HEKLANJE

Kreditne kartice i prijevare

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s unaprijed naknadom

Neke tvrtke obećavaju da će vam dati kreditnu karticu bez obzira koliko loša vaša kreditna sposobnost bila.
Evo što se može dogoditi ako im platite 200 USD ili više koliko obično traže:



Dobivate kreditnu karticu koja vrijedi samo za preskupu robu iz njihova kataloga.

Dobivate zahtjeve za osigurane kreditne kartice. Ponuda osigurane kreditne kartice zahtijeva da položite 500 USD na bankovni račun kako biste dobili kreditnu karticu s limitom od 500 USD.

Ne primate baš ništa.

Osigurane kreditne kartice legitimne banke ili kreditne unije mogu vam pomoći da ponovno uspostavite kredit. Mnoge banke i kreditne zadruge dat će vam osiguranu kreditnu karticu bez ikakvih naknada ili troškova unaprijed. Ako želite jedno od ovoga, idite u svoju banku ili kreditnu uniju i prijavite se za jedno.

Ostale prijevare uključuju kreditne kartice s niskim kreditnim limitom od oko 300 USD. Banka koja nudi ponudu naplaćuje vam naknadu za prijavu, naknadu za obradu, godišnje naknade, naknadu za hitno odobrenje i visoku kamatnu stopu koja počinje na dan kada otvorite račun. Ovi troškovi mogu pojesti čak 90% vaše kreditne linije! Zapamtite, ako želite osiguranu kreditnu karticu, idite u vlastitu banku ili kreditnu uniju i nemojte plaćati pretjerane naknade.

Trenutačni čekovi zajma… Ne postoji “besplatan” novac

Instant čekovi zajma često vam stižu poštom. Izgledaju kao bankovni ček, ali zapravo su zajam. Pismo koje dolazi s čekom govori vam da sve što trebate učiniti je potpisati ček i unovčiti ga. Kada potpišete poleđinu jednog od ovih čekova i unovčite ga, zapravo potpisujete za zajam i pristajete na plaćanje zajma s kamatama. Da biste saznali kamatnu stopu, mjesečne uplate i druge troškove, morate pažljivo pročitati pismo i ostale papire koji su vam poslani uz ček.



Potrošači često pogrešno smatraju te čekove za beneficije ili naknade. Nakon što unovče ček, nađu se sa zajmom s visokim kamatama koji nisu željeli, nisu im trebali i nisu si mogli priuštiti. Kamatna stopa koju naplaćuje zajmodavac često je viša od one navedene u propratnom pismu. Ako ne možete platiti, zajmodavac bi vas mogao zamoliti da uzmete novi zajam i osigurate ga svojim domom.

Prije nego potpišete i unovčite ček, budite sigurni da znate sljedeće:

Tko je poslao ček i zašto?



Pročitajte pismo koje dolazi s čekom. Budite sigurni da razumijete na što se obvezujete potpisivanjem i unovčavanjem čeka.

Ako ne razumijete uvjete, nazovite pošiljatelja i postavite pitanja.

Uništite čekove koje ne namjeravate koristiti tako da ih nitko drugi ne može unovčiti.



Tvrtke za popravak kredita

Tvrtke za popravak kredita obećavaju da će poboljšati vašu kreditnu sposobnost. Također mogu obećati da će vam dati zajam ili kreditnu karticu. Navode vas da vjerujete da imaju posebne načine za uklanjanje negativnih informacija s vašeg kreditnog izvješća. Oni to ne čine.

Tvrtke za popravak kreditne sposobnosti nemaju posebne ovlasti poboljšati vašu kreditnu sposobnost. Ne postoji ništa što oni mogu učiniti za vas što ne možete učiniti sami. Njihovim plaćanjem ostavljate manje novca za plaćanje tekućih računa i prošlih dugova.

Zbog problema s tvrtkama za popravak kredita doneseni su strogi zakoni koji reguliraju njihovu djelatnost. Na primjer, moraju dostaviti pismeni ugovor koji možete otkazati u roku od pet dana. Ne mogu tražiti plaćanje unaprijed, a sve obećane usluge moraju biti dovršene u roku od 90 dana. Također se moraju registrirati pri Ministarstvu pravosuđa i podnijeti jamčevinu od 100.000 dolara kod državnog tajnika. Budite svjesni da vrlo malo tvrtki za popravak kredita slijedi zakon.

Kad žena štedi na sebi

Kada žena štedi na sebi i guši svoje želje – tko ima koristi? Nitko. Pogledajte kakav je lukav lanac. što