HEKLANJE

Krema za lice protiv bora

Kreme i formulacije za lice protiv bora djeluju protiv prirodnog starenja i fotostarenja. Vanjski čimbenici starenja, kao što je dugo izlaganje štetnim sunčevim zrakama itd. nazivamo fotostarenje. Vaša koža izgleda debelo i kožasto s pravilnim pigmentacijama, krvne žile mogu biti vidljive na površini kože, a uz bore na koži se razvijaju duboke brazde.

Bore se razlikuju po obliku, veličini, dubini, stupnju pokrivenosti i dobi od osobe do osobe. Tretman bora kremama protiv bora ovisi o vrsti problema kroz koji prolazite. Ako ste stariji i s vidljivijim borama na licu, vjerojatno vam treba jači proizvod. Mlado lice s finim borama zahtijeva bilo koju kremu opće namjene. Trebalo bi razmisliti o svim aspektima i tek se onda odlučiti za proizvod.



Za liječenje problema lica obično se slijede tri osnovna koraka:

Čišćenje: korištenje sredstava za čišćenje kože poput voćnih kiselina.
Tonus: Korištenje tonika poput hidratantnih krema, vitamina i minerala.
Njeguje: Korištenje naprednijih formulacija.

Slijede neki od osnovnih sastojaka kreme za lice protiv bora:

Vitamin A

Vitamini hrane našu kožu, kosu i ostala tkiva. To ih je učinilo preferiranim izborom u kremama protiv bora. Vitamin A u obliku retinola liječi ozlijeđenu kožu i poboljšava stvaranje kolagena. Pruža vlagu i pomaže koži da ostane meka i puna. Ostali vitamini poput C i E vrlo su popularni zbog svojih antioksidativnih učinaka.

Voćne kiseline (AHA)

Alfa hidroksi kiseline su popularni pilinzi, koji se koriste u obliku glikolne, jabučne, vinske i limunske kiseline i mnogih drugih formulacija. Ove kiseline čiste mrtve stanice i tkiva otkrivajući novo, svježe podkožje.



Fitokemikalije

To su poznati antioksidansi koji se bore protiv slobodnih radikala. Vitamini i drugi spojevi koriste se u formulacijama i kažu da su učinkoviti protiv ovih radikala.

Za dodatne pojedinosti posjetite Najbolja krema protiv bora ili posjetite: http://www.najbolja-krema-protiv-bora.info/