HEKLANJE

Je li vaša kreditna kartica dovoljno dobra?

TEMU APP 100 E KUPON

Vaša kreditna kartica govori umjesto vas i koja je vaša sposobnost potrošnje. Koliko možete potrošiti i koliko ste već potrošili od svog kreditnog limita? Sve se to može saznati pomoću ovog pravokutnog komada plastike. Određene trgovine imaju mogućnost korištenja sustava glasovne provjere autentičnosti s tonskim telefonom. Ipak, najčešći sustav je terminal za provlačenje kartice s magnetnom trakom gdje karticu provlačite na terminalu kroz sustav elektroničkog snimanja podataka – EDC. Također postoji mogućnost korištenja vaše kreditne kartice na virtualnim terminalima na internetu, gdje možete obaviti online kupnju i platiti je također online.

Kada ste u trgovini i obavite kupnju, blagajnik na šalteru povuče vašu kreditnu karticu na čitač magnetske trake, a EDC softver bira određeni telefonski broj, što je obično organizacija koja će im dati znak za početak zahtjev za kupnju. Ova tvrtka dobiva naziv trgovine, broj kreditne kartice, datum isteka i limit kreditne kartice i sve to u roku od nekoliko sekundi nakon što je provuče. Kada završite, potpisujete se na računu i voila! Kupnja je vaša.



Moć posjedovanja kreditne kartice je upravo to. Odaberite, povucite i potpišite i sve je gotovo. Vaš potpis na poleđini kreditne kartice koristi se za provjeru vaše autentičnosti ili ako se radi o kreditnoj kartici s fotografijom, ona naravno ima vašu fotografiju kako bi se osiguralo da se ne zloupotrijebi. Sada, iako postoji inovativna aplikacija, koja koristi najviši oblik kriptografije. Pametna kartica, kako se naziva, ima mikroprocesor u kreditnoj kartici. Na taj način će se korisnik kreditne kartice morati identificirati svaki put kada koristi karticu kao što biste to učinili na bankomatu.

Kod pametne kartice morat ćete verificirati karticu, a kartica će također verificirati korisnika. To će osigurati potpunu autentičnost. Nakon što kartica i čitač kartice uspostave međusobnu potvrdu, tada se transakcija provodi na način da nitko, uključujući blagajnicu u trgovini ili samog vlasnika kartice, ne može učiniti ništa oko dobivanja bilo kakve informacije o kupnji kreditnom karticom. Ovo je sustav potpuno otporan na prijevare. Osim PIN-a korisnik neće znati ništa drugo.

Pametne kartice su se prvi put pojavile u Francuskoj 1984. godine. One zapravo zamjenjuju obične plastične kartice koje sada koristimo u Sjedinjenim Državama, a Visa i MasterCard su uvelike u ligi mijenjanja načina na koji sada koristimo kreditne kartice. Pametna kartica vam omogućuje korištenje kao debitne i kreditne kartice. Možete ga koristiti i kao račun za ponovno učitavanje, gdje možete trošiti s određenog pohranjenog računa.

Dakle, na ovaj način, njegova poboljšana memorija omogućuje vam da ga koristite na mnoge načine mnogo naprednije od kartica s magnetskom trakom koje smo do sada koristili. Na ovaj način trebate posjedovati samo jednu karticu umjesto da svoj novčanik punite brojnim kreditnim karticama. Pametna kartica danas nije toliko široko prihvaćena u raznim zemljama i ustanovama, iako se očekuje da će uskoro zavladati svijetom.

Upravljanje novcem 101

Upravljanje novcem velik je zadatak. Ali ako želiš proći u ovom svijetu, to je nešto što moraš učiniti. Za neke

Poslovanje od kuće – početak

Mnoga poduzeća koja rade od kuće su ili samostalni vlasnik ili generalno partnerstvo. To su pojednostavljene metode razvoja poslovanja i