HEKLANJE

Kreditne kartice i osobni proračun

TEMU APP 100 E KUPON

Kada podnesete zahtjev za kreditnu karticu i dobijete je, trebali biste odvojiti vrijeme za izradu detaljnog proračuna za financije svoje obitelji. Bez proračuna i bez pažljivog planiranja troškova kreditne kartice, mogli biste upasti u kreditnu zamku u kojoj su se našli mnogi pojedinci. Plivanje u moru dugova iz kojeg nikako da izađu. Posjedovanje kreditne kartice je prekrasan način da osigurate pristup sredstvima u slučaju nužde ili za korištenje na putovanju kako biste eliminirali potrebu da osobno nosite gotovinu. Sve dok karticu čuvate za svrhe navedene u svom osobnom proračunu, nećete imati poteškoća u održavanju stanja na kreditnoj kartici, pravodobnom plaćanju i korištenju kreditne kartice u najvećoj mogućoj mjeri. Ako počnete koristiti kreditnu karticu kao da je to vaša osobna debitna kartica, vjerojatno ćete se naći u financijskim problemima.

Savjeti i trikovi za osobni proračun



Prvo, i najvažnije, nikada ne trošite više novca nego što si zapravo možete priuštiti. To je naravno lakše reći nego učiniti, pogotovo kada u jednadžbu uključite kreditne kartice. Vrlo je lako kupiti sada, s namjerom da platite kasnije, samo da biste saznali kada kasnije dođe da još uvijek nemate novac! Pametno korištenje kreditnih kartica, međutim, može vam uštedjeti financijske troškove i omogućiti vam da kupujete i izgradite svoj kredit tako što ćete mjesečno plaćati puna i na vrijeme.

Ako već imate kreditnu karticu (ili dvije) sa stanjem, trebali biste razmisliti o kupnji kreditnih kartica koje nude promotivne stope. Mnoge će tvrtke povremeno nuditi stopu prijenosa stanja od 0% za sve nove klijente koji podnose zahtjev i dobiju svoje kreditne kartice. Prijenos duga s jedne kartice na drugu može vam pomoći da uštedite na kamatama i brže otplatite dug. Ovo je pametan način korištenja kreditnih kartica!

Razumite ograničenje svoje kreditne kartice. Samo zato što vaša kreditna kartica ima ograničenje od 5000 dolara ne znači da biste to trebali potrošiti sve odjednom! U idealnom slučaju, kreditna kartica trebala bi se koristiti s namjerom da pojedinac plati cijeli iznos na kraju svakog mjeseca. Time ćete izbjeći financijske naknade, kamate i omogućiti vam kupnju kreditnom karticom koja je jednaka plaćanju gotovinom. Čim dopustite da se saldo prenese iz jednog mjeseca u sljedeći, počet ćete vidjeti kako se saldo na vašem računu povećava, umjesto da se smanjuje s vašim plaćanjima, zahvaljujući visokim kamatama i financijskim troškovima pri kupnji.

Kada utvrđujete koliko novca imate na raspolaganju za kupovinu, prvo biste trebali napraviti popis svih svojih izlaznih troškova svakog mjeseca. Obavezno planirajte slučajne slučajeve i stvari koje se ne događaju redovito – kao što su izmjene ulja i podešavanja automobila. Također, svoju osobnu ušteđevinu smatrajte mjesečnim troškom. (Samo zato što ih ne plaćate mjesečno ne znači da ih ne biste trebali planirati mjesečno!) Zatim odredite svoj mjesečni prihod. Oduzmite svoje troškove od svojih prihoda kako biste vidjeli što vam je preostalo, i to bi trebao biti vaš fleksibilni iznos potrošnje u vašem proračunu. Čak i ako imate pristup kreditnoj kartici, nikada ne biste trebali potrošiti više na kupnju od ovog “fleksibilnog” novca. To će vas spriječiti da upadnete u ozbiljne financijske probleme.

Kada odvojite vrijeme za izradu proračuna i slijedite ga, vi ste odgovoran korisnik kreditne kartice kojeg vjerojatno neće progutati strašno dužničko čudovište!