HEKLANJE

Kreditne kartice za studente – utvrđivanje vaše kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Za mnoge mlade odrasle osobe pomisao na stvaranje kreditne povijesti i brigu o kreditnoj sposobnosti čini se neobičnom. Za njih je jedina prava privlačnost studentske kreditne kartice ideja da dobiju stvari koje žele ili trebaju samo jednim potezom kartice. To je također metoda za dobivanje stvari koje su im potrebne dok su u školi, kao što je plaćanje stanarine, kupnja knjiga, plaćanje školarine i kupnja stvari kao što su hrana i odjeća. Studentske kreditne kartice izvrstan su način za uspostavljanje kredita i izgradnju kreditne povijesti, ali treba ih koristiti mudro.

Kreditna ocjena



Studenti to možda ne shvaćaju, ali studentske kreditne kartice često su prvi korak prema utvrđivanju kreditne sposobnosti. Kreditni rezultat je broj koji određuju kreditni uredi. Svaki od tri kreditna ureda ima vlastitu metodu prikupljanja kreditnih informacija i razvoja kreditne sposobnosti, ali općenito su približno iste. Ovaj broj koriste kreditne institucije i druge tvrtke kako bi utvrdile predstavljate li financijski rizik ili ne. Čak i telefonske tvrtke često gledaju kreditnu sposobnost kako bi odlučile hoće li vam odobriti telefonsku liniju.

Što je niža vaša kreditna sposobnost, veći ste rizik za tvrtke. Određene financijske odluke utječu na vašu kreditnu sposobnost te će je povećati ili smanjiti. Imati vrlo malu kreditnu povijest, na primjer, negativno se odražava na vaš rezultat. Isto vrijedi i za neplaćanje nepodmirenih dugova ili plaćanje računa na vrijeme. Kreditne kartice za studente mogu uvelike pomoći u postizanju dobrog kreditnog rezultata ako se njima mudro rukuje.

Izgradnja odnosa

Istraživanja su pokazala da oni koji dobiju studentske kreditne kartice imaju tendenciju zadržati kreditnu karticu iu svojim 20-ima. To je prednost za kartičnu tvrtku jer znači da je s korisnikom uspostavljen dugoročni odnos. Ovo također može biti dobro za vlasnika kartice. Održavanje dugoročnog odnosa s kreditnom institucijom pozitivno se odražava na vašu kreditnu ocjenu ako ste sva plaćanja izvršili na vrijeme i ako ste svoje financijske odgovornosti nosili na pozitivan način.

Izgradnja vaše kreditne povijesti i poboljšanje vašeg kreditnog rezultata

Jednom kada mlada osoba dobije studentsku kreditnu karticu, svakako bi je trebala koristiti što je češće moguće. Zapravo, dobra je ideja sve kupnje obaviti studentskom kreditnom karticom. Prije svega, većina kreditnih kartica pruža pogodnosti kao što su zaštita kupnje i proširena jamstva kada se koriste za kupnju. Drugo, kupnja studentskom kreditnom karticom mnogo je praktičnija od gotovine. Konačno, i možda najvažnije, novac koji posudite odražava se na vašem kreditnom izvješću. Što više novca možete pokazati da ste posudili – i vratili na vrijeme – to će vaša kreditna sposobnost biti veća.

Ovo vodi do sljedeće točke. Studentska kreditna kartica ne donosi mnogo koristi ako s njom samo trošite, ali je nikada ne vraćate. Ako ne vratite novac koji ste posudili sa svojom studentskom kreditnom karticom ili ako kasnite s plaćanjem, naštetit ćete svom kreditnom rezultatu. Stoga morate biti sigurni da odgovorno postupate sa svojom studentskom kreditnom karticom.



Što tražiti

Većina studentskih kreditnih kartica prijavljuje transakcije trima glavnim kreditnim uredima, ali to nije uvijek istina. To je osobito istinito sa osiguranim studentskim kreditnim karticama. Stoga biste se trebali pobrinuti da kreditna kartica podnosi izvještaj kreditnim uredima. U protivnom neće pomoći u utvrđivanju vaše kreditne sposobnosti jer će proći nezapaženo.