HEKLANJE

Uskočiti u tuđu kožu

TEMU APP 100 E KUPON

Svi smo čuli izreku, ne možeš poznavati osobu dok ne prijeđeš milju u njezinim cipelama. Ova tehnika je figurativni izraz te izreke. Radi se o tome kako steći odnos stavljajući se unutar osobe koju pokušavamo uvjeriti. Harper Lee je u Ubiti pticu rugalicu napisala: “Nikada stvarno ne razumijete osobu dok stvari ne razmotrite s njezine točke gledišta… dok se ne uvučete u njegovu kožu i prošetate u njoj.”

Dok ulazimo u kožu naših potencijalnih klijenata, doživljavamo njih i njihovo bogatstvo, njihove strategije donošenja odluka i emocionalna stanja. Tada im možemo dati točno ono što im je potrebno.



Naši umovi koji nisu svjesni su tragači za ciljem. Imamo snažnu privlačnost prema prepoznavanju uzoraka. Možemo odmah pokupiti karakteristike drugih, tako da kada zakoračimo u njih, naše nesvjesno je već formuliralo što ćemo doživjeti.

Kako ući u tuđu kožu? Lako: uskočite. Imajte sliku sebe u glavi kako gledate potencijalnog klijenta ili klijenta i samo zamislite kako uskačete. Kad uđete unutra, počnite modelirati i/ili zrcaliti drugu osobu.

Mogli biste se zapitati je li ovo stvarno? Ne znam i iskreno, nije me briga. To je mentalna konstrukcija koju stvaram u svom umu. Izmišljam da sam u tvom tijelu i gledam svijet tvojim očima.

Nikada nisam vidio brži način za postizanje odnosa od ove vježbe. Ako konkretno radimo s imućnom klijentelom, ovo je fenomenalno moćno, pogotovo ako nismo onoliko bogati koliko želimo biti.

Pretpostavimo da postoji vrlo konačan broj obrazaca koji mogu postojati. Prijeđite na višu razinu, razmislite o ‘astrološkim znakovima’ ili tipovima osobnosti ili bilo kojem broju sustava s kojima možete raditi. Imamo mnogo različitih načina za klasificiranje ljudi, a naši sustavi za prepoznavanje uzoraka traže ograničene moguće kombinacije.

Izgradnja ovih slika je konstrukt. Možda nećemo uvijek biti točni u svojim procjenama, ali ako smo ispred naših potencijalnih klijenata, čujemo ih i razgovaramo s njima, vidimo ih kako se kreću, zadržavamo ih na našim stranicama, tada možemo trenutno promijeniti svoje konstrukte trenutak. Konstrukt postaje sve potpuniji i moćniji kako se fokusiramo na osobnost naše perspektive.

Dok ulazite u svog klijenta, ostavite sebe iza sebe. Gledajte njihovim očima. To vam omogućuje da se krećete duž procesa odnosa na vrlo dubokoj razini. Tako se potpuno poistovjećujete s njihovim ponašanjem i sa svima onima koji jesu.



Jedan od načina na koji to možete učiniti snažnijim, opipljivijim je da “osjetite” kako izgleda njihova odjeća. Ako je osoba suprotnog spola, možda ćete osjetiti kakav je njezin spol i zapravo preuzeti neke od tih karakteristika.

Koje su njihove fizičke karakteristike? Kakav je osjećaj imati te karakteristike? Primijetite kada zakoračite u drugu osobu, gdje osjećate povezanost s njom. Osjećate li povezanost u trbuhu, stopalima, rukama, prsima, glavi? Gdje osjećate povezanost? Postavljajući si ova pitanja produbit ćete odnos.

Imajte ovo na umu prije nego što to učinite: ako je osoba fizički bolesna, mentalno bolesna ili ako imate intuiciju da možda nije slatka osoba, nemojte joj se zalijetati. Ovoga se može teško otresti i može vam se zalijepiti na neugodan način.



Ovo je moćna vježba i čak i ako niste baš u dodiru s “energijom”, još uvijek je možete koristiti u svoju korist u uvjeravanju.

Hormoni i sve te dobre stvari u zdravom starenju

Težina želuca povezana je sa starenjem arterija. Vaše arterije opskrbljuju krvlju cijeli vaš sustav i ako se začepe, to vam može uzrokovati mnoge probleme. Pretilost može dovesti do srčanog udara, gubitka pamćenja, koža će se naborati, a može doći i do moždanog udara, što je sve uzrokovano začepljenim arterijama. Vaša prehrana igra važnu ulogu u održavanju tih arterija čistima. Morate uključiti određenu količinu dobrih masti u svoju prehranu ako ništa drugo jedete orašaste plodove za međuobrok.



Održavanje uma zauzetim i uživanje u aktivnostima pomaže mozgu i pomoći će u sprječavanju depresije, tjeskobe i stresa. Čini se da svatko dobiva ove tri stvari kako starimo jer usporavamo i ne izlazimo dovoljno. Vrlo je važno biti s ljudima i napraviti tu vježbu kako spriječiti svoj um od tolikog razmišljanja i brige.

Pazite na svoju prehranu, držite je pod kontrolom i uživajte u mnogim aktivnostima. Kako budete starili, osjećat ćete se i izgledati bolje. Možemo uzeti u obzir sve ove aspekte, ali da bismo pronašli jasnu viziju o tome što za vas znači zdravo starenje, moramo uzeti u obzir hormone.

Žlijezde proizvode nekoliko hormona, uključujući ljudski hormon rasta. (HgH) Znanost pokazuje da tijelo proizvodi dovoljno, ali ne otpušta sve kako starimo. Niske razine ljudskog hormona rasta uzrokuju boranje kože, smanjenje energije i seksualne sposobnosti. Sijeda kosa nastaje zbog hormonalnih nedostataka. Hormon će također uzrokovati povećanje tjelesnih masnoća i izložiti vas riziku od bolesti srca. Izgubit ćete mišićnu masu zbog manjka HgH, što može dovesti do smanjenja tjelesnih organa.

