HEKLANJE

Vrste kontaktnih leća

TEMU APP 100 E KUPON

Od uvođenja kontaktnih leća prije mnogo godina, proizvodi za oči su prošli kroz razne promjene i inovacije kako bi zadovoljili potrebe potrošača. Trenutno postoji više od deset vrsta kontaktnih leća, od kojih svaka ima svoje karakteristike. Možete dobiti recept od oftalmologa i sami odlučiti koju marku i vrstu leća želite. Ako vam je zadatak težak, također možete pitati liječnika za njegove predložene marke i vrstu kontaktnih leća. Sljedeće su vrste kontaktnih leća koje možete koristiti ovisno o vašim potrebama i preferencijama:

Meke leće za dnevno nošenje izrađene od meke polimerne plastike, ove kontaktne leće propuštaju kisik i pružaju višu razinu udobnosti od krutih plinopropusnih leća. Jednokratne meke leće također spadaju u ovu kategoriju. Zovu se kontaktne leće za dnevno nošenje jer zahtijevaju svakodnevno čišćenje. Iako je većina mekih leća za dnevno nošenje jednokratna, postoje i one koje se mogu nositi cijelu godinu. Nedostaci ovih vrsta leća uključuju: lako upijanje ulja i losiona s vaše ruke što može iritirati vaše oči i manju trajnost od tvrdih leća



Jednokratne meke leće – jednokratne meke leće mogu se nositi do dva tjedna. I dalje zahtijevaju svakodnevno čišćenje, ali nisu dizajnirani da vam traju mjesecima.

Dnevne jednokratne leće – dnevne jednokratne leće su leće koje možete koristiti samo jedan dan. Odbacuju se na kraju dana. Iako su dnevne jednokratne leće pristupačnije od godišnjih leća, troškovi se mogu povećati kada kupite jednokratne leće za godinu dana. Korištenje jednokratnih leća za dnevno nošenje smanjuje rizik od infekcija oka.

Meke leće u boji – Meke leće u boji savršene su za one koji žele svjež izgled. Služe istoj svrsi kao i kontaktne leće u boji osim što dolaze u različitim nijansama. Neke obojene leće sadrže boje koje nisu u estetske svrhe. Ove zatamnjene leće koje filtriraju svjetlo namijenjene su sportašima ili ljubiteljima sporta.

Leće za produženo nošenje – Leće za produženo nošenje su kontaktne leće koje se mogu nositi nekoliko tjedana, obično 30 dana, a da ih se ne mora uklanjati. Mogu biti meki ili plinopropusni. Savršene su za zaposlene ljude koji nemaju vremena za čišćenje leća na kraju svakog dana.

Dnevno nošenje krutih plinopropusnih leća – ove kontaktne leće izrađene su od plastike koja nije tako mekana niti upija kao meke kontaktne leće, ali propuštaju kisik kroz njih. Ne trgaju se tako lako kao meke leće, ali može potrajati nekoliko tjedana da se naviknu. Ove vrste leća također zahtijevaju svakodnevno čišćenje.
Bifokalne kontaktne leće rješenje su za one koji pate od presbiopije.

Torične kontaktne leće – ova vrsta leća koristi se za ispravljanje astigmatizma. Ove kontaktne leće također su bifokalne. I može biti izrađen od mekih leća ili plinopropusnih materijala.

Ortookeratološke leće – ove leće se koriste za poboljšanje problema s vidom uzrokovanih oblikom rožnice. Ove leće kada se nose preko noći prilagođavaju oblik rožnice tako da osoba može imati vid za hranu sljedeći dan do 12 sati.



Nadahnuće za web promociju

Web dizajn Delhi, sada je postao samoregulirajuća industrija u Indiji. U Delhiju možete pronaći mnogo organizacija koje se bave web