HEKLANJE

Kupnja papuča online može biti rizična

TEMU APP 100 E KUPON

Ovo su čudna nova vremena. Više ne moramo zapravo slati poštu, uzimati gotovinu, plaćati račune čekom ili brinuti da ćemo se izgubiti zahvaljujući nedavnom napretku tehnologije. U većini slučajeva ne moramo niti ići u trgovinu kako bismo kupili ono što nam treba. Ali kada je riječ o stvarima poput papuča, kako osoba uopće može zamisliti da će dobiti ono što je tražila?

Jedan od najvećih rizika povezanih s kupnjom putem interneta jest taj da zapravo ne vidite ili dodirnete ono što kupujete. Naravno, možete gledati u lijepe nove papuče na ekranu računala. Možda će ih obuti na nečije noge kako biste dobili malo uvida u njihovu veličinu i bili sigurni da vam ljudi ne pokušavaju prodati par papuča koje ne bi pristajale ni malom djetetu, a kamoli vama. Ali na kraju dana, znate li doista kako će te papuče biti na vašim nogama i hoće li vam uopće pristajati.



Uostalom, nisu sve tvrtke veličine papuča, cipela ili čak odjeće na isti način. Ono što je srednje za jednu tvrtku moglo bi biti veliko za drugu. Dakle, tko može reći da će vam papuče pristajati iako su navodno u vašoj veličini? Zbog toga morate biti sigurni i provjeriti politiku povrata bilo koje tvrtke prije nego uopće pregledate njihov nevjerojatan izbor papuča. Ako ne dopuštaju povrat, prijeđite na tvrtku koja to dopušta.

Tvrtke moraju biti razumne i očekivati neke pogreške s obje strane kada je u pitanju veličina. Razumna politika povrata koja omogućuje ljudima da vrate robu koja je isprobana, ali je utvrđeno da nije prikladna ili jednostavno nije onakva kakvom je osoba mislila da će biti kada ju je izvorno kupovala. Obavezno saznajte tko je odgovoran za troškove dostave u slučaju povrata. Većina tvrtki će imati razumno vremensko ograničenje vezano uz svoju politiku povrata, stoga nemojte odlučiti vratiti te papuče šest mjeseci nakon što odlučite da ih ne želite!

Troškove dostave također treba istražiti prije nego što uopće kupite papuče. Mnoge će tvrtke ponuditi besplatnu dostavu za kupnje koje dosežu ili premašuju minimalni iznos. Ipak, neki trgovci mogu pokušati prikriti visoke cijene prodajom papuča po naizgled niskim cijenama, ali naplaćujući visoke troškove dostave. Shvatite politiku dostave i što će ona dodati cijeni papuča koje gledate kako biste znali pravu cijenu papuča prije nego nešto dodate u svoju virtualnu košaricu. Ako pogledate prije nego što skočite, još uvijek možete pronaći odličan par papuča po povoljnim cijenama kupnjom na mreži.

Pametni potezi za mirovinu

Budući da troškovi zdravstvene zaštite stalno rastu, budućnost socijalnog osiguranja nejasna i mirovinski planovi dostupni sve manjem broju radnika, spremnost