Provedena su istraživanja koja su pokazala rezultate kod 26 muškaraca. Ti su muškarci bili u dobi od 61 godine do ranih 80-ih. Studije su pokazale da suplementi ljudskog hormona rasta usporavaju proces starenja ukupno 10-20 godina. Nakon davanja HgH, ti su muškarci pokazali poboljšanja, što je povećalo snagu mišića. Ton kože je poboljšan kao i pamćenje. Sveukupno starenje nije zaustavljeno, ali su poboljšani važni znakovi zrelosti.

Poznato je da vitamin A pomaže očima, ali u nedavnim studijama otkriveno je da također pomaže oslobađanju ljudskog hormona rasta. Samo upamtite kada kupujete dodatke prehrani u trgovini zdrave hrane, oznake nisu uvijek točne.

Kada uzimate bilo kakve hormonske nadomjesne dodatke, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom, samo on ili ona zna što je najbolje za vas. Budući da suplementi, vitamini ili zamjenske terapije mogu uključivati nuspojave, trebate savjet liječnika prije primjene ovih lijekova.

Žene se oslanjaju na estrogen za održavanje zdravih kostiju. Ženama su ti hormoni potrebni kako bi smanjile rizik od smanjenja gustoće kostiju. Žene će često osjetiti simptome koji se pretvaraju u osteoporozu kada je estrogen manjak. Estrogen će se često usporavati kako žena stari, a obično nakon menopauze razina lipida žene pada.

To također može uzrokovati visok kolesterol, jer se LDL povećava. Osim toga, povišene razine lipida mogu dovesti do začepljenja arterija ili bolesti koronarnih krvnih žila/arterija. Nakon što žena prođe kroz menopauzu, ona počinje stariti iz razloga što jajnici počinju usporavati proizvodnju progesterona i estrogena. Ovi glavni hormoni kontroliraju menstrualne cikluse koji u ovom trenutku prestaju.

Muškarci se oslanjaju na testosteron kako bi održali svoju mladost. Ovaj hormon kontrolira muški spolni nagon, rast dlaka na licu i tako dalje. Svi mi imamo svoje hormone koji obavljaju mnoge radnje, no u nekim slučajevima potrebna nam je zamjena, osobito kad starimo. Ponekad će zamjena hormona usporiti proces starenja, promičući tako zdravo starenje.

Što učiniti kada postoji konjska kolika

Za razliku od ljudskih beba, grčevi kod konja mogu postati vrlo ozbiljni. Zapravo, smatra se hitnim slučajem zbog potencijalne štete koju može učiniti konjima. Čak i kada se odmah liječe, samo će neki reagirati na liječenje i lijekove. Stanje većine će se samo pogoršati.

Čolike kod konja, kao i kod ljudi, upućuju na problem u probavnom sustavu. Konji će osjećati bolove u trbuhu, zbog čega mogu biti divlji. Konji koji pate od grčeva također će plakati i vikati. Također će se šepuriti i koprcati gdje god se nalazili. To može uzrokovati ozljede njih samih i također ljudi koji im se približe.

Postoji nekoliko vrsta kolika u konja. Jedan je grčevi uzrokovani problemom s plinovima. To se zove grčevita kolika. Drugi tip je uzrokovan začepljenjima u nekim dijelovima tijela, posebno u debelom crijevu ili crijevima, gdje je struktura puno uža u usporedbi s drugim vrstama. Često će ovakvi udarci u različitim dijelovima tijela zahtijevati liječenje, od nečeg jednostavnog kao što su ulje i lijekovi do terapije tekućinom, ovisno o težini problema. Druge vrste na koje ljubitelji i vlasnici konja trebaju pripaziti su grčevi izazvani prejedanjem i oni uzrokovani glistama.

Znakovi kolika kod konja

Postoji mnogo znakova grčeva kod konja, a prvenstveno je to očiti nemir i nagli gubitak apetita. Poput beba, i oni će biti mrzovoljni i grčeviti. Apetit je jedna od najvažnijih stvari koje bi vlasnici konja trebali promatrati jer se to često može zanemariti. Drugi mogući znak kolika je da će konj jednom postati nemiran, a drugi put bezvoljan. Neobično će im nedostajati energije i ležat će neko vrijeme. U drugim će vremenima biti najaktivniji.

Tada su kolike već u poodmaklom obliku i konj više ne može podnijeti bol. Oni će oštro šapati, šepuriti se i udarati nogama po trbuhu. Često će gledati u stranu i vrtjeti gornjom usnom. Neki će također trzati repom, protezati noge i ići s jednog mjesta na drugo, nesposobni se odmoriti.

U teškim slučajevima mogu toliko podivljati da će se baciti i zauzeti položaje koji su tako neprirodni. Stenjat će, prevrtati se i šapati.
Iako ponekad konji ponekad mogu biti jako neraspoloženi, sve se to događa u isto vrijeme, ponavlja se više od dva puta, već bi trebalo zazvoniti na uzbunu, posebno ako je ponašanje toliko različito od temperamenta vašeg konja.

Što učiniti

Prva stvar koju biste trebali učiniti ako sumnjate na kolike kod vašeg konja je da ne paničarite. Ovaj savjet može biti teško prihvatiti kada vaš konj svojim divljim ponašanjem ruši štalu. Ali panikom nećete ništa postići. Potreban vam je bistar um da biste se nosili s problemom. Osim toga, osjećaje panike samo će pokupiti vaš konj, čime će pogoršati vlastite brige i strahove.

Sljedeće što biste trebali učiniti je nazvati veterinara. Zatražite pomoć i ne pokušavajte to riješiti sami ili čekati da se stanje popravi. Ne zaboravite da su grčevi ozbiljna stvar i da ih treba liječiti što je prije moguće.

Unatoč svim izgledima za “utrke konja”.

Utrke konja su sport koji postaje sve popularniji na sve četiri strane svijeta. Također se smatra jednom od najpopularnijih igara za klađenje ikada napravljenih. Obično se konji koji se koriste u utrkama su takozvani čistokrvni konji. Ovaj sport je karakteriziran kao utrka u kojoj se dva ili više konja koje jašu džokeji natječu tko će biti prvi na trkaćoj stazi. Ljudi koji gledaju natjecanje klade se koji će konj prvi završiti. Klađenje može biti u obliku klađenja za prvo, drugo ili treće mjesto. U smislu konjskih utrka ovo se odnosi na klađenje na pobjedu, mjesto i nastup.

