HEKLANJE

Kriteriji za partnerstvo: 3 stvari koje treba ispitati prije prijave

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing može se pokazati vrlo profitabilnim internetskim pothvatom – vi zapravo promovirate tuđi proizvod, za postotak od svake prodaje koju ostvarite. Možete podržati proizvode koji su komplementarni vašima ili jednostavno pronaći nišu koju želite promovirati. Ali prema Wadeu Schlosseru, morate biti diskriminirajući u svojim preporukama. Schlosser upozorava: “Ako forsirate proizvode loše kvalitete ili loše usluge, brzo ćete doći na loš glas na internetu.”

Znakovi dobrog programa



Prije nego što potpišete bilo kakav ugovor o partnerstvu, istražite različite programe i pronađite one koje želite podržati. Prilikom istraživanja programa uzmite u obzir sljedeće čimbenike:

Pridružena obuka i podrška

Potražite programe koji imaju namjenskog upravitelja podružnica koji će vam pružiti podršku i materijale koji su vam potrebni na vrijeme. Postavljajte pitanja i primijetite koliko brzo i temeljito odgovaraju na vašu e-poštu i telefonske pozive.

Različite pridružene web-mjesta različito pretvaraju, stoga pitajte upravitelja pridruženih društava koji od njihovih materijala najučinkovitije pretvaraju s vašom vrstom web-mjesta i demografijom prometa . Pobrinite se da nude vrstu sadržaja koja vam je potrebna za učinkovito predstavljanje njihovih proizvoda vašim potrošačima:

• Istraživanje ključnih riječi za stvaranje sadržaja

• Kuponi, nagradne igre i popusti

• Tekstualne veze i banner oglasi



• Dinamički izvori podataka (npr.: članci, blogovi, podcasti, RSS izvori itd.) kako bi se osiguralo da su informacije o proizvodu koje objavljujete ažurne i točne

• Privatna ili “bijela” oznaka – ovo je naziv domene koji pruža sve potrebne informacije o sadržaju, kao i slike, obrasce itd., koje možete izrezati i zalijepiti na svoju web stranicu

• Namjenski broj 800 s praćenjem podružnica



Plan plaćanja i provizije

Zabilježite za koje ste radnje plaćeni – po potencijalnom kupcu, po prodaji, po kliku itd. Pobrinite se da vaši potrošači neće morati ispunjavati beskrajne obrasce koji će ih vjerojatno obeshrabriti, a vas koštati prodaje. Provjerite učestalost kojom ste plaćeni – želite da se taj novac vrati u vašu marketinšku kampanju što je brže moguće. Također saznajte način na koji dobivate plaću – imaju li rješenje za online plaćanje koje premješta vaš novac na vaš račun čim se finaliziraju brojevi? Hoćete li morati čekati ček?

Pažljivo pogledajte postotak suradnika i provjerite je li usporediv sa sličnim programima u istoj industriji. Apsurdno visoka provizija, poput 75%, može biti znak da je program samo prijevara za stvaranje potencijalnih klijenata, uzimanje ciljanih potencijalnih klijenata koje im pošaljete i preprodaja njihovih podataka za kontakt drugim tvrtkama u sličnim industrijama.



Prihvatljiv promet

Određene industrije ne prolaze dobro s određenim vrstama marketinga, poput poticajnog marketinga; i ne prihvaćaju svi affiliate programi sve vrste prometa. Ne želite skupiti 5000 USD u prodaji za program putem marketinga putem e-pošte, samo da biste saznali da ne prihvaćaju prodaju putem e-pošte. Zato morate pročitati i razumjeti pravila programa prije nego što se prijavite. Upravitelj podružnice može vam pomoći da utvrdite odgovaraju li vaša vrsta prometa i marketinške tehnike njihovoj tvrtki.

Tvrtke koje podržavate mogu ili unaprijediti vaše e-poslovanje ili ga oštetiti. Zato morate odvojiti vrijeme kako biste bili sigurni da želite biti povezani s trgovcima za koje postajete podružnica. Schlosser kaže: “Affiliate marketing može biti izvrstan izvor online prihoda. Ključ uspješnog korištenja je napraviti domaću zadaću i pronaći programe koji su dobro prilagođeni vašem poslovnom modelu i marketinškim tehnikama.”

Vrste kontaktnih leća

Od uvođenja kontaktnih leća prije mnogo godina, proizvodi za oči su prošli kroz razne promjene i inovacije kako bi zadovoljili