otplatite svoj saldo, vaš rabat može ići prema plaćanju vašeg postojećeg salda, tako da manje toga mora doći iz vašeg vlastitog džepa. Obavezno pročitajte sitna tiskana pisma jer naknade za zakašnjelo plaćanje i prekoračenje limita mogu biti visoke.

Prva kreditna kartica za gotovinski povrat izdana je prije otprilike 15 godina. Program je bio vrlo jednostavan – 1% vaših kupnji vraćalo se kupcu na kraju svake godine članstva čekom ili kreditom na račun.



Sada postoji dosta različitih vrsta programa za povrat gotovine kreditnom karticom. Neki nude jednostavan postotak na sve kupnje, neki daju višu premiju za različite kategorije kupnji. Neki programi polažu vaše rabate izravno na vaš bankovni račun, dok ih drugi povlače s vašeg kredita ili vam šalju ček kada iznos vašeg rabata dosegne određenu razinu u dolarima. Obratite pozornost na one složenije jer može biti zbunjujuće pratiti vaše rabate prema izdacima.

Kreditne kartice s povratom gotovine ne mogu vas učiniti bogatima – na kraju krajeva, vraćate samo beskrajno mali iznos novca koji potrošite, tako da to nikada ne može biti izvor prihoda. Međutim, budući da svatko mora trošiti novac za sve, od životnih potreba do luksuza, ima smisla maksimalno povećati povrat te potrošnje što je više moguće. Kreditne kartice s povratom gotovine daju vam priliku da zaradite dio novca koji potrošite i da taj novac upotrijebite negdje drugdje u svojoj financijskoj slici.