Konjske utrke nije lako razumjeti ako niste upoznati s pojmovima koji se koriste u ovom uzbudljivom sportu. Ono što ćete obično čuti u ovoj igri klađenja je izraz “koeficijenti za konjske utrke”. Što znače izgledi za konjske utrke? Je li to nešto od velike važnosti?

Izgledi za konjske utrke posebno se odnose na vjerojatnost koja je prikazana na ploči tote. Tote ploča je ogromna ploča na kojoj možete vidjeti izglede na temelju toga koliko ćete novca dobiti u odnosu na iznos koji ćete kockati.

Kako se određuju ti izgledi? Izgledi konjskih utrka određuju se oduzimanjem iznosa oklade i njegovog postotka u ukupnom iznosu novca koji je uložen na konje umanjen za dio koji zauzimaju staze za koji se procjenjuje da iznosi između 10-20 posto ukupnog zbroja.

Sada, ako imate poteškoća s čitanjem tote ploče, možete slijediti ovu jednostavnu proceduru u izračunavanju omjera na konju. Da biste imali točan izračun, morate nacrtati neke od drugih figura na ploči tote. Ovo se odnosi na ukupni iznos dobivenog fonda i svotu novca uloženu na tog konja. Morate shvatiti da je ukupni skup novac uložen na sve konje u prvom. Ne odnosi se na iznos koji će isplatiti oni koji drže dobitne listiće. Dobitak koji pripada vlasniku dobitnog listića oduzima se između 14-20 posto. To može varirati ovisno o državi u kojoj se nalazite. Sav taj novac koji se dobije od “take” ide na lokalne poreze, konjanike, troškove staze i zaradu od konjskih utrka. Isplate koriste stvarne brojke koje se obično svode na najbliži novčić. To može varirati ovisno o pravilima o kojima se govorilo na trkaćoj stazi.

Ako još uvijek ne shvaćate o kakvim se koeficijentima radi u konjskim utrkama, potražite neke izvore na Internetu. Niz izvora o konjskim utrkama nalazi se na World Wide Webu. Važno je pronaći pravi internetski izvor koji će vam dati detaljne informacije o izgledima za konjske utrke zajedno s nekim savjetima i strategijama za konjske utrke.

Odaberite online resurs koji će najbolje zadovoljiti vaše zahtjeve. Razmotrite neke od najvažnijih elemenata koje morate znati, kao što su osnove klađenja na konjske utrke – kako idu cijele igre klađenja i kako ćete izabrati pobjedničkog konja na trkaćoj stazi.

Prednosti online konjskih utrka

Kladite se na konjske utrke bez napuštanja sjedala. Prošli su dani kada se morate dugo voziti i čekati u redu za ulaznice za utrke konja. Sada, s pojavom interneta, možete se kladiti, pa čak i gledati konjske utrke u svom domu.

Neživjeti u blizini trkaće staze danas više nije problem. Iako je gledanje uživo puno bolje i sigurno podiže vaš adrenalin, ipak ne možete riskirati da ste propustili klađenje na konjske utrke. Osim toga, više niste ograničeni lokalnim utrkama konja. Vaše šanse da uživate u svemu dramatično su povećane jer se možete kladiti i pratiti svoje dobitke čak i ako se utrka odvija na drugom kraju zemaljske kugle.

Pazite, međutim, kao iu svim drugim industrijama i poslovima, internetske konjske utrke i klađenje imaju dosta prijevara i obmana. Ključno za ovo je poznavati dobro uspostavljene registrirane, legalne i dobro priznate internetske stanice za klađenje kako biste osigurali svoj novac i svoje dobitke.

Najbolje je potražiti vjerodostojne web stranice koje su uspostavljene i cijenjene u svijetu konjskih utrka. Ne dobivate samo zaštitu od prijevare, nego ćete također imati prilično jednostavne i transparentne transakcije.

Osnovna stvar koju biste morali učiniti je registrirati svoje ime na određenoj web stranici koja drži online klađenje na utrke konja. Obično bi neka web-mjesta zahtijevala plaćanje mjesečne pretplate koja podliježe različitim ugovorima. Obavezno se dobro upoznajte s odredbama i uvjetima prije nego što ih odobrite.

Obično se ove mjesečne uplate odriču vaše uplate ako premašite vrijednost s vašim dobicima. No zapamtite, to još uvijek ovisi o tome kako web-mjesto postupa sa svojim propisima.

Nakon što se registrirate na web-mjestu koje ste odabrali, sljedeća stvar koju ćete učiniti je uplatiti depozit. Vaši gubici i vaši dobici bit će terećeni ili pripisani vašem postojećem računu.

Budući da je jedina razlika s online i offline klađenjem to što radite putem interneta, i dalje ste podvrgnuti prilično sličnim pravilima i vrstama klađenja, uvjetima utrke, s nekim natruhama razlika ovisno o tome kako web stranica nosi svoje probleme.

Uz premalo odgode, možete odmah pratiti i ažurirati svoje koeficijente. Neka web mjesta čak dopuštaju praćenje događaja uživo putem tekstualnih poruka.

No internetske konjske utrke imaju tri mane.

Prvo, za ozbiljne hendikepirane sićušni monitor ne bi pružio toliko uzbuđenja kao s trkaćom stazom uživo. Unatoč tome, ako nemate više izbora, možda možete podnijeti ovu neugodnost.

Drugo, kao i većina stvari koje koriste internet, uvelike ovisite o svom hardveru i softveru. Neke internetske stranice za konjske utrke, primjerice, dobro rade s Firefoxom, ali ne i s Internet Explorerom. Ali što se tiče korisnika računala, ovo se pitanje može lako riješiti.

Na kraju, neki ljudi jednostavno ne uživaju u stvarima koje nisu u točnom i stvarnom stanju. Mrežne utrke konja za neke su pomalo nezadovoljavajuće jer odvajaju hendikepirane od prave igre.

Biti stvarni dio utrke uživo, osobno rukovati novcem i čuti povike i povike svih na stazi, te vidjeti graciozne, ali brze pokrete konja može dodati pravo uzbuđenje u igru.

