HEKLANJE

Poslovanje od kuće – početak

TEMU APP 100 E KUPON

Mnoga poduzeća koja rade od kuće su ili samostalni vlasnik ili generalno partnerstvo. To su pojednostavljene metode razvoja poslovanja i često mogu omogućiti najveću fleksibilnost u pokretanju i prestanku poslovanja.

S tvrtkom samostalnog vlasnika vi ste jedini vlasnik tvrtke koji plaća sve poreze na kraju godine. Vjerojatno ćete morati pribaviti poslovnu licencu i primjenjive dozvole.



S općim partnerstvom općenito se razvija ugovor o partnerstvu. Partnerstvo se raskida kada jedna strana želi okončati svoj udio u poslu. Ova vrsta posla se razvija kada dva prijatelja žele zajedno pokrenuti posao ili dva člana obitelji. Postoje i ograničena partnerstva, korporacije i društva s ograničenom odgovornošću koja se mogu razviti, ali za potrebe ovog članka usredotočit ćemo se na najjednostavnije oblike vlasništva poduzeća.

Kod većine online poslovanja koje posluje kao poslovanje od kuće nema potrebe za kućnim izložbenim prostorom ili posjetom kupaca. Zapravo, mnoge općine i/ili zavjetne zajednice ne dopuštaju prodaju predmeta putem tradicionalnijeg poslovanja kod kuće gdje se predmeti zapravo prodaju izvan kuće kupcima koji dolaze u posjet.

Ako vaše poslovanje od kuće dobije poslovanje od kuće, vjerojatno biste trebali razmisliti o kupnji poslovnog osiguranja. Većina polica za kućevlasnike neće pokriti gubitak ako se utvrdi da je gubitak zapravo povezan s poslovnim posjetom ili transakcijom.

Dohodak ostvaren od kućnog internetskog poslovanja smatra se oporezivim prema standardima samozapošljavanja u Sjedinjenim Državama. To znači da ćete biti odgovorni za upravljanje poreznom obvezom na svoj prihod. Kao što je gore spomenuto, ovim se može upravljati kada se pripreme vaši godišnji porezi. Ako imate neto prihod veći od 400 dolara, morat ćete platiti porez na samozapošljavanje. Također biste trebali znati da Porezna uprava posebnu pozornost posvećuje odbicima kućnog ureda pa budite sigurni da slijedite sve smjernice ako tražite svoj matični ured kao odbitak u svom poslovanju od kuće jer se neke stvari mogu odbiti, dok druge nisu.

Također biste trebali voditi vrlo dobru evidenciju svih dobiti i gubitaka. Možete surađivati s računovođom kako biste otkrili određene odbitke koje možete zatražiti od tvrtke koju ste odabrali voditi.

Porezno vrijeme bit će malo stresnije s dodatnim obrascima za ispunjavanje i informacijama koje morate imati pri ruci, ali to je mala cijena za korištenje vaših vještina u razvoju kućnog poslovanja.