HEKLANJE

Kućni tretmani za strije

TEMU APP 100 E KUPON

STRIJE

Strije (strije) su relativno česte, čak i kod muškaraca. Nije potpuno jasno kako nastaju, ali postoji nekoliko teorija. Jedna je da strije nastaju jednostavno kada se koža rasteže do točke pucanja i nastaje ožiljak. Druga zanimljiva teorija je da su strije uzrokovane povećanom razinom glukokortikoida (kortizola). Glukokortikoidi sprječavaju vezivna tkiva u stvaranju kolagenih i elastinskih vlakana koja su potrebna za održavanje kože zategnutom, a dermalni sloj tada puca. Neki ljudi mogu biti genetski skloniji strijama od drugih. Tip kože može biti faktor; suša koža ima manju elastičnost od masne kože, te je sklonija strijama.



LIJEČENJE STRIJA

Postoji nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti za smanjenje strija. Razmotrite svoj režim njege kože i fino ga prilagodite potrebama kože koja je oštećena, zahtijeva popravak stanica i stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina.

Prehrana: Adekvatna količina vode, vitamina E, C, selena i alfa lipoične kiseline, kao i dovoljno mononezasićenih masti (maslinovo ulje) i gama lineolne kiseline (ulje boražine) ključni su za održavanje vaše kože snažnom i zdravom i sposobnom za popraviti se.

Osnovni tretman za smanjenje izgleda ožiljaka je redovito 1) uklanjanje obraslog ožiljnog tkiva brzim pilingom i zatim 2) poticanje ponovnog rasta normalnih tkiva upotrebom hranjivih tvari i regeneratora.

Ako su strije nastale zbog debljanja, smanjenje zaliha tjelesne masnoće (gubitak težine) može pomoći smanjiti pojavu strija otpuštanjem pritiska s kože.

Ljuštenje: Strije su slične ožiljcima, može doći ili do nakupljanja ožiljnog tkiva, što rezultira izdignutim strijama, ili poderotina i očitih udubljenja na koži. Strije dobro reagiraju na snažan piling mehaničkim i kemijskim sredstvima. Vaš je cilj razgraditi nepravilno oblikovani kolagen i natjerati ga da se ljušti, dok se novi, pravilno izgrađeni kolagen i stanice kože formiraju ispod. Možda biste trebali svakodnevno raditi barem lagani piling strija. Možete koristiti alat za masažu kako biste poboljšali razgradnju ožiljnih tkiva. Primjena proizvoda za alfa hidroksi piling, kao što su retinol, glikolna ili mliječna kiselina, pokazala se učinkovitom za ublažavanje strija.

Zaštita: Nakon pilinga nanesite antioksidativne formule s A, E, C i alfa lipoinskom kiselinom kako biste zaštitili nove stanice kože od oštećenja. Ako ćete kožu izlagati suncu, nanesite kremu za zaštitu od sunca kako biste spriječili daljnje raspadanje novonastalih stanica kože.



Hidratantna krema: Nakon pilinga kože i nanošenja antioksidansa, temeljito vlažite područje. Ako ste skloni strijama, ne zaboravite svakodnevno vlažiti kožu tijela kako biste izbjegli stvaranje novih strija s promjenama težine. Aloe veru treba koristiti za poboljšanje mikrocirkulacije kože, nakon čega slijedi sloj kreme ili losiona na bazi lipida.

Ostali tretmani:

 Spavanje: dovoljno spavajte kako biste pomogli svojoj koži da se regenerira.



 Mliječna kupka: Možete natopiti cijelo tijelo omekšavajućom mliječnom kiselinom dodavanjem šalice ili dvije mlijeka u prahu za kožu u kupku i namakanjem 15 do 20 minuta nekoliko puta tjedno. Za dodatni užitak u kupku dodajte nekoliko kapi omiljenog mirisa. Isperite kupku s mlijekom pod tušem, ali nemojte koristiti sapun. Ako ste znojni ili prljavi, brzo se istuširajte blagim sapunom prije kupke s mlijekom. Nakon toga temeljito navlažite kožu tijela.

 Možete pripremiti vlastite tinkture i kreme ili potražiti komercijalne proizvode koji sadrže sastojke za koje se zna da poboljšavaju izgled strija.

Sljedeće hranjive tvari mogu biti od pomoći u liječenju strija:



Prirodni unutarnji tretmani za strije

Vitamin C
Ulje boražine
Alfa lipoična kiselina
Bakar
CoQ10
Laneno ulje
Konjski rep
MSM
Palmino ulje

Prirodni vanjski tretmani za strije

Prirodna sredstva za piling
Piling od koštica marelice
Bromelain
Soli Mrtvog mora
Suho mlijeko u prahu (mliječna kiselina)
Papain
Valjana zob
Morska sol
Smeđi šećer (glikolna kiselina)
Kora bijele vrbe, mljevena (salicilna kiselina)
Ulje vitamina A

Prirodna sredstva za vanjsko pomlađivanje
Bademovo ulje
Aloe vera gel
Alfa lipoična kiselina
Ulje boražine
Šimšir trava
Bergamot
morski buchthorn
muškatna kadulja
Ekstrakt sjemenki grožđa
Biljka gaveza
Ulje šafranike
Biljka ružmarina
Kokosovo ulje
Ulje suncokreta i šafranike
Vitamin E i vitamin A ulje
Ulje skvalena

Zapamtite da je smanjenje strija proces u dva koraka. Prvo, deformirane stanice kolagena moraju se razgraditi mehaničkim ili kemijskim putem. Drugo, nove temeljne slojeve kože treba potaknuti na pravilan rast uz pravilnu prehranu i hidrataciju.

Uz malo marljivog truda, izgled strija može se smanjiti i poboljšati.

Kreditne kartice i APR-ovi

Vjerojatno svakodnevno vidite puno ponuda kreditnih kartica bilo da se radi o televiziji, internetu, časopisu ili poštom. U oglasu vjerojatno