Vodič za ljubitelje filipinskih konjskih utrka

Smatra se jednim od najpopularnijih oblika igre klađenja, konjske utrke prihvatile su mnoge zemlje svijeta. Naime, zemlje koje su odobrile postojanje ove igre klađenja na njoj ubiru enormne zarade. Samo što se neke zemlje koje podržavaju ovu vrstu igre klađenja razlikuju u trkaćim događajima koji su uključeni u igru, udaljenosti trkaće staze i tehnici koja se koristi u utrci.

Za neke ljude konjske utrke su samo natjecanje, ali postoji još nešto što ljude tjera da postanu zaljubljenici u klađenje na konjske utrke. Mnogi ga smatraju vrlo uzbudljivom vrstom sporta koja donosi novac. Ako ne znate ništa o tome kako ova igra radi, onda propuštate priliku za zaradu.

Filipini su kao i druge zemlje fascinirani konjskim utrkama. Ne samo zato što je to uzbudljiv sport, već zato što je to igra u kojoj se mnogi ljubitelji konjskih utrka klade koji će konj pobijediti na trkaćoj stazi. To je igra kockanja koja je već dio filipinske kulture. Zbog toga se ova zemlja često skova kao kultura koja je najviše ovisna o rasama na svijetu.

Kako bismo vam pomogli da shvatite više o načinu na koji se odvijaju filipinske konjske utrke, zašto ne biste pročitali ovaj članak. Ovaj bi vas članak mogao prosvijetliti o osnovama konjskih utrka. Neki savjeti o filipinskim konjskim utrkama također su navedeni kako bi vam se pružila živa slika o čemu se radi u ovoj igri.

Ako želite saznati više o konjskim utrkama na Filipinima, prvo trebate znati da se konjska utrka sastoji od dva ili više konja. I obično se završne točke konjske utrke klasificiraju u tri glavne kategorije. Zovu se Pobjeda, Mjesto i Show. Prvo mjesto je pobjeda, dok je mjesto izraz za drugo mjesto, a treće je Show.

Prije nego što se prepustite ovom kladioničarskom sportu, prvo morate znati kako igra funkcionira. To znači da morate biti upoznati s raznim taktikama i pravilima klađenja u igri. Jer ovdje je glavna stvar kladiti se na to koji će konj dobro proći na natjecanju. Kako biste stekli znanje o abecedi igre klađenja, možete pregledavati časopis koji se bavi konjskim utrkama i tajnama igre.

Najbolje je pročitati statistiku koja se nalazi u časopisu o konjskim utrkama. Na taj način dobivate priliku saznati koji je favorit i zašto biste se trebali kladiti na njega. Također pomaže ako procijenite dobitke konja koji se natječu za utrku. Odaberite za kojeg konja mislite da će uspjeti na natjecanju na temelju vaših očitanja i vaše percepcije.

Još jedna najbolja stvar za učiniti je posjetiti trkaću stazu. Pogledajte konje koji će se natjecati u natjecanju. Analizirajte svakog konja i provjerite odgovara li vaša procjena vašim očitanjima. Morate proučiti ponašanje konja. Njihovo ponašanje prije početka natjecanja može uvelike utjecati na njihovu izvedbu. Provjerite postoje li znakovi znojenja, nepažnje, umora i šepanja. Ovo su znakovi koji mogu ukazivati na to da konj možda neće uspjeti. Trebate se kladiti na konja koji ima čvrstu tjelesnu građu i lagani način hoda. I prije svega vjerujte onome što vam instinkt govori.

Vodič za klađenje na konjske utrke

Postoje neki ljudi koji se žele kladiti na konjske utrke, ali nemaju pojma odakle početi. Baš poput neke druge igre klađenja u kojoj je upleten novac, ali ovaj put se radi o konjima. Da biste razumjeli više i pobijedili u utrci, evo nekoliko savjeta o klađenju na konjskim utrkama.

Prije svega, zanemarite one sa džokejskom svilom i lijepim bojama ili bilo kojim dizajnom i ne pokušavajte odabrati ime koje zvuči cool. Ne daje nikakve šanse za pobjedu u utrci.

Pogledajte džokeja koji jaše konja i trenera konja. Obavezno odaberite dobrog trenera, a zatim dobrog džokeja koji je ostvario više pobjeda u utrci. Postoje odjeljci koji govore o najboljim trenerima i vrhunskim džokejima. Važno je odabrati vrhunske džokeje i trenere jer oni su ti koji brinu o konju.

Sljedeća stvar koju treba uzeti u obzir su brojevi napisani uz ime konja. Potražite brojeve 1, 2 i 3 koji znače prvi, drugi i treći u utrci i također ima li ih nekoliko u zadnjih pet utrka. Ima dobre šanse da dobro trči jer je konj imao vremena za odmor.

Naravno, najvažniji u ovoj kladioničarskoj igri konjskih utrka je sam konj. Odabir pravog konja s dobrom formom i pobjedničkim rekordom savršen je izbor. Kako biste sada pronašli ove konje?

Prvo čega biste trebali biti svjesni jest jesu li konji već bili uspješni u natjecanju na toj udaljenosti ili stazi. Da biste prepoznali ove konje, trebali biste provjeriti desni kut gdje se nalazi ime. Primijetit ćete slovo “C” ako je konj prije bio uspješan u utrci. S druge strane, slovo “D” će se vidjeti ako je konj već uspio u utrci na istoj udaljenosti.

Ponekad ćete vidjeti “CD” što znači da je konj pobijedio u utrci na ovoj stazi na istoj udaljenosti. Ovo je savršen izbor jer je već pobijedio u bilo kojoj utrci i ima potencijal za ponovnu pobjedu na bilo kojoj stazi s istom udaljenošću.

Jedna važna stvar koje biste trebali biti svjesni kada naiđete na ovo je vrsta utrke. Ako pripada višoj razini klase, što znači da bi se konj kojeg ste odabrali natjecao s boljim konjima što mu smanjuje šanse za pobjedu.

Također uvijek pogledajte i provjerite kakve su koeficijente nudili tab i kladionice i uzmite koji će dati bolji povrat.

Konji s pravim izgledima obično su vrlo kratki u krugu klađenja. Ako možete dobiti bolje od 6/4, vrlo ste sretni. Ali onda postoji mnogo pravih 3/1 ili 2/1 prilika ili čak i gorih nego što se nudi u 6/4. Kladioničari obično dobivaju niske kvote jer se osjećaju ugodnije znajući da je mnogo novca otišlo na tog konja.

Sada smo odabrali konja s pristojnim džokejem i dobrim trenerom koji pokazuje dobru formu. Konj kojeg ste odabrali dobro će trčati i nadamo se da će vam dobro završiti. Idite na konjske utrke i kladite se na dobrog konja.

Jeste li spremni za akciju konjskih utrka?

Jedan od najstarijih sportova u Americi koji je zaokupio sve su konjske utrke. Nema sumnje da mnogi ljudi pronalaze radost i uzbuđenje samo gledajući utrku. S druge strane, ima i onih koji su otkrili da izborom najboljeg konja doista mogu udvostručiti svoj novac. Ali onda, ako ste jedan od onih koji imaju malo novca na pretek, ovo nije nešto u što biste se trebali upustiti.

Kao i kod bilo koje druge vrste kockanja, nikad ne možete biti previše sigurni hoće li rezultat konjskih utrka biti u vašu korist. Oni koji se dugo klade u ovom sportu shvatili su da se svašta može dogoditi, pogotovo ako se ne uzmu u obzir neki bitni faktori vezani uz konjske utrke.

Ako namjeravate dobiti svoju okladu na konjskim utrkama, morate se educirati o tome kako cijeli sport funkcionira. Ispod su neke od stvari koje trebate uzeti u obzir u vezi s konjskim utrkama.

1. Kemija iza sporta.

Klađenje na određenog konja nije samo odabir onog za kojeg mislite da je najjači ili najbrži. Prvo što morate učiniti je znati ideju koja stoji iza utrke.

Imajte osnovno razumijevanje mnogih pravila i strategija igre. Vaša prva briga trebao bi biti konj na kojeg ćete se kladiti. Ako nemate pojma o ovim konjima, najbolje je pronaći časopise o utrkama konja s najnovijom recenzijom konja koji su se već natjecali.

Kroz ove časopise pročitat ćete koji su konji među favoritima onih koji se klade. Najčešće ćete također vidjeti statistiku koja zbraja broj dobitaka svakog konja.

Iz čitanja ćete imati ideju na koje se konje najbolje kladiti, a koje izbjegavati.

2. Osobno pregledajte konje i trkalište.

Osim čitanja recenzija, također je poželjno da osobno provjerite konje koji će se natjecati. To možete učiniti posjetom hipodromu rano kada je već otvoreno za javnost.

VIDI izgleda li tvoj omiljeni konj dobro i dobro kondicioniran tog dana. Pazite na sve pokrete konja i provjerite jesu li raspoloženi i sposobni za dobru utrku.

Dok ste tamo, možete pogledati i samo trkalište. Napravite analizu cijelog scenarija. Iz vaše percepcije moći ćete reći početni rezultat utrke samo gledajući mjesto na kojem će se održati.

3. Novac koji si možete priuštiti izgubiti.

Konjske utrke su kockanje. Kao i kod svakog drugog kockanja, novac se može izgubiti u trenu. Uvijek imajte na umu da u ovoj igri uvijek postoje pobjednici i gubitnici. I možete postati jedan od gubitnika.

Budite sigurni da je novac koji ste prokockali na konjskim utrkama nešto što možete priuštiti izgubiti. Čak i ako osjećate da ste u pobjedničkom nizu, sreća može promijeniti smjer svakog trenutka. Sve dok utrka nije gotova, svašta se može dogoditi i vaš je novac još uvijek na kocki.

Imajte na umu ova razmatranja. Nakon što ste se dobro educirali i spremni ste prihvatiti posljedice svojih postupaka, vrijeme je da uživate u konjskim utrkama.

Klađenje korištenjem sustava odabira konjskih utrka

Od tada su konjske utrke dio našeg društva. To je bila popularna zabava za mnoge različite ljude. Iako mnogi ljudi misle da je nemoguće zaraditi novac klađenjem na konjske utrke, drugi smatraju da je korištenje ovih sustava prilično isplativo. Zapravo, mnogi su ljudi stekli bogatstvo upravo kladeći se na tim utrkama. No, činjenica je i da su mnogi i zbog ovog sporta ostali bez novca.

Sada, ako ste početnik, korištenje sustava odabira prije nego što upoznate osnove moglo bi vas zbuniti. Vidite, postoje neki izrazi koji se koriste u ovim sustavima klađenja na utrke koje nije lako razumjeti.

Postoje mnogi vodiči koji će vam pomoći da naučite kako se kladiti na konjske utrke. U klađenju također morate napraviti približnu fizičku procjenu stanja svakog igrača. Morate pogledati džokeja i trenera konja. Morate biti sigurni da vaš odabir mora imati dobru vožnju.

Još uvijek postoje drugi čimbenici koji su potrebni za klađenje i da bi saznali o njima mnogi su ljudi napravili različite sustave odabira konjskih utrka koji će vam pomoći da shvatite konja koji bi mogao pobijediti.

Međutim, trebat će vam puno vremena da shvatite koja vrsta konja može napraviti vjerojatnu robu. Trebat će vam temeljito istraživanje kako biste imali još veće šanse za dobitak u svakoj okladi. Za neke ljude to oduzima puno vremena i šanse su minimalne. Međutim, ono što ne znaju jest da će ti sustavi pružiti vrijedne informacije o tome koji će konj pobijediti u svakoj utrci.

Upotreba sustava odabira konjskih utrka sada je šira jer su mnogi dokazali da ti sustavi mogu pružiti lakši način klađenja na to koja vrsta konja ima veću vjerojatnost pobjede u svakoj utrci.

Većina sustava funkcionira na način da se oslanja na značajnu činjenicu, pri čemu će većinu trkaćih dana barem 1 favorit pobijediti u jednoj od utrka. U jednom danu postoje najmanje tri (3) susreta utrka u svakom danu 6 od 7 utrka u susretu. Dakle, to obično znači da u drugim dijelovima zemlje postoji više od 20 utrka.

Stoga, ako 1 favorit pobijedi od 20 utrka, već se možete smatrati pobjednikom, zar ne? Možete zamisliti vjerojatnost da uvijek postoji jedan favorit koji će pobijediti u 20 utrka. Međutim, ovo je malo.

Sustav odabira konjskih utrka može se koristiti kako bi se znalo koji konji imaju velike šanse za pobjedu s obzirom na najčešće vrste oklada na konjske utrke. Ove sustave možete koristiti za izravnu okladu, stavljanje oklade, kombiniranu okladu, okladu na prikaz, okladu na odabir 6, obrnutu okladu, tricast, superfecta, dnevno duplo i više.

Možete isprobati različite sustave odabira konjskih utrka. Većina ovih sustava može se pronaći na internetu, samo koristite internetsku tražilicu i dobit ćete popis tvrtki koje ih pružaju. Sada je na vama hoćete li ih koristiti ili ne. Međutim, ako se ne osjećate kao da bacate svoj novac nasumično odabirom vrste konja koji će pobijediti, preporučljivo je koristiti ove sustave.

Tumačenja: Različite vrste softvera za konjske utrke

Izraz “softver za konjske utrke” može značiti dvije različite stvari. Može se odnositi na softver koji se koristi za trkaće konje ili se može odnositi na vrstu softvera koji ljudi koriste za simulaciju trkaćih konja.

Koju god interpretaciju koristili, znamo da “softver za konjske utrke” definitivno ima neke veze s računalima. Ovo vam samo pokazuje koliko je tehnologija promijenila naš svijet. Ako ste u prošlosti koristili izraz “softver za konjske utrke”, ljudi bi ga mogli protumačiti kao jastuk koji se može staviti na sjedalo kako bi jahanje bilo ugodnije. Danas znamo da se softver odnosi na programe koji se koriste da bi računalo izvršilo određeni zadatak.

Vratimo se na dva tumačenja pojma “softver za konjske utrke”:

1) Korištenje za treniranje – jedno od tumačenja izraza “softver za konjske utrke” dio je programiranja koji se može koristiti za utrke konja. To bi se moglo odnositi na različite vrste softvera koji se koriste za poboljšanje trkaćih performansi konja. Malo ljudi zna činjenicu da su konjske utrke dovedene u doba računala.

Postoje različite vrste softvera koji se koriste za kvantificiranje sposobnosti konja za utrku. Postoje vrste softvera namijenjene praćenju fizičkog razvoja konja. Postoje vrste softvera koji pokušavaju predvidjeti ishode raznih utrka na temelju trenutnih trendova i statistike. Postoje i određene vrste softvera koje treneri koriste za pripremu strategija utrka. To je zato što konjske utrke više nisu samo brzina. Za pobjeđivanje u utrkama potrebno je razmišljanje i finoća.

Postoje i razne vrste softvera za utrke konja koji pomažu u kondicioniranju konja. Oni se koriste za izračunavanje različitih aspekata razvoja konja. Ovaj tip softvera za konjske utrke podiže aktivnost treniranja konja na razinu egzaktne znanosti.

2) Igre – raspravimo sada drugo tumačenje pojma “softver za konjske utrke”. To se također može protumačiti kao određene vrste softvera koji ljudima omogućuju uživanje u konjskim utrkama putem računala.

Postoje određene vrste softvera za konjske utrke koji simuliraju različite aspekte sporta. Kroz ovu vrstu softvera za konjske utrke možete živjeti životom džokeja, vlasnika ili trenera. To će vam dati uvid u sportsku stranu konjskih utrka. Neke vrste softvera za konjske utrke također vam omogućuju trenutno izazivanje drugih igrača iz cijelog svijeta.

Postoje i vrste softvera za konjske utrke koji ljudima omogućuju klađenje na stvarne utrke na mreži. Ova vrsta softvera za konjske utrke ljudima pruža priliku da uživaju u uzbuđenju utrke čak i bez napuštanja svojih domova. Ova vrsta softvera za utrke konja često dolazi s programom koji vam daje sve informacije koje su vam potrebne da donesete odluku na kojeg se konja kladiti. Neke vrste softvera za konjske utrke također uključuju media playere tako da možete gledati utrku iz svog doma dok se odvija.

Tumačenje je ključ za pronalaženje informacija koje želite. Kao što možete vidjeti, tumačenja pojma “softver za konjske utrke” vrlo su različita. Kako biste pronašli informacije koje su vam potrebne, morate znati tumačenje koje ćete koristiti.

Razni oblici utrka čistokrvnih konja

Utrke čistokrvnih konja najpopularniji su oblik utrka konja u cijelom svijetu. Toliko je popularan da neki ljudi ne znaju ni za jedan drugi oblik konjskih utrka. Utrke čistokrvnih konja neki ljudi također nazivaju “sportom kraljeva”. Obično bi vlasnik čistokrvnog konja unajmio trenera da pripremi konja samo za jednu vrstu utrke. To je zato što dobar trener zna da postoji najbolji režim treninga za svaku vrstu utrke. Vlasnik također može odlučiti prijaviti konja na utrke koje su donekle slične onima za koje se trenira.

Utrke čistokrvnih konja postoje u različitim oblicima. Ovo su neki od njih:

1) Djevojačke utrke – ova vrsta utrka čistokrvnih konja suprotstavlja neprovjerene konje. Ovaj događaj je debi svih trkaćih konja. Neki ljudi ovu vrstu utrke čistokrvnih konja smatraju uzbudljivijom zbog činjenice da svi uključeni konji nisu isprobani. Prva utrka često određuje cijelu karijeru trkaćeg konja. Ovaj će događaj pokazati svijetu za što je sve sposoban trkaći konj.

Često, čistokrvne životinje različite dobi sudjeluju u djevojačkim utrkama. U ovoj vrsti utrka čistokrvnih konja, konji nose iste težine kako bi se izjednačili izgledi. Također nema hendikepiranih kazni uključenih u ovu vrstu utrka čistokrvnih konja.

2) Dopuštene utrke – ova vrsta utrka čistokrvnih konja uključuje konje koji su već sudjelovali u prvim utrkama, ali još nisu spremni za velike utrke. Obično ova vrsta utrka čistokrvnih konja uključuje trčanje za torbicu koja je malo iznad torbice u djevojačkim utrkama. Neki vlasnici konja koriste te utrke za treniranje svojih konja.

3) Utrke s velikim ulozima – ova vrsta utrka čistokrvnih konja najpopularnija je među ljudima jer često uključuje mnogo novca. Ljudi koji idu na ovu vrstu utrka čistokrvnih konja čine to kako bi se kladili na svog omiljenog konja. “Veliki ulozi” u ovoj utrci ne odnose se samo na novac nego i na reputaciju konja. Pobjednik velikih utrka obično postane slavna osoba među konjima.

Snovi nebrojenih ljudi također su u pitanju u ovoj vrsti utrka čistokrvnih konja. To je zato što klađenje na ovu vrstu utrka čistokrvnih konja može puno koštati. Ljudi vezuju svoje nade i snove za jednog konja. To je razlog zašto ove utrke čistokrvnih konja i danas podržavaju ljudi diljem svijeta.

4) Utrka s hendikepom – ova vrsta utrke čistokrvnih konja je, teoretski, najujednačenija od svih utrka. To je zato što su svi konji koji sudjeluju u takvom događaju bili odgovarajuće hendikepirani u skladu s njihovim učinkom u drugim utrkama. Više se ljudi kladi na ovu vrstu utrka čistokrvnih konja jer su svi izgledi jednaki. Teoretski, svaki konj može pobijediti u utrci s hendikepom.

Iako čistokrvne konjske utrke stječu popularnost zbog novca, postoje ljudi koji to vide kao test duha. Postoje konji koji imaju potencijal da budu najbolji. Međutim, ako taj konj nema volju za pobjedom, tada bi potencijal zauvijek bio beskoristan. Utrke čistokrvnih konja nisu samo igra, one su odraz života.

Savjeti za konjske utrke onih koji su bili tamo i to učinili

Najbolji savjet za konjske utrke dali su oni koji su bili tamo i to učinili. Jednostavno rečeno, to su ljudi koji se dugo klade na konjske utrke i isprobali su sve mogućnosti ove igre.

Ti isti ljudi su također oni koji su shvatili da slijedeći neke od općih savjeta u konjskim utrkama, imaju više šanse za pobjedu nego za poraz.

Koji su ovi savjeti?

1. Provjerite sve konje koji sudjeluju u utrci.

Najčešća pogreška među kladioničarima je da su skloni usredotočiti se na konja na kojeg se klade i ignorirati sve ostale. Nije pogrešno igrati favorite jer na njih stavljate novac. Ono što nije u redu je to što ne gledate na potencijal koji bi mogao biti u drugim konjima.

2. Promatrajte što više konjskih utrka.

Gledanje što većeg broja konjskih utrka pripremit će vas za pravu stvar u kojoj je uključen pravi novac. Kao početnik, dobit ćete mnogo savjeta ako prvi budete promatrač.

Promatrajući događaje na utrkama, dobit ćete dovoljno znanja o tome kako se utrka izvodi i kakvi su konji. Dok budete spremni kladiti se na konja, imat ćete ideju o nekim faktorima koji će utjecati na ishod utrke. Na taj način možete donijeti ispravnu odluku kada dođe vrijeme da se kladite.

3. Odaberite konja bolje klase.

Kako god na to gledali, najbolja klasa uvijek će imati potencijal za pobjedu. Konjske utrke govore o konju koji je istreniran i kondicioniran da pobjeđuje u različitim utrkama. Većina ih je rođena za utrku.

Najbolje je provjeriti koji je konj bolje klase. To možete zaključiti po obliku i lakom i stručnom načinu na koji se konj kreće trkalištem.

4. Razmišljajte kao kladioničar.

Kladionica je ona koja prikuplja sve potrebne informacije koje kasnije mogu poslužiti kao osnova. Oni prave vlastitu prognozu na temelju događaja i drugih čimbenika koji će se pokazati relevantnim za ishod utrke.

Pročitajte više o konjskim utrkama. Korisne informacije možete dobiti s televizije, časopisa i novina. Analizirajte što te stvari govore i potražite načine na koje će one djelovati u vašu korist.

5. Prošla povijest konjskih utrka.

Budite u potrazi za konjima koji su postigli iznenadnu promjenu u načinu na koji se ponašaju. Možda postoje oni koji su od tada izgubili i počeli pobjeđivati. To su oni koje vrijedi pratiti i na koje se kladiti.

Zanemarite prošlu povijest utrka i razmotrite način na koji se konj ponaša u ovom trenutku. Ako u svom imenu postoji niz pobjeda, onda je to konj koji će biti vrijedan vašeg razmatranja ako tražite najbolju vrijednost od oklade koju ćete staviti.

6. Određeni konj za određenu utrku.

Uvijek možete znati je li konj savršen za utrku. Nije uvijek samo jedan konj koji će pobijediti u svakoj utrci. Postoje slučajevi u kojima postoji konj za određeni događaj. To možete razlikovati po trkaćoj stazi na kojoj trče i drugim vanjskim čimbenicima koji će utjecati na njihovu izvedbu.

Slijedite ove jednostavne savjete za konjske utrke i sigurno nećete uzalud trošiti teško zarađeni novac.

Povijest konjskih utrka u Velikoj Britaniji

Konjske utrke započele su u starom svijetu Grka. Kao i mnogi drugi događaji u povijesti, ovaj sport je prešao na Rimljane koji su naučili postati opsjednuti sportom. Tada su Grci uključili ovu igru u Olimpijske igre, što joj je pomoglo da stekne prirodnu popularnost.

Podrijetlo igre u Ujedinjenom Kraljevstvu ipak počinje uvozom arapskih pastuha u Englesku tijekom i nakon križarskih ratova. Kombinacija stada s Bliskog istoka i pasmina u Europi dovela je do pojave brzog trkača stabilne građe.

Tijekom povijesti europskih konjskih utrka, možemo primijetiti da je sport prvenstveno bio posvećen isključivo plemićkim i kraljevskim obiteljima. Pučani su služili kao gledatelji.

Zapravo, poznato je da su Charles II i kraljica Anne bili opsjednuti konjskim utrkama te su obojica organizirali privatna i javna natjecanja u konjskim utrkama putem vlastitih inicijativa.

Konjske utrke u Europi kasnije su obilježene razvojem raznih trkaćih arena diljem zemlje. Međutim, profesionalne konjske utrke pojavile su se tijekom 16. stoljeća kada su uspostavljene velike klasike.

Čak i prije nego što je Amerika dobila svoj American Jockey Club, Europa je već osnovala prvo upravno tijelo za konjske utrke. U skladu s tim, već je postigla razne stvari vezane uz konjske utrke.

Jockey Club of England osnovan je zahvaljujući pokretu koji je pokrenula elita konjskih utrka. On je tada postao nadzornik trkališta, utrka, standarda za pasmine konja te pravila i propisa natjecanja. Ukratko, formalizirali su sport, kakav danas poznajemo tijekom 1750-ih. Jockey Club je također bio odgovoran za rano određivanje uzgojnih linija konja.

James Weatherby, dužnosnik Jockey Cluba bio je prvi koji je razlikovao roditelje osnivače pastuha koje sada poznajemo kao čistokrvne.

Tijekom razvoja igre formirali su se različiti tipovi. Oni se nazivaju klasicima.

Među najpopularnijima su St. Leger koji je osnovan tijekom 1776., Oaks koji je osnovan 3 godine kasnije, sljedeće godine proizveo je Derby, 2000 Guineas 1809. i 1000 Guineas koji je nastao pet godina kasnije.

Sve su te, uz ostale događaje, nastale i osnivanjem Jockey kluba.

Sveti Leger
St. Leger je osnovao bivši irski vojnik potpukovnik Anthony St Leger. Prvo natjecanje u ovoj kategoriji održano je 24. rujna 1776. Ima najveću udaljenost među engleskim klasicima, koja se trčala preko 132 jarda, 1 metar i 6 f.

Prema našem sadašnjem osjećaju, ovaj je domet bio relativno kratak što je dovelo do pitanja njegove vrijednosti jer se čini da su se dometi prebacili na glamuroznije udaljenosti. Ova je igra postojala 227 godina, ali je otkazana tijekom građanskog rata.

Derby
Ova utrka konja potječe iz utrke koju je osmislio Edward Smith Stanley koji je bio grof od Derbyja tijekom 1779. godine. Sa svojim prijateljima namjeravali su se utrkivati samo međusobno preko 1˝ milje. Ovo je ime dobilo po njegovom imanju, Oaks. Utrka je postala uspješna jer je sljedeće godine održana druga utrka ove vrste.

Naziv utrke nastao je nakon što je grof pobijedio u igri bacanja novčića sa svojim prijateljem Sir Charlesom Bunburyjem, a zatim je bio izvrsna trkaća figura.

Ovo su samo dva najpoznatija engleska klasika. Središnje za sve ovo je da unatoč prisutnosti konjskih utrka u drugim kulturama, Europa se još uvijek smatra zaslugom zagovaratelja prve službene izložbe konjskih utrka.

Zašto ljudi traže videozapise konjskih utrka

Utrke konja su sigurno jedan od najstarijih sportova u povijesti. Iako je tehnologija nastavila proizvoditi različita vozila s kojima se može utrkivati, konjske utrke još uvijek imaju snažne pristaše diljem svijeta. Zapravo, kada pogledate današnje stanje interneta, vidjet ćete da mnogi ljudi zapravo pokušavaju pronaći videozapise konjskih utrka. Zašto to rade?

Evo nekoliko razloga za traženje videa konjskih utrka na internetu:

1) Tehnika – mnogi ljudi gledaju video utrke konja kako bi usavršili svoju tehniku. Sada, svi znamo da konjske utrke danas postoje uglavnom za kockanje. Da, neki bi ljudi mogli zaključiti da gledanje nekih sisavaca kako trče u krug u krug može biti uzbudljivo, ali činjenica je da je još uzbudljivije zbog mogućnosti da se dočepate nešto hladnog novca.

Mnogi ljudi gledaju video utrke konja kako bi usavršili svoje tehnike u utrkama ili kockanju. Neki gledaju video utrke konja kako bi vidjeli koji im konji ili džokeji mogu pomoći da se dočepaju novca. Promatraju snimke konjskih utrka kako bi usavršili tehniku kockanja. Hej, svi znamo da kockanje često upravlja srećom, ali dovraga, hajde da od kockanja napravimo znanost.

Neki džokeji također gledaju video utrke konja kako bi osmislili strategiju svojih utrka. Pokušavaju poboljšati svoje tehnike kako bi stekli prednost u utrci. Vidite, konjske utrke nisu samo brzina, već i finoća. Džokej mora biti u stanju planirati svoja dodavanja dok vozi vrtoglavim brzinama. Poboljšanje ovih tehnika, naravno, pomoći će džokejima da pobijede. Gledajući videozapise konjskih utrka, mogu promatrati svoje stare pogreške i napraviti poboljšanja. Oni također mogu promatrati svoje protivnike i proučavati njihove tehnike. Kroz to mogu pronaći način da neutraliziraju tehnike svojih protivnika i zadrže prednost.

2) Zabava – naravno, postoje ljudi koji jednostavno doživljavaju uzbuđenje kada gledaju video utrke konja. Gledaju video utrke konja kako bi vidjeli koliko daleko čovjek i životinja mogu dogurati i raditi zajedno kako bi postigli jedan cilj. Ljudi se dive načinu na koji čovjek može kontrolirati tako moćnu životinju kako bi pobijedio u utrci.

Ljudi koji gledaju videozapise s utrkama konja to čine jer se žele zabaviti. Ponekad onima koji idu na stazu predstava nije baš zabavna. Neki su zapravo razočarani općom atmosferom kockanja na trkaćoj stazi. Dolaze u nadi da će svjedočiti junačkoj borbi između gladijatora i odlaze kada shvate da su sve što vide glave i ruke ljudi koji skaču jer su upravo osvojili jackpot. Pobjeda može biti sjajna… osim ako niste samo gledatelj.

3) Strast – neki ljudi samo gledaju videe konjskih utrka jer su za njih utrke strast. Ovi ljudi uživaju u dobrom videu konjskih utrka bez obzira koliko su ga puta već pogledali. Govore “oooh” i “aah” na raznim znamenitostima konjskih utrka. Analiziraju svaku sekundu videa utrke konja i razgovaraju o tome kako je pobjednik utrkom došao do pobjede.

Brzi i žestoki tretman lica

Nije važno jeste li mama koja ostaje kod kuće ili korporativni profesionalac. Morate stalno održavati svoj izgled najboljim